• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 18 °C

Arap turizmcilere Giresun tanıtıldı

Arap turizmcilere Giresun tanıtıldı
Giresun'da düzenlenen IV.Metex Turizm Fuarı’nda Arap dünyasının önemli turizmcileri bölgenin Türk turizmcileri bir araya geldi.

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
GİRESUN
- Giresun bölgesinin kültürel, doğal turizm zenginliklerini tanıtmak üzere New Jasmin Hotel’de düzenlenen IV.Metex Turizm Fuarı’nda Türk turizmciler ile Arap ülkelerinin seyahat acenteleri buluştu.  Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerine Türkiye’deki yeni destinasyonlarını tanıtımını amaçlayan etkinlik Ankara, İstanbul ve Bursa’da yapıldı. Giresun New Jasmin Hotel’de yapılan etkinlikte açılış kokteyl ve Karadeniz folklor gösterileri ile başladı. Daha sonra kurdele kesilerek IV.METEX Turizm Fuarı açıldı.  Törende katkısı olan kuruluşlara teşekkür plaketleri verildi.

girasun-tumir-vali.20150416190152.jpg
TUROB Başkanı Timur Bayındır, Giresun Valisi Hasan Karahan, Mercan Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Mengü

girusun-timur-cuneyt.jpg
Timur Bayındır, Cüneyt Mengü

jasmin.jpg
TUROB Başkanı Timur Bayındır, Giresun New Jasmin Hotel'e üyelik berati verdi

giresun-metex3.jpg

giresun-metex-1.jpg

Açılış töreni sonrası yabancı konuklar Giresun ve Doğu Karadeniz Bölgesi otelcileri ve turizm profesyonelleri ile B2B ortamında bir araya geldiler. Etkinlikte konuklara Giresun ve çevresini tanıtma gezileri yapıldı. Giresun’un Gümbet ve Kulakkaya yaylalarında bulunan terihi yayla otellerinde konakladılar.Etkinliğe Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerini oluşturan Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Cezayir, Fas, Irak, Katar, Kuveyt, Libya, Lübnan, Mısır, Suudi Arabistan , Tunus, Umman, Ürdün, Yemen’den konuklar katıldı.

dedeman-banu.jpg
Dedeman Hotels Yönetim Kurulu Üyesi Banu Dedeman tanıtım yaptı

the-marmarag.jpg
The Marmara Hotels Taksim'in tanıtımını Satış Yetkilisi Engin Can Ünver yaptı

giresun-ws1.jpg

giresun-amazon-otel.jpg
Giresun Amazon Aretias Hotel Yöhetim Kurulu Başkanı Mustafa Yılmaz, Genel Müdür Gönül Kayış Akça, Ön Büro Şefi Hilal Elifoğlu

mercan-ece.20150416230004.jpg
Mercan Turizm'in Yatırımlar Müdürü Ece Fidanlar tanıtım yaptı

ARAPÇA TANITIM MATERYALLERİ VERİLDİ

Fuar hazırlıkları olarak; Giresun Valisi Hasan Karahan’ fuar için hazırlıkların sürdüğünü belirterek GİRTAB tarafından Arapça broşürler, el ilanları, tur programları hazırlandı. Ayrıca DOKA tarafından hazırlanan Arapça Giresun tanıtım filmi oüzenlenecek etkinlikte konuk acentelere izletilecek ve görüşmelerde CD şeklinde verildi.

giresun-vali-hasan.jpg

VALİ HASAN KARAHAN: VAROLAN GEÇMİŞİMİZLE BULUŞTURDUK

Etkinliğin açılış töreninde Giresun Valisi Hasan Karahan “Tarihi geçmişimize baktığımızde birlikte yaşadığımız ülkelerle varolan kardeşliği turizm çatısı altında yeniden Giresun’da buluşturmanın mutluluğunu yapıyoruz” dedi.

