• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

TÜRSAB, olmayan plaka ile acenteleri tehdit ediyor

TÜRSAB, olmayan plaka ile acenteleri tehdit ediyor
TÜRSAB, Kırkzade Turizm’in sahibi Hüseyin Kırk’ı ve Alfakamah Turizm yöneticisi İbrahim Bayrakçı’yı sahip olmadıkları TÜRSAB plakalarını ‘’TÜRSAB plakası kiralıyorlar” iddiasıyla Disiplin Kurulu’na verdi.

İSTANBUL - Turistik Taşımacılar ve Seyahat Acenteleri Birliği - TUTSAB Kurucu Başkanı, Ortadoğu Seyahat Acenteleri Derneği - OTSAD kurucusu, Ortadoğu Turizm Platformu Başkanı ve Kırkzade Turizm’in sahibi Hüseyin Kırk’ı ve TÜRSAB Avrupa BTK Yönetim Kurulu Üyesi Alfakamah Tourism Yetkilisi İbrahim Bayrakçı’yı sahip olmadıkları TÜRSAB plakalarını ‘’TÜRSAB plakası kiralıyorlar” iddiasıyla Disiplin Kurulu’na verdi. Aslında Hüseyin Kırk, ve İrahim Bayrakçı’nın acentelerine ait TÜRSAB plakaları bulunmuyor.
Hüseyin Kırk, TÜRSAB baxkanının Türk turizmi için bir engel oluşturduğunu belirterek “Derhal istifa etmelidir. Kisa adi ‘’TUTSAB’’ olan Turistik Taşımacılar ve Seyahat Acenteleri Birliği ülke turizmine büyük katkılar sağlayacaktir. Biz devletimize, yasalara saygılıyız. Devletimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Siz bizleri disiplin kuruluna vermeye devam edin” dedi.

ibrahim-bayrakci-.jpg

İBRAHIM BAYRAKÇI: TÜRSAB’I YÖNETENLER LIYAKATSIZ VE CIDDIYETTEN UZAK
Türsab Avrupa BTK Yönetim Kurulu Üyesi Alfakamah Tourism Yetkilisi İbrahim Bayrakçı şu açıklamayı yaptı: “Kırkzade Turizm ve Alfakamah Turizm Türsab Plaka ticareti yapıyor yalanına dayanarak Disiplin kuruluna vermesi nereden baksanız Türsab ı yönetenlerin nekadar liyakatsız ve ciddiyetten uzak olduğunu göstermektedir.

Türsaba şikayeti yapan iddiaya göre MTN Turizm ve üzülerek ifade ediyorum ki Hemşerimiz Hatay Yoncakya lı Metin Duyar olduğunu Türsabın içerisinden aldığımız bilgiler doğrultusunda öğrenmiş bulunmaktayız. Bu yalan iddaya ve iftiraya inanıp araştırmadan Disiplin kuruluna verilmemiz skandaldır.

Şöyleki: Yıllardır kullanmış olduğum telefon numarası "Mehmet Kırk" kullanmış gibi gösterilmiştir. Bu Türsab ın işlevsizliği ve beceriksizliğini yansıtmaktadırKültür ve Turizm Bakanlığı 1618 sayılı Seyahat Acentaları kanunu revize kapsamındaki değişikliğini destekleyenlere Türsab Disiplin kuruluna veriyorsa toptan istifa etsinler önerisinde bulunuyorum. Böyle skandal yönetim olamaz böyle iftira kabul edilemez.”

huseyin-kirk,-009.jpg

HÜSEYİN KIRK: PLAKA TİCARETİ YAPAN TÜRSAB YÖNETİMİNDE
Hüseyin Kırk “Halen Fatih bölgesinde biri 156 tane, diğer 325 tane TÜRSAB plakası bulunan ve her ay oturdukları yerden 2 milyon TL’yi toplayanları bırakan TÜRSAB, hiç plaka almayanları yalan iddialarla Disiplin’e veriyor. Ayrıca plaka ticareti yapanı TÜRSAB yönetimine aldı. Plaka ticaretini destekleyenlerin arkasında TÜRSAB’tan kim varsa ortaya çıkarılmalı ve turizm dışında iş yapanlar engellenmelidir.

