• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Gezinomi - Fly Express davasında ‘rapor’ Nihat Çimen’i haklı buldu

Gezinomi - Fly Express davasında ‘rapor’ Nihat Çimen’i haklı buldu
Bilirkişi Raporu’nda Nihat Çimen’in borcunu fazlasıyla ödediği halde teminat olarak gösterilen kendine ait taşınmazların iade edilmediğini, hatta üçüncü bir şahsa devredildiğini belirtiyor

İSTANBUL - Türkiye turizminin önemli tur operatörlerinden Fly Express’in sahibi Nihat Çimen’in şirketine ve mallarına el koyan Gezinomi’nin sahibi Ali Ercan’ın yargılandığı davada hakkında üç kişilik Bilirkişi heyeti raporda “Nihat Çimen’in borcunu fazlasıyla ödediği halde teminat olarak gösterilen taşınmazların iade edilmediğini, hatta üçüncü bir şahsa devredildiğini” belirterek olayı savcılık incelemesine bıraktı. Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in “çökme” iddialarında adı geçen Gezinomi şirketi sahibi Ali Ercan, Borsa’dan manüplasyon cezası yediği halde, Q Yatırm Bankası kurması için izin verilmesi ise şaşkınlık yarattı.,
nihat-cimen-001.jpg
SAHTECİLİK VE DOLANDIRICILIK BÜROSU’NA GELEN BİLİRKİŞİ RAPORU
Nihat Çimen’in, piyasa borçlarını kapatmak için yarı yarıya ortak olduğu Gezinomi’nin sahibi Ali Ercan hakkında İstanbul Asliye Ticaret Mahkemesi’ne “aldatıldığı” iddiasıyla avukatı Fatih Ekrem Ekince aracılığıyla açtığı davada hazırlanarak İstanbul Cumhuriyet Savcılığı Sahtecilik ve Dolandırıcılık Bürosu’na gönderilen üç kişilik Bilirkişi Raporu’nda “karşılıklı borç alacak kalmamıştır” dedi.
Bilirkişi Raporu, Nihayet Çimen’in borcunu fazlasıyla ödediği halde teminat olarak gösterilen
kendine ait taşınmazların iade edilmediğini, hatta üçüncü bir şahsa devredildiğini belirtiyor
Nihat Çimen’i haklı bulan Bilirkişi Raporu’nda ortaklığa karşılık teminat olarak Ali Ercan’a verilen 9 adet taşınmazın akıbetinin belirlenemediği ve Savcılık Soruşturması ile tespit edilebileceği bildirildi.
Nihat Çimen’in talebinde haklı olduğunu belirten Bilirkişi Raporu, Nihat Çimen’in Ali Ercan’dan aldığı 17 milyon 500 bin lira karşılığı 20 milyon 950 bin lira ödeme yaparak borcunu kapattığını kabul etti. Üstelik Ali Ercan’ın şikayetçi Nihat Çimen’e 5 milyon 176 bin 166.86 TL borçlu olduğu bildirildi.

nihat-cimen-002.jpg

SEDAT PEKER’İN “ÇÖKME” İDDİALARINDA YER ALMIŞTI
Borsaya açılma, spekülatif işlemler ve manipilüsyon iddialarıyla gündemden düşmeyen Gezinomi şirketi sahibi Ali Ercan hileli yollarla Fly Express’e ele geçirme iddialarıyla yargılanıyor.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in peş peşe yaptığı açıklamalarında Deli Çavuş adlı Twitter hesabından, yaptığı açıklamalarda ''Orada da çok büyük iğrençlikler var” deyip Geezinomi hakkında Fly Express şirketine ve mallarına çökme iddialarını ortaya atmıştı.
Fly Exprass’in sahibi Nihat Çimen, “Gezinomi’nin sahibi Ali Ercan, şirketime haksız yere el koydu ve bedelini ödemedi. Aslında Fly Exşpress’I borsaya açarak manmüpülatif işlemlerle fazla kazanç elde etmek peşindeydi. Bu gibi olayları hissedince ona karşı çıkmıştım. Bunun üzerine şirketime çökerek beni saf dışı etti. Ama şimdi yargı önünde hesap veriyor” dedi.

BORSA’DA MANÜPLASYON CEZASI ALDI, BANKA KURUYOR
Nihat Çimen’in tüm malları başka şirkete kaydırarak Nihat Çimen’i zarara uğratırken, Borsa’da da sıkıntı yaşadığı ve manüplasyon iddiasıyla bir ay ceza aldığı anlaşıldı. Nihat Çimen, Ali Ercan hakkında Borsa’da işlem gören şirketin herhangi bir dayanak olmadan hayali faturalar düzenleyerek ticari kayıt oluşturduğu iddiasıyla evrakta sahtecilik, dolandırıcılık ve vergi usül kanuna muhalefet iddiasıyla SPK ve BDDK'ya bildirim yapacağını bildirdi.
Nihat Çimen, 14 Ekim 2022’de Resmi Gazetede, Borsa işlemlerinden cezalı olan Ali Ercan ve Gezinomi’nin ortakları arasında yer aldığı 500 milyon lira sermayeli bir Q Yatırım Bankası’nın kurulmasına Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu BDDK tarafından onay verilmesinin sorgulanması gerektiğini belirtti.

