• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 25 °C

"Acente olmak istediğimde 37 yıl önce çok yaşlısın dediler"

"Acente olmak istediğimde 37 yıl önce çok yaşlısın dediler"
İngiltere’nin evde çalışan ilk seyahat acentesi Newbury'deki Charter Travel'ın kurucusu Sandra Colbourne’u anlatıyoruz

LONDRA - TTG muhabiri İngiltere’nin evde çalışan ilk seyahat acentesi Newbury'deki Charter Travel'ın kurucusu Sandra Colbourne’u anlatıyoruzİngiltere’nin evde çalışan ilk ilk seyahat acentesi Sandra Colbourne ile 70. yıldönümünü kutlamak için sohbet etti. Halen 70 yaşında hizmet veren Sandra Colbourne 'Seyahat sektöründe çalişmak için çok yaşli olduğum söylendi; bu 37 yil önceydi!' dedi.
Katherine Masters’in röportajı şöyle:
Birleşik Krallık'ın evde çalışan ilk seyahat acentesi Newbury'deki Charter Travel'ın kurucusu Sandra Colbourne ile tanışıyoruz.

sandra-colbourne.jpgSEYAHAT IŞINE MUTFAK MASASINDAN BAŞLADI

Charter Travel'ın kıdemli satış danışmanı Sarah Heginbottom , Sandra Colbourne'un sektöre ilk kez Temmuz 1988'de mutfak masasından başladığını yazıyor .

Aslında, o zamanlar Sandra Colbourne Charter Travel'ın tek tüccarı olan Sandra'nın, 1994'te modern evden çalışmanın kurucusu olarak kabul edilen Seyahat Danışmanlarından altı yıl önce, Birleşik Krallık'taki ilk evden çalışan kişi olduğuna inanıyoruz.

Bu, o zamanlar 38 yaşında olan Sandra'ya birkaç yerel seyahat acentesiyle görüştükten sonra seyahat deneyimi olmadığı ve Abta eğitimi almadığı için seyahat alanında iş bulamayacağı ve bulamayacağının ve "çok yaşlı" olduğunun söylenmesine rağmen oldu. “Sektörde istihdam edilecek. İşin komik tarafı, bunu söyleyen kişi yıllar sonra onun postacısı oldu!

1980'lerin sonlarında her yer indirimli uçak bileti satan mağazalarla doluydu (Teletext'i hatırlayan var mı?). Ancak Sandra yılmadan mutfak masasından Charter Travel'ı açtı. İki yıl boyunca işini hiç ara vermeden sağlam bir şekilde kurdu ve ardından yarı zamanlı olarak Viv Banbury'yi işe aldı (Sandra ve Viv bugüne kadar arkadaş kaldılar). Sandra'nın yedek yatak odasında yan yana çalıştılar ve Sandra daha sonra evinin yan tarafına bir ofis ekledi. Sandra'nın muhabbet kuşu cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl Sandra için, çünkü ne zaman telefonla görüşseler mutfağa giden bir kapının kapatılması gerekiyordu!

sandra-colbourne-001.jpgSandra, kocası Roger'la 2019'da 70. Doğum Günü'nde

Viv'i eğittikten sonra Sandra, 28 günde 12 uçuş gerçekleştirerek ilk dünya turu gezisine çıktı. Eski Trans World Airlines (TWA) ile Londra'dan New York'a, ardından Los Angeles'a, ardından Fiji, Hawaii ve Big Island'a, Sidney, Cairns, Yeni Zelanda'ya ve ardından Qantas ile Los Angeles'a uçtu. Sandra, Qantas ekonomisinin muhteşem olduğunu, o zamanlar diğer ekonomilerden daha iyi olduğunu hatırlıyor. Bu geziyi hayatındaki en önemli deneyimlerinden biri olarak nitelendiriyor; özellikle akşam saat 22.00'de Yeni Zelanda'dan yola çıkıp aynı gün sabah Los Angeles'a inmek ve o günü iki kez yaşamak!

