• BIST 11721.72
  • Altın 6632.42
  • Dolar 49.4845
  • Euro 55.6438
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 9 °C
  • Antalya 15 °C

Qantas uçağında tahtakurusu istilası

Qantas uçağında tahtakurusu istilası
Qantas, Perth–Roma uçuşunda bazı ekonomi sınıfı koltuklarında tahtakurusu tespit edilmesi üzerine Boeing 787 Dreamliner uçağını hizmet dışı bıraktı.

ROMA – Qantas’ın Perth’ten Roma’ya gerçekleştirdiği QF5 sefer sayılı uçuşta tahtakurularına rastlanması, şirketin uçuş programında aksamaya neden oldu. 9 Ekim’deki uçuşta ekonomi sınıfının ön bölümündeki sınırlı sayıda koltukta tespit edilen böcekler nedeniyle uçak kapsamlı temizliğe alındı.

Temizlik ve bakım çalışmalarının yapılabilmesi için 10 Ekim’de Roma’dan Perth’e gerçekleştirilmesi planlanan dönüş uçuşu iptal edildi.

Yolculara konaklama ve alternatif uçuş

Qantas sözcüsü, teknik ekiplerin gerekli işlemleri tamamlayabilmesi amacıyla uçağın hizmet dışı bırakıldığını belirterek yaşanan aksaklık nedeniyle yolculardan özür diledi.

Şirket, iptalden etkilenen yolcuların konaklama ihtiyaçlarının karşılandığını ve planlanan kalkış saatinden itibaren 48 saat içinde alternatif uçuşlara bilet düzenlendiğini bildirdi.

Qantas ayrıca kabinlerin düzenli olarak temizlendiğini ve her 50 günde bir önleyici dezenfeksiyon uygulandığını açıkladı.

Bagaj veya kıyafetlerle taşınmış olabilir

Macquarie Üniversitesi’nden parazitoloji uzmanı Prof. Michelle Power, The Guardian’a yaptığı değerlendirmede tahtakurularının büyük olasılıkla bir yolcunun bagajı ya da kıyafetleri aracılığıyla uçağa taşındığını söyledi.

Power, otellerde bu böceklere maruz kalan yolcuların, farkında olmadan onları eşyalarıyla başka yerlere götürebildiğini belirtti. Seyahat hareketliliği, tahtakurularının farklı bölgelere yayılmasında önemli rol oynuyor.

Koltuk döşemelerinde saklanabiliyorlar

Power’ın aktardığına göre tahtakuruları; kumaş aralarında, koltuk döşemelerinde ve dar çatlaklarda saklanabiliyor. Beslenmeden uzun süre hayatta kalabilmeleri de tamamen ortadan kaldırılmalarını güçleştiriyor.

Uzman, bu böceklerle mücadelenin yüksek maliyetli olabildiğine, özellikle etkili temizlik ve ilaçlama imkânlarına erişemeyen kişilerin daha fazla zorluk yaşayabildiğine dikkat çekti.

 

Bu haber toplam 543 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.