DOKUZ TAŞINMAZ KİMİN ADINA TESCİL EDİLDİ?
Bilirkişi Rporu’nda karşılıklı taahhüt edilen ve yapılan ortaklık karşılığı bedelsiz olarak Nihat Çimen tarafından Ali Ercan’a verilen ve geri verilmesi gereken 9 adet taşınmaz hakkında ise tapu kaydının kimin adına tescil edildiğinin tespit edilemediği belirtildi.

Bilirkişi Raporu Ali Ercan’a devredilen “tüm taşınır mallar ile çalışanları, markaları, know-how ve tüm ticari portfoyünün devrinde bir değerlendirme yapılmadığı” belirtilerek “şirketin piyasa marka değerinin” tespitini Savcılığın takdirine bıraktı.

fly-express.jpg
gezinomi-001.jpg
TEMİNAT VERİLEN MALLARI BAŞKA ŞİRKETE TAŞIDI

Öte yandan, Nihat Çimen, Ali Ercan hakkında Borsa’da işlem gören şirketin herhangi bir dayanak olmadan hayali faturalar düzenleyerek ticari kayıt oluşturduğu iddiasıyla evrakta sahtecilik, dolandırıcılık ve vergi usül kanuna muhalefet iddiasıyla SPK ve BDDK'ya bildirim yapacağını bildirdi.
 

nihat-cimen-004.jpg

ŞİRKETİN İÇİ BOŞALTILDI

Nihat Çimen, ayrıca alınan borç kayıtlarının TL üzerinden yapıldığı , Bilirkişi Raporu’nda tespit edildiği gibi Ali Ercan'ın Euro cinsinden vade farklı talebine dayanağının bulunmadığını bildirdi

Mahkemeye sunulan dava dilekçesinde Nihat Çimen “Fly Express Turizm’in piyasa borçlarının ödenmesi için yeni kurulan Fly Express Turizm Ticaret A.Ş'ye, kendisini ortak edeceği vaadi ile aldatıldığını ileri sürdü. Nihat Çimen, dava dimlakmçesinde şirketin işletme bütünlüğü ile ticari mal varlığını Ali Ercan’ın yeni kurulan dava dışı Fly Express Turizm Ticaret A.Ş'ye , aktararak “Fly Express Turizm’in için boşaltılarak zarara uğratıldığı belirtti.

BANKER YALÇIN OLAYINA BENZİYOR
Nihat Çimen, Ali Ercan’ın borsada spekülatif işlemler yaptığını, halka satış süreçlerinde küçük yatırımcıyı zarara uğrattığı gibi iddiaların bulunduğunu belirterek şunları anlattı:
“Ali Ercan tüm bunlara rağmen farklı bir şirket yapılanması ile yatırım bankacılığı yapma izin alabiliyor. Ticari faaliyetlerine rahatlıkla devam edebiliyor Bu gerçekten hayret verici ortada bir kanunsuzluk ve hukuksuzluk olduğu gayet aşikar. Yaşananlar akıllarımıza 1980'lerde sıklıkla gündem olan Banker Yalçın olayını getiriyor. Biz de merak ediyoruz. Ali Ercan ne yapıyor. Biz kendi zararımızla ilgili mahkemelere başvurduk ve hızla sonuçlanmasını ümit ediyoruz. Türk Adaletine güvenen ve bu kişinin zarara uğrattığı küçük yatırımcılar da vakit kaybetmeden yargıya başvurmalıdır

MANÜPLASYON İŞLEMLERİ
Gezinomi’nin 2021 yılında 8 Mart'ta hisseleri borsa İstanbul'da işlem görmeye başlamadan önce talep toplama sürecinde 26 Kat talep geldi. Borsada ki ilk işlem gününde tavanı gördü. Şirket halka arzdan 140 TL milyon topladı.
14 Mart 2022'de Borsa Gündem yayın organı şöyle yazdı:
Gezinomu sermayesinin %99.8 payını Merkezi İsviçre'de bulunan Rubellius Capital AG
firması satın aldı. Rubellius Capital AG sorgulanmaya başlandı. Kurulduğu tarih bile net olmayan bu fonun arkasında Batia Mitrani mi var?”
Bu isim çok sayıda manüplatör ile anılıyordu.
31 Mart 2023'te Para Medya’da Metin Yüksel imzalı haberde de şöyle deniliyor
“5.40 TL'den halka arzedilen Gezinomi hisseleri 12 iş gününde 16.18 TL’ye ulaşıp yüzde 149 prim yapmıştı. Ancak şirket değeri konusunda uzman kurumlar hızlı değer artışında şaşırıp hisselerini sattılar.
Bu hızlı fiyat hareketleri üzerine Sermaye Piyasası Kurulu’nun Özel Tebliği uyarınca kamuya açıklama konusunda bilgi istedi. Bu arada Gezinomi’ye açığa satış ve kredili işlem yasağı getirildi.

GEZİNOMİ İLE KERİZ SİLKELEME DENİLDİ
11 Mart 2023'te Borsa Gündem şöyle yazdı:
Gezinomi Seyahat hisse senedinde yaşanan manipülatif hareketler yüzlerce yatırımcıyı canından bezdirdi. Hisse senedinde halka arzdan bu yana işlem yapan grup kelimenin tek anlamı ile keriz
silkeleme operasyonu yapıyor.
Hisse senedinde yaşanan sert tavan ve tavan hareketler son ayların en büyük manipülatif hareketi olarak yorumlanıyor.
 

Bu haber toplam 8113 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.