• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

15 ülkeden 500 çocuk 23 Nisan Bayramı için Manavgat'a geldi

15 ülkeden 500 çocuk 23 Nisan Bayramı için Manavgat'a geldi
Manavgat Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde öğretmenleri ile bir araya gelen 15 ülkeden 500 çocuk ve öğretmen AKM önünde renkli görüntüler oluşturdu.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
MANAVGAT/ANTALYA -
23 Nisan için 15 ülkeden 500 çocuk Manavgat'a geldi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için Antalya'ya gelen 15 ülkeden 500 öğrenci Manavgat'a geldi.
anavgat'a gelen dünya çocukları Manavgat Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde öğretmenleri ile bir araya gelen 15 ülkeden 500 çocuk ve öğretmen AKM önünde renkli görüntüler oluşturdu.
AKM'ye gelen öğrenci ve öğretmenlere Manavgat Belediyesi bölgenin tarihi ve doğal güzelliklerini anlatan kıta, dergi ve yabancı dillerde basılmış tanıtım kataloğu verdi. AKM önüne gelen ülkeler arasında en fazla ilgiyi Gürcistan Çocuk Halk Dansları Topluluğu gördü.
manavgat-belediyesi--011.jpgmanavgat-belediyesi--012.jpgÖğrenciler ülkelerine ait halk dansları gösterisi yapmadan önce Manavgat Belediye Başkanı Dr. Niyazi Nefi Kara, günün anlam ve önemine ait bir konuşma yaptı.
Milletin milli iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM)'nin açılışının 23 Nisan'da 104'ncü yılında dünya çocukları ile kutlamanın huzur,neşe ve sevinci içinde olduklarını söyledi. Başkan Dr. Niyazi Nefi Kara," Dünyada tek çocuk bayramı kutlayan ülke ülkemiz Türkiye.Atamız 104 yıl önce milletimizin milli iradesinin tecelli ettiği Gazi Meclisi'nin açılış tarihi olan 23 Nisan tarihini çocuklara armağan etmiştir. Dünyada ülkemiz Türkiye'den başka çocuk bayramı kutlayan başka bir ülke yok.Bunun kıymetini çok iyi bilelim."diye konuştu.
23. Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 104'ncü kutlamaları etkinlikleri kapsamında 15 ülkeden 500 çocuk ve yanında bulunan konuk geldi.
manavgat-belediyesi--013.jpgmanavgat-belediyesi--014.jpgmanavgat-belediyesi--014.jpgAntalya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Çocuk ve Uçurtma Şenliği kapsamında Antalya’ya gelen konuk ülke çocukları, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Av.Cansel Tuncer’i ziyaret etmişti.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için 15 ülkeden Antalya'ya gelen konuk ülke çocuklarını misafir etmişti.
Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan, Endonezya, Tataristan, Romanya, Estonya, Özbekistan, Litvanya, Kırgızistan, Polonya ve Türkiye’den gelen dünya çocuklarını ağırlayan Genel Sekreter Cansel Tuncer, çocukların bayramını kutlayarak etkinlikler hakkında bilgi verdi. Genel Sekreter dünya çocuklarına farklı hediyeler verdi.

23 NİSAN TÜM DÜNYA ÇOCUKLARININ BAYRAMI

23 Nisan'ın yalnızca Türkiye'nin değil, tüm dünya çocuklarının bayramı olduğunu aktaran Tuncer, “Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği bu anlamlı bayramda bizlerle birlikte olduğunuz için teşekkür ediyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek adına sizleri ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı coşkuyla kutlamak için muhteşem bir etkinlik programı hazırladık. Bugün Sevgi Korteji ile başlayacak kutlamalar ile 19-23 Nisan tarihleri arasında çocukların doya doya eğlenebilmesi için müzik ve dans gösterileri, yarışmalar ve pek çok etkinlik düzenlenecek. 15 ayrı ülkeden Antalya’mıza gelerek bayrama katılan 500 konuk çocuğun unutulmaz hatıralarla evine döneceğine inanıyorum’ diye konuştu.

Ziyaret sonunda misafir çocuklarla hediye alışverişinde bulunuldu. Konuk ülke çocukları ülkelerinden getirdikleri birbirinden farklı objeleri hediye ederken Antalya Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Cansel Tuncer çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bu haber toplam 1447 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.