• BIST 10218.58
  • Altın 2444.587
  • Dolar 32.193
  • Euro 34.7877
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 15 °C
  • Antalya 19 °C

Alman turist tatilde en çok nereye gidiyor?

Alman turist tatilde en çok nereye gidiyor?
Alman medya kurumu Redaktions Netzwerk Deutschland (RND) tarafından 18 ila 74 yaş aralıklarında değişen 3000 kişiyle yapılan bir ankette 2023 yılı tatil planları soruldu.

BERLİN - Tüm dünyada etkisi gösteren enflasyon ekonomileri ezip geçmiş durumda. Rusya’nın Ukrayna işgali ise enflasyonun Avrupa’daki etkisini daha fazla artırdı. İklim krizi artık hayatımızın içine yer alıyor. Nerede, ne zaman, nasıl bir havayla karşılaşacağımızı bilemiyoruz. Ancak tüm bu olumsuzluklar Alman turistleri pek etkilemiş gözükmüyor. Pandemi sürecinde 3 yıla yakın bir süre evlerine kapanan insanlar seyahat etmek için can atıyor. Peki, Alman turistler tatilde nereleri tercih ediyor?

alman-turist,-urscila-harms-002.jpgAlman medya kurumu RedaktionsNetzwerk Deutschland (RND) tarafından 18 ila 74 yaş aralıklarında değişen 3000 kişiyle yapılan bir ankette 2023 yılı tatil planları soruldu. Soruları yanıtlayan 10 kişiden 6’sı şimdiden bir sonraki seyahatini planlarken katılımcıların 5’te biri tatile çıkma konusunda hâlâ kararsız. Ankete göre Alman turistlerin seyahat plan sayısı pandemi öncesi rakamlara ulaşmış durumda.

alman-turist-055.jpgİşte alman turistlerin tatilde en çok tercih ettiği 6 bölge

avusturya-ve-hirvatistan.jpg

6. Avusturya ve Hırvatistan

Ankete katılan her 100 katılımcıdan ikisi (%2) Avusturya ve Hırvatistan’ı tercih ediyor. Hırvatistan, Adriyatik kıyısı ve birbirinden güzel adaları nedeniyle yıllardır Alman turistlerin gözdesi konumunda.

Trekking, kamp ve sağlık gezileri gibi aktiviteleri tercih eden ve ülkedeki tarihi kasabaları ziyaret etmeyi seven Almanlar ise Avusturya’yı tercih ediyor.

iskandinavya-ve-fransa.jpg
5. İskandinavya ve Fransa

Alman turistlerin bu yıl en çok tercih edeceği 5’inci destinasyon olan İskandinavya ve Fransa’yı anket katılımcılarının %3’ü tercih ediyor. Kuzey bölgelerini kışın görülebilen kış ışıkları pek çok turisti bölgeye çekerken. Auora mevsimi olarak geçen dönem ağustos sonunda başlıyor. İskandinav ülkeleri ayrıca sık ormanları, geniş gölleri ve fiyort manzaralarıyla da bir doğa turizmi cenneti.

iskandinavya-ve-fransa-001.jpg
Sıralamada İskandinav ülkeleriyle aynı oranda tercih edilen Fransa’da ise herkesin en az bir kere görmesinin zorunlu olduğu Paris’e giden Almanların yanı sıra tatilde Brittany veya Côte d’Azur’u tercih eden turistler de bulunuyor. Kişisel araçlarla kolayca ulaşılabilir olan komşuda deniz ve doğa turizmi imkanlarının sunulması da almanlar için cazip bir seçenek.
turkiye-ve-yunanistan-001.jpg

4. Türkiye ve Yunanistan

Alman turistler arasından popülerlik açısından komşu Yunanistan ile birlikte 4’üncü sırada yer alan ülkemiz ise katılımcıların %4’ü tarafından tercih ediliyor. Alman turistlerin tatilde Türkiye’yi tercih etme nedeni ise Ayasofya ve Sultan Ahmet Camileri, Galata Kulesi, Yerebatan Sarnıçı gibi pek çok tarihi yapının bulunduğu eski İstanbul ile kıyı şeridinde yer alan plaj imkanları.

turkiye-ve-yunanistan-002.jpgSıralamada ülkemizle birlikte yer alan komşu Yunanistan ise turistlerin ilgi odağı olan adalarında güneşlenmek isteyenler ve Atina’daki Akropolis ve doğu kıyısındaki Olimpos Dağı’nı görmek isteyen Almanlar tarafından tercih ediliyor.

italya-003.jpg

3. İtalya

Alman turistlerin olmazsa olmaz tercihleri arasında yer alan İtalya, turistik plajları, Toskana’da şarap yudumlama fırsatı, Venedik veya Roma’yı gezmek gibi pek çok seçeneğiyle klasik bir tatil destinasyonu. Ankete katılan Almanların %7’si tatilde İtalya’ya gitmeyi planladıklarını söylüyor.

ispanya-005.jpg

2. İspanya

Almanların en çok tercih ettiği ikinci bölge olan İspanya’yı katılımcıların yüzde 8’i tercih ediliyor. Ülke, Madrid, Barcelona ve Sevilla gibi tarihi şehirlerinin yanı sıra her mevsim genellikle soğuk olan Almanya’ya göre ılıman olması nedeniyle de tatilde sıkslıkla tercih ediliyor. Kanarya eve Balear Adaları da sıklıkla tercih edilen İspanya’da Almanların favori adası ise Mallorca.

almanya-turkiye-005.jpg

1. Almanya

Almanların bir numaralı tercihi her zamanki gibi Almanya oldu. Kuzey ve Baltık Denizi kıyılarında bulunan tatil bölgeleri, alçak sıra dağlar ve Alplerin eteklerinin yanı sıra Berlin ve Hamburg gibi metropoller de tatil gezileri için ideal destinasyonlar. Almanların yüzde 28’i tatilde kendi ülkelerinde kalmayı tercih ediyor.

Uzun yolculuklara ilgi arttı

Ankete katılanların çoğunluğu tatil planlarının hâlâ belirsiz olduğunu belirtirken, katılımcıların %41’i Avrupa sınırları içinde kalmayı planlıyor. Ankette öne çıkan bir diğer konu ise katılımcıların yüzde 16’sının uzun mesafeli tatil yapmak istemedi. Bu oran önceki yıllarda yapılan anketlerdeki sayılara göre iki kata yakın yükselmiş durumda.

Bu haber toplam 15102 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.