cuneyt-mengu1.jpg

MERCAN TURİZM BAŞKANI CÜNEYT MENGÜ: HER 4 KİŞİDEN BİRİ TURİST OLACAKTIR

Etkinliği düzenleyen mercan Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Mengü, Türkçe, İniilizce ve Arapça yaptığı konuşmasında dünyada artan sıkıntıya rağmen Dünya Turizm Örgütü verilerine göre seyahat eden insan sayısının süerkil artış gösterdiğini belirterek “Geçen yıl 1 milyardan fazla insan seyahat etti ve 1 trilyon dolırlak endüstiri yarattı. Buna göre dünyada yaşayan insanların 7’de biri turisttir. Önümüzdeki günlerde 4 kişiden biri turist olacaktır” dedi.
Mercan Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Mengü, daha önceleri Karadeniz bölgesinin diğer bölgelerini tanıttıklarını ve Giresun'un güzellikleriyle ihmal edildiğini belirterek "Giresun Arap turistler için çok büyük özelliklere sahip bulunuyor. Tarihi ve doğal güzellikleri, yaylaları Arap dünyasının ilgisini çekecektir. Bu etkinlik ile Giresun turizminde büyük gelişmeler olacaktır" dedi.
Cüneyt Mengüç, Türkiye’nin dünya turizm pastasından aldığı payın çok düşük olduğunu belirterek sözlerine şöyle sürdürdü:

cuneyt-mengu4.20150416184602.jpg

TÜRKİYE’NİN ARAP TURİST PAYI YÜZDE 5’TİR

“Bazı bölgelerde pay sürekli azalırken, planlı çalışanlarda pay artıyor. 4.Metex Fuarı’nın Türkiye’ye gelen turist sayısını ve döviz girişini artırmak için düzenliyoruz. Arap dünyasının toplam nüfusu 350 milyondur ve 3 milyon dolar GSMH ile dünya turizminin hedef noktasıdır.  Geçen yıl arap ülkelerinde 60 milyon insan seyahate çıkarak 60-70 milyar dolarlık pazar yarattı.  Bu pazardar Türkiye’nin aldığı pay yüzde 5’tir. Bizim hedefimiz bu yüzdeyi lıyık olduğu yere taşımaktır. Giresun yeni açılan havalimanı ile ulaşım sorunun halletti. THY Arap ülkelerinde doğrudan uçuşlara başlıyor. Bu gelişmeler Giresun turizmi için bulunmaz fırsatlar yaratıyor.”

timur-bayindir.20150416184735.jpg

TUROB BAŞKANI TİMUR BAYINDIR: TÜRKİYE ARAP DÜNYASI İÇİN VAZGEÇİLMEZ ÜLKEDİR

TUROB Başkanı Timur Bayındır, Giresun’un tarihi, kültürel değerleri ve doğasıyla büyük potansiyele sahip ülke olduğunu belirterek “Türkiye çevresindeki ülkelerde yaşanan sorunlara rağmen misafirlerine huzurlu bir ortam sunan, onların rahat etmesi için elinden geleni yapan bir ülkedir. Giresun ise Ortadoğu ülkelerinin her yönüyle beğendikleri önemli bir distansoydur” şeklinde konuştu.

doka-kaldirim.jpg

DOKA BAŞKANI ÇETİN OKTAY KALDIRIM: BEREKET GETİRDİNİZ

DOKA Başkanı Çetin Oktay Kaldırım, konuşmasına “Giresun’a bereket getirdiniz” diyerek başladıktan sonra bölgenin Arap dünyası için İstanbul’dan sonra en çok tercih edilen ülke haline geldiğini söyledi. Kaldırım, 2010’da 30 Arap turist alan bölgenin 260 bin Arap turist aldığını söyledi. Gelenlerin yüzde 70’inin suudi Arabistanlı turistler olduğunu belirten Kaldırım şöyle devam etti:
“Gelenleri bir çok ülkelere yaydırmak istiyoruz. Artık sölgeye yatırımcılar geliyor. Konut, otel, gıda, tarım konularında yatırım yapıyorlar. Gelen turistler bölgede 1.6 milyar dolar harcadılar. Havalimanı açıldı doğrudarnSuudi Arabistan seferleri yapılıyor. Yakında diğer ülkelere direk uçuşlar yapılıyor. Aarap turistler su, yeşil ve güleryüzü Giresun’da bulacaklar.”

doka-baskani.jpg

GİRESUN UZUN ÖMÜRLÜ İNSANLAR DİYARI

DOKAP Başkanı Ekrem Yüce, “Allah cenneti tasvir için Giresun’u nakşetti. Giresun uzun ömürlü insanlar diyarıdır” dedi.

lubnan-acente.jpg

Daha sonra söz alan Lübnanlı bir acente ise “Uzun yaşamak için Giresun’a yerleşmeyi düşünüyorum” dedi.
 

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.