AMAÇLARI ACENTELERİ DEVLETLE KAVGALARINA ORTAK ETMEK
Hüseyin Kırk, ‘’2022- 2023- 2024 yıllarında Kırkzade Turizm’ın TÜRSAB’tan plaka talebi olmamıştır. Olmayan plakaları kimler kimlere kiralayıp oradan rant sağlıyor? Bunu TÜRSAB başkanı ve yardımcısına sormak lazım. Amaçları yalanla Hüseyin Kırk’ı susturmak ve devlet ile Bakanlığın yanında duranları TÜRSAB’tan disiplin kurulu ile tehdit etmektir. TÜRSAB Başkanı Bakana karşı başlattığı kavgaya seyanat acentelerini alet etmek istiyor. Olmayan plakalar için Disipline sevketmek çok komik bir bahanedir. Allah islah etsin diyorum” şeklinde konuştu.

ibrahim-bayrakci--001.jpg

TÜRSAB BAŞKANI ACILEN ISTIFA ETMELİDİR
Hüseyin Kırk şöyle devam etti:
“Türk turizminin tek sorunu mevcut TÜRSAB başkanıdır. Kendi hırsı uğruna Türk turizmine büyük zarar verdi ve hala veriyor. Seyahat acenteleri bugüne kadar hiç bu kadar yalnız bırakılmadı. TÜRSAB başkanı temsil ettiği seyahat acentelerin menfaatlerini bırakıp, kendi menfaatinin peşine düştü. TÜRSAB koltuğunu hala neden işgal ettiğini söyleyemedi. İstifa ederse Türk turizmi kaostan kurtulur.
Aykırı seslere nefret ve kin besleyen TÜRSAB başkanı acilen istifa etmelidir. TÜRSAB başkanını mezara kadar takip edeceğiz. Yakında tüm mali verileri TÜRSAB tan isteyeceğiz. Bu yasal hakkımızı tüm acentelerin menfaatleri adına kullanacağiz.

YALANCI İHBARCIYA İTİBAR EDİYORLAR
TÜRSAB plakası kiraladığımız iftirasiı ile karşı karşıyayız. TÜRSAB başkanı kendisine baksın. Halen D2 belgesi ve TÜRSAB plakası ticareti yapanları TÜRSAB başkani yönetime aldı. Bu ne çelişkidir?
Öğrendiğimiz göre bu yalan ihbarı yapan, bizi ve birçok şirketi çeşitli konularla şikayet eden bellidir. TÜRSAB in içerisinden aldığımız bilgiler ve iddalara göre sahnte ihbarları Hatay Yoncakayali MTN Turizm’ın sahibi Metin Duyar’ın yaptığı iddia ediliyor.

Anlaşılan o ki; TÜRSAB başkanı Bakanlığın hazırladığı 1618 sayılı kanunu destekleyenlere ve eski yol arkadaşlarına ‘’hainler’’ diyerek TÜRSAB tv den hakaret ettikten sonra karşısında olanları şimdide şuursuzca disiplin kuruluna veriyor. Önce doğru mi diye araştır ondan sonra işlem yap. Yalan dolanla TÜRSAB yönetilemez. TÜRSAB başkanlık koltuğu çok başkanlar gördü. Ama böylesini hiç görmedi. Yazık çok yazık! Türk turizmi bu beceriksizlerin ellerinde heba oluyor.
Turizm adına iyi şeyler yapmayla çalışan devlet büyüklerimizin emeklerine yazık diyoruml.

