• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Dünya Sağlık Turizmi, Kuzey Kıbrıs’ta yeni başkanını seçiyor

Dünya Sağlık Turizmi, Kuzey Kıbrıs’ta yeni başkanını seçiyor
Dünya Sağlık Turizmi Konseyi Başkanlığıına 6. Dünya Sağlık Turizmi Forumu ve Konferansı’nda GHTC Başkanlığına Suudi Arabistan’dan Ahmad Alaraij, Almanya’dan Lutz Lungwitz, Moldavya’dan Natali Ciobanu aday oldu.

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
BAFRA / KKTC -
Kuzey Kıbrıs’ta Sağlık Turizmi Zirvesi’nde 50 ülkeden 300’ü aşkın katılımcı ile GHTF204 adlı da forumda toplanan Dünya Sağlık Turizmi Konseyi – GHTC, 2024-2026 yılları arasında görev yapacak yeni başkanını seçecek. 2024’e kadar Dünya Sağlık Turizmi Konseyi – GHTC Başkanlığını yapan Dr. Ahmet Savaşan “Sağlık turizmi uluslararası barışı destekleyen bir çalışmadır. Sizler Kuzey Kıbrıs’ın dünyaya tanıtımı için dönem başkanlığı fırsatını verdiğiniz ve yanımızda olduğunuz için sizlere teşekkür borçluyuz” dedi.

dunya-saglik-turizmi,.jpg

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Turizm Bölgesi Bafra Limak Cyprus Deluxe Hotel’de düzenlenen GHTF2024, 6. Dünya Sağlık Turizmi Forumu ve Konferansı’nda GHTC Başkanlığına Suudi Arabistan’dan Ahmad Alaraij, Almanya’dan Lutz Lungwitz, Moldavya’dan Natali Ciobanu aday oldu.

ahmet-savasan-017.jpg

DR. AHMET SAVAŞAN: KUZEY KIBRIS SAĞLIK ADASIDIR

Toplantının açış konuşmasını yapan GHTC Başkanı Dr. Ahmet Savaşan Kuzey Kıbrıs’ın dünya standartlarında hizmet veren Sağlık Turizmi Adası olduğunu hatırlatarak şunları söyledi:
“Dünya ile işbirliği içinde sağlık turizminin gelişeceğini bilerek dünyayı Kıbrıs’ta buluşturduk. GHTC’nin kapasitesiyle buna ulaşacağımızı biliyoruz. Sağlık turizmi uluslararası barışı destekleyen bir çalışmadır. 50’den fazla ülkeden 300’den fazla katılımla gerçekleşen GHTF2024 sağlık turizmi zirvesinde yeni işbirlikleri görüşülecek ve yeni başkan seçilecek.”

ahmet-savasan-018.jpg

EMİN ÇAKMAK: GHTC KUZEY KIBRIS’I DÜNYAYA TANITTI

GHTC Kurucu Başkanı Emin Çakmak 2013’e kadar sağlık turizmine ABD’nin yön verdiğini ve Türkiye’nin 2013 Monako toplantısı ile buna son verdiğini belirterek şöyle konuştu:
“Monako’da Türkiye öncülüğünde yapılan Dünya Turizm Konseyi’nin kurulması toplantısına 38 ülkeyi davet ettik. 12 kurucu ülke ile 2013 Mart ayında GHTC ile dünya sağlık turizmine yön veren olduk. Daha sonra Brüksel’de Avrupa Birliği tarafından akredite edilerek uluslararası kimlik kazandık. Halen 58 üyemiz bulunuyor. Kuzey Kıbrıs’ı GHTC’ye kabul ettirmek için çok yol katettik. Dr. Ahmet Savaşan ile Başbakan Yardımcısı Fikri Ataoğlu yanımızda oldu. Bu dönemde Kuzey Kıbrıs GHTC’nin çıtasını yukarı taşıyarak akademik çalışmalar yaptı. Bu Kuzey Kıbrıs’ın dünyaya tanıtımı için önemli bir çalışma oldu. Bu gün GHTC’nin eski başkanları Dr. Fawzi Al-Hammouri, Layla Al Marzouqi, Ruslan Guliyev, Violetta Janyshevska, Milijenko Bura aramızdalar. Genel Kurul yeni başkanını seçecek ve üç aday var. GHTC Başkanlığına Suudi Arabistan’dan Ahmad Alaraij, Almanya’dan Lutz Lungwitz, Moldavya’dan Natali Ciobani aday oldu. Kıran kırana başkanlık yarışı olacak. Hedefimiz GHTC’yi daha yukarı taşyımaktır.”

KKTC BAKANLARI
GHTF2024’te söz alan KKTC bakanları GHTC’nin Kuzey Kıbrıs’ın sağlık turizminde tanınmasi için önemli bir görev yaptığını söylediler. Kuzey Kıbrıs’ın dönem başkanlığında Kuzey kıbrıs’ın artık sağlık turizmi ile anılan bir ülke haline geldiğini belirttiler.

ekonomi.jpgEkonomi Bakanı Dr. Özdemir Berova “365 günün 350 günü güneşli olan bir ada olarak Sağlık Turizmi faaliyetlerini kolaylaştıran bir faktördür. Kıbrıs’a ekonomik anlamda büyük katkısı bulunmaktadır” dedi.

ekonomi-001.jpgBaşbakan Yardımcısı Fikri Ataoğlu “Güvenli bir ülke ve sağlık tesislerinin başarısı dünyaya yayıldı. Üye ülkemiz olmamız için çok ciddi kavgalar verdiğimiz sırada arkamızda durduğunuz için hepinize müteşekkiriz” dedi.

ekonomi-002.jpgBaşbakan Ünal Üstel GHTC’nın ekonomik, siyasal ve sağlık açısından Kuzey Kıbrıs’ın gücüne güç kattığını belirtti




 

Bu haber toplam 1788 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.