• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C
  • Antalya 22 °C

Kazakistan ile sağlık köprüsü

Kazakistan ile sağlık köprüsü
THTDC, Türkiye’nin sağlık turizmcilerini Kazakistan’ın başkenti Astana’da Kazakistanlı 1000’ı aşkın doktor ve sağlık turizmcisi ile buluşturacak.

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
ALMATİ / KAZAKİSTAN -
Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Derneği-THTDC ve Dünya Turizm Konseyi-GHTC, Kazakistan Sağlık Bakan Yardımcısı Alexey Tsoy’un başkanlığını yaptığı Kazakistan Medikal Turizm Derneği işbirliğinde Türkiye’nin sağlık turizmcilerini Kazakistan’ın başkenti Astana’da Kazakistanlı 1000’ı aşkın doktor ve sağlık turizmcisi ile buluşturacak. Ayrıca 2000’ye yakın hastaya sağlık hizmeti sunulacak.

emen-saglik4.jpg

KAZAKİSTAN’DA 120 BİN HEMŞİRE 60 BİN DOKTOR

Sağlık Bakan Yardımcısı’nın talimatıyla GHTC Başkanı Emin Çakmak ve Başkan Yardımcısı Levent Baş  ile KİHE 2015 Fuarı’nda görüşen Kazakistan Medikal Turizm Derneği Direktörü Batyrbek Abdildin, “Kazakistan’da 120 bin hemşire ve 60 bin doktor bulunuyor. Bunları harekete geçirmek için Türkiye ile işbirliği içinde proje geliştirmemiz gerekiyor. Türk doktorlarla Kazakistanlı doktorları buluşturarak iki ülke arasında sağlık köprüsü kurmak istiyoruz. Türkiye’nin sağlıktaki deneyimlerini bizlerle paylaşmasını ve ülkemizin hastalarının Türkiye’nin imkanlarıyla en iyi şekilde tedavi edilmelerini amaçlıyoruz” dedi.

emin-saglik22.jpg

HEM GÖRÜŞME HEM TEŞHİS

THTDC Kurucu Başkanı ve GHTC Başkanı Emin Çakmak, Türkiye’nin sağlık kuruluşlaryla dünya insanlarına hizmet etmesi hedefiyle yola çıktıklarını belirterek, Astana’da yapılacak buluşmanın workshop ortamında gerçeklemesi gerektiğini söyledi. Emin Çakmak, Türkiye’den gelecek doktorlarla Kazakistanlı doktorların B2B ortamında buluşmaları yanında, kurulacak klinik bölümlerinde teşhis hizmetleri verilebileceğini belirtti. Ayrıca Türkiye’nin değerli eğitim kuruluşlarında Kazakistanlı doktorlara çeşitli branşlarda sağlık eğitimi verilebileceğini belirterek “Yapılacak çalışma her iki ülkenin yararına olacaktır” dedi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.