HALA GÜÇLÜYÜM

Kayıtları kontrol ettikten sonra, Sandra'nın Birleşik Krallık merkezli ilk evden çalışma şirketini kurduğuna ve o zamandan beri, Charter Travel bayrağı altında faaliyet gösteren birçok ABD'li ve dünya çapında serbest meslek sahibi, evde çalışan uzman kişiye sahip olacak şekilde genişlediğine gerçekten inanıyoruz.

Sektörde 37. yılını geride bırakarak 2024 yılında 75. yaş gününü kutlayacak. Başvurulacak deneyim ve bilgi birikimine ve çok ama çok hikayeye sahip (Körfez Savaşı, Falkland Adaları, 11 Eylül terör saldırıları ve 2010'da Avrupa hava sahasını kapatan İzlanda volkanik kül bulutu bunlardan sadece birkaçı) Sandra hâlâ sektöre inanıyor ve bunu yıllar önce ilk başladığı zamanki kadar tatmin edici ve ödüllendirici buluyor.

Çalışanlarımızın büyük çoğunluğu 20 yılı aşkın süredir bizimle çalışmaktadır. Sandra'nın kızı ve torunu da onunla birlikte çalışıyor ve sanki geniş bir aileymişiz gibi hissediyoruz. Müşterilerimizin tekrar tekrar gelmelerini sağlayan bir çalışma ahlakıyla bu işte hepimiz birlikteyiz.

Charter Travel güçlenerek büyümeye devam ediyor; biz Abta, Atol ve Iata'ya bağlıyız ve başardıklarımızdan gurur duyuyoruz. Şirket aktif olarak işe alım yapıyor; bazen müşterilerimiz bizi tavsiye etmeye devam ettiği için taleplere yetişmekte zorlanıyoruz. Devamını oku: 70 yaşında hâlâ hizmet veren – sevdikleri sektörden ayrılmayan seyahat gazileri

SANDRA'NIN BAŞARI İÇİN İPUÇLARI
 

“Aynı ailenin dördüncü kuşağını rezerve ettiğinizde bir şeyi doğru yaptığınızı bilirsiniz. Bilgimiz ve yardımımız için iyi bir temsilci için her zaman bir pazar olacaktır ve bize hazır olması asla modası geçmeyecektir.

“İşletmenizin ilerleyebilmesi için haber değeri taşıyan her büyük krizi aşılması gereken bir engel olarak görün. 2010 yılında İzlanda yanardağı patladığında kızım ve ben Orlando'daydık ve mahsur kalan müşterilerimize güvence vermek için havaalanına gittik. Kartvizitlerimizi sadece müşterilerimize değil, etkilenen herkese verdik. İnsanlara ihtiyaç duyduklarında yardım ederseniz, sizi her zaman hatırlayacaklardır.

“Müşterilere karşı her zaman çok dürüstüm. Bu, satış danışmanlarımıza ilk günden itibaren öğrettiğimiz bir şey. Eğer bir sorun varsa, ellerini kaldır ve bunu kabul et. Eğer çözemezseniz, onlara bunu yapmak için daha üst sıralara çıkacağınızı söyleyin. İnsanlar size güvendiğinde geri gelmeye devam edeceklerdir.

“Devam edecek kadar işin olması da etik kurallarımızın bir parçası. İşinizi başka bir şirketin zararına büyütemezsiniz. Bu işi dürüst bir şekilde yapamıyorsanız bırakın gitsin. Karma her zaman seni ısırmak için geri gelir.

“Kendinizi müşterilerinizin yerine koymak ve seyahat etme fırsatını değerlendirmek önemlidir. Birçok ülkeye gittim ve en büyük iki torunumu Avustralya'ya ve Outback'e götürdüm. Ülkede büyük kıyı kentlerinden daha fazlasının olduğunu görmelerini istedim. Bu şekilde seyahat etmek dönüşümseldir.”

Bu haber toplam 2901 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.