• BIST 9889.6
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • Antalya 27 °C

EMITT Turizm fuarını Bakan açtı

EMITT Turizm fuarını Bakan açtı
EMIT’in açılışınde Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, hangi ülkede kriz yaşanırsa yaşansın turizmin iyileştirici bir unsur olduğunu söyledi.

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL-
Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı-EMIT’in açılışına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, hangi ülkede kriz yaşanırsa yaşansın turizmin iyileştirici bir unsur olduğunu belirterek “Yaşanan krizin daha sonraki süreçte iyileştirici ve çözüme kavuşturucu etkisini içinde saklayan temel alan turizmdir”dedi.Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’ın katılımıyla 20’inci kez kapılarını ziyaretçilere açtı.

emitt-2016-a.jpg

Türkiye'den farklı illerin ve çeşitli dünya ülkelerinin stant kurduğu fuarda birbirinden farklı yöresel giyecekler, lezzetler ve oyunlar ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. 28-31 Ocak tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde bu yıl 20’ncisi gerçekleştirilen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMİTT) 2016 iddialı projelerle kapılarını ziyaretçilerine açtı. EMİTT 2016 Fuarı'na katılan ülkeler ve Türkiye'nin çeşitli illeri kendi yöresel oyunlarını, elbiselerini ve lezzetlerini ziyaretçilerin beğenisine sundu.
Yapılan konuşmaların ardından Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, protokol üyeleriyle birlikte fuarın açılış kurdelesini keserek stantları gezdi.

emit-2016.20160129014030.jpg

emitt-bakan-unal1.jpg

ÜLKELER ARASI OLUŞABİLECEK KRİZLERİN ÇÖZÜMÜ TURİZMDE
Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, “Bugün hangi anlamda olursa olsun devletler arası alanda hangi kriz yaşanırsa yaşansın turizm her zaman iyileştirici bir etkiye sahip, Uluslararası ilişkilerde kesinlikle ülkeler turizm alanını bir yaptırım aracı olarak kullanmamalıdır. Çünkü uluslararası alanda herhangi bir kriz yaşansa bile yaşanan bu krizin daha sonraki süreçte iyileştirici ve çözüme kavuşturucu etkisini içinde saklayan temel alan turizmdir" dedi.

emitt1.jpg

Terörü bir ülkenin sorunu olarak değil, küresel bir sorun olarak görmek gerektiğini de ifade eden Bakan Ünal, “Maalesef bugün dünya düşük yoğunlukla bir mücadele sürecinden geçiyor. Maalesef terör bu karşılıklı mücadelenin adeta bir aygıtı durumundadır. O yüzden terör her yerde insanın ve insanlığın üzerinde yükselttiği değerlerin temel düşmanıdır. Terörün temel amacı olarak korku, endişe kaygı ve bunlar üzerinde bir şiddet sarmalı oluşturuyor. O yüzden terör herhangi bir ülkenin sorunuymuş gibi görmemeliyiz. Terör küresel bir sorundur. Ülkeler terörle ortak mücadele etmelidir” dedi.
Basının mensuplarının sorusu üzerine Rusya ilişkilerini de değerlendiren Bakan Ünal, "Rusya ile birlikte Türkiye bu sorunu aşabilecek güçtedir. Ayrıca her kriz bir fırsat doğurur. Biz de temaslarımız neticesinde Rusya’dan yaşanacak turizm kaybını telafi için tedbirlerimizi aldık.Buradan bir çağrıda yapmak istiyorum ki teröre karşı sağduyu ile tepki koymamız gerekiyor” İfadelerini kullandı.

emitt-2016.jpg

ÖNEMLİ KATILIM OLDU
Fuarın açılışı Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Turizm Atölyesi Başkanı Tülin Ersöz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Karakuş, Türkiye Otelciler Federasyonu-TÜROFED Başkanı Osman Ayık, Turizm Yatırımcıları Derneği-TYD Yönetim Kurulu Üyesi Fettah Tamince, ITE GroupPlc Bölge Direktörü Vincent Brain ve ITE Turkey Turizm & Seyahat & Moda Grup Direktörü Hacer Aydın tarafından yapıldı.

laleli-emitt.jpg

Laleli Otelciler Platformu üyeleri tam kadro Emitt Fuarı'nda yer aldılar. TUROB Başkanı Timur Bayındır, laleli standını ziyaret etti.

HEDEF 100 BİN ZİYARETÇİ
Bu yıl 70 bin metrekarelik 11 salonda, 4 bin 500 firmanın yer aldığı fuara 70’e yakın ülke katıldı. 31 Ocak Pazar akşamına kadar açık olacak EMITT, erken rezervasyon indirimleri, tatil çekilişleri, Türkiye’nin dâhil olduğu 70 ülkenin tatil destinasyonları tanıtımları ile seyahat tutkunları için öne çıkan bir buluşma noktası yaratıyor. Fuarda 100 binin üzerinde ziyaretçinin ağırlanması hedefleniyor.

green-park-emitt.jpg

The Green Park Pendik Oteli Genel Müdürü Ali Can Aksu, otellerin genel müdürlerini ağırladı

FUAR 20’İNCİ YILINI KUTLUYOR
EMITT; 28 - 31 Ocak 2016 tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde turizm sektörünü aynı platformda bir araya getirerek güçlü bir sinerji oluşturuyor. Fuar süresince yapılacak panellerde de “Turizmde Markalaşma”, “sağlık Turizmi” ve “Turizmde Yeni Arayışlar” konuları işleniyor. EMITT’de Türkiye’nin ve Dünya’nın dört bir yanından çeşitli sahne gösterileri ve stant etkinlikleri de gerçekleştiriliyor.
Türkiye’nin lider sektörlerinde lider fuarlar düzenleyen ITE Turkey bünyesinde yer alan Ekin Fuarcılık ve EUF - E Uluslararası Fuarcılık tarafından organize edilen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı - EMITT; 20. yılını kutladığı 2016 yılında tatil tutkunlarının buluşma adresi olarak kapılarını açtı. 28 - 31 Ocak 2016 tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi‘nin 70 bin m²’lik 11 salonunda devam edecek fuarda;ülke pavilyonları, Türkiye’nin Tatil Destinasyonları, Kış ve Outdoor Turizmi Destinasyonları, oteller ve Turizm Merkezleri, Tur operatörleri, acenteler ve oteller katılımcı olarak yer alıyor ve fuar ziyaretçilerine birbirinden renkli tatil destinasyonları tanıtılıyor.

emitt2.jpg

EMITT Turizm Fuarı’na 70 ülkeden toplamda 4 bin 500 kurum, kuruluş ve belde katılıyor.Fuar ziyaretçileri bu katılım çeşitliliğiyle 2016 yılı tatil planlarını gerçekleştirme ve yeni destinasyonları yakından tanıma imkanı yakalıyorlar. EMITT Turizm Fuarı; 20. yılı kutlamaları kapsamında ziyaretçilerine her bütçeye uygun tatil rotalarını cazip fiyatlar, ve“Erken rezervasyon” kampanyaları ile sunuyor.

HACER AYDIN: TÜKETİCİ TATİLİ KEŞFEDECEK
ITE TurkeyTurizm & Seyahat & Moda Grup Direktörü Hacer Aydın, “EMITT Turizm Fuarı sadece Türk turizm sektörünün değil, dünya turizm sektörünün de en büyük buluşma noktalarından birisi haline geldi. 20. yılımızda 70 ülkeyi kapsayan bir katılıma ulaştık. EMITT turizm sektörü profesyonellerinin bir araya geldikleri ticari bir platform olmasının yanı sıra tatil tutkunları için de önemli bir adres. Ziyaretçilerimiz fuarın üçüncü günü itibaren ABD, Arjantin, Azerbaycan, Bahreyn, Birleşik Krