• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 19 °C

Türk turistler Mısır'da mahsur

Türk turistler Mısır'da mahsur
Bayram tatilinde Mısır'a gelen Türk turistlere, ilgili seyahat acentesi tarafından tur kapsamında yer alan Şarm El Şeyh'e uçak biletleri alınmadığı anlaşıldı.

KAHİRE - Türkiye'den bir seyahat acentesi aracılığıyla Mısır'a gelen 180 Türk turistin Kahire havaalanında mahsur kaldığı bildirildi.
Türkiye'nin Kahire Büyükelçiliği yetkililerinden alınan bilgiye göre, 9 günlük bayram tatilinde Mısır'a gelen Türk turistlere, ilgili seyahat acentesi tarafından tur kapsamında yer alan Şarm El Şeyh'e uçak biletleri alınmadı. Kahire havaalanında kalan Türklerin zor durumda oldukları ifade edilirken, Türkiye Büyükelçiliği turistlere yardımcı olmak amacıyla çalışma başlattı. Türk turistlerden bazılarının kendi imkanlarıyla Türkiye'ye dönmeye çalıştığı öğrenildi.
Elçilik Müsteşarı Sadi Altınok, gün boyunca Bam Turizm temsilcisiyle birlikte sorunu halletmek için çalıştıklarını; ancak her ne olursa Şarm'da tatillerini yapacaklarını belirten tatilcileri geri dönmeye ikna edemediklerini ifade etti. Altınok, Bam Turizm temsilcisinin de tatilcileri yalnız bırakmadığını söyledi. Altınok, benzer şikayetleri, başka turizm şirketleriyle gelen yolculardan da duyduklarını, mağdur olanların sayısının 300'ü geçebileceğini vurguladı.
Büyükelçilik Müsteşarı Sadi Altınok, mahsur kalan Türk turistlerin küçük gruplar halinde Türkiye'ye gönderilmeye çalışıldığını söyledi.
Tura katılanlardan Gizem Bakır, "Tur şirketi bize Şarm El Şeyh'e gideceğimizi söyledi, hazırlandık ve havaalanına geldik. Burada bize, turun iptal edildiği söylendi ve uçak yolcu listelerinde adımızın olmadığını öğrendik. Mağdur edildik ve Türkiye'ye dönmek istedik, fakat bunun da kolay olmadığını gördük. Tur şirketi tarafından resmen dolandırıldık. Buraya gelirken tur şirketi tarafından bize vadedilen hiçbir şey yerine getirilmedi" dedi.
Mısır'a gelen Türk turistlerin sayısının yıllık 60 bini bulduğu, Türklerin tercih ettiği destinasyonların başında ise Şarm el Şeyh gibi turistik beldelerin geldiği ifade ediliyor.
Uzmanlar özellikle ucuz turlarla seyahat eden turistlerin çok dikkatli olması gerektiğini vurguluyor. Daha çok orta gelir grubuna mensup turistlerin tercih ettiği ucuz turlarda sorun çıkması durumunda mağdurların başka imkanları kullanarak geri dönemediklerinin de altı çiziliyor.
Türkiye'de giderek artan refah düzeyi, ekonomik krizden dolayı pek çok ülkenin otel fiyatlarında ciddi indirim yapması, Türklere uygulanan vizelerin kalkması ya da şartların hafifletilmesi, gelişen ekonomik ve siyasi ilişkiler Kurban Bayramı'nda Türkler arasında yurtdışına çıkışlarda üç katlık bir artışın yaşanmasına sebep olduğu belirtiliyor. Bayram dolayısıyla 100 bin civarında tatilcinin yurt dışına çıktığı tahmin ediliyor. Mısır'da Şarm el Şeyh, Hurgada, Taba ve Deheb gibi yüzme ve dalış merkezlerinin yanı sıra Kahire'deki Türk ve İslami eserler, Giza ve Sakara piramitleri, Luksor ve Asvan gibi tarihi yerler her yıl Mısır'a gelen 20 milyon civarındaki turistin gözde mekanları arasında başı çekiyor.

Zaman

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 5
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.