Bakanlığın hazırladığı ve Türk turizmine çeki düzen verecek olan 1618 sayili kanunu sonuna kadar destekliyorum ve desteklemeye devam edeceğim.

TÜRSAB TURİZMİN ÖNÜNDE ENGEL HALİNE GELDİ
TÜRSAB bir birliktir ama, çözüm ordaklı değildir. Seyahat acentelerine hizmet etmiyor.
Ayrıca ülkemize turist getiren ve ekonomiye döviz getirerek ciddi katkıda bulunmaya çalışan seyahat acentelerini bezdirmeye çalışıyor. TÜRSAB Türk turizminin gelişmesinin önünde bir engel haline geldi.

1972 yılında çıkarılan çağın gereklerine göre eskiyerek işlevini yitiren 1618 sayılı TÜRSAB kanunu revize edilip bir an önce değişmelidir. TÜRSAB’in bu yapısı ile devam etmesi Türk turizmi için beka sorunudur.

tosya.jpg

TOSYA BELEDİYESİ AMBLEMİ İLE TÜRSAB’IN ÇAKMA TURIZM 100 YILI

Logosu Tosya belediyesinden uydurulan, seyahat acentelerinin habiri olmadan lansman yapılan, projesi olmayan uyduruk bir proje ile turizm 100 yılı açıklaması seyahat acenteleri ile neden paylaşılmadı? 100’cü yıl 2023’teydi. 2024’te 101’e vardık. Geç kalınan bu ‘eniştem beni niye öptü?’ açıklaması telaşı niye? Türkiye 100 yıl haraketine 2023 te başlamış ve tüm sektörler bu vizyona katılım yapmıştı.

KURTAR BİZİ ‘BABA’ TELAŞI
Uyduruk 100’cü yıl telaşının arkasındaki bit yeniği belli.
TÜRSAB başkanı Cumhurbaşkanı’na 1618 sayılı kanunun kabulü arefesinde “kurtar bizi baba” misali ile acentemlerin parasını harcayarak yalakalık yapacak diye turizm 100 yılı açıklaması yaptı. Oysa Türkiye 100 yılı 2023 te başlamişti. Bu vizyonsuz TÜRSAB başkanı ile Türk turizmi dibe vurmaya devam ediyor.

bakan-ailesi.jpg
ibrahim-bayrakci-.png

BESLEME MEDYA İLE BAKANA VE AİLESİNE HAKARET

Kültür ve Turizm Bakanı’na saygısızlık yapmak onda. Maaşa bağladığı besleme yandaş medya aracılığıyla bakanın ailesi hakkında çirkin ve küçük düşürücü iftira dolu haraket haberleri yaptırmak onda. Sadece koltuğunu korumak için devlet ile ve devletin bakanlığı ile kavgalı olmak onda… Buna ego değil tam bir cahillik diyorum.
Öyle naif ve sabırlı bakanımız var ki! Herkes ile konuşup yasayı paylaşıyor ve danışıyor.

1618 SAYILI KANUN ILE TÜRSAB YENIDEN KURULACAK
TÜRSAB başkanının ‘kanun koyucu’ Bakanlığın hazırladığı 1618 sayılı yasaya karşı çıkmak için yoldan topladiği 80, 90 kişi ile yaptığı toplantı ile gözdaği vermek istemesi akıl tutulmasıdır.

1618 sayılı kanun revize edildikten sonra birliğimizi büyük bir coşku ile kuracağiz. Birliğimizin alt yapısını kurduk. Kisa adi ‘’TUTSAB’’ olan Turistik Taşımacılar ve Seyahat Acenteleri Birliği ülke turizmine büyük katkilar sağlayacaktir. Biz devletimize, yasalara saygılıyız. Devletimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Siz bizleri disiplin kuruluna vermeye devam edin
Saygılarımla
TUTSAB Kurucu Başkanı
Kırkzade Turizm Genel Müdürü
Hüseyin Kırk

Bu haber toplam 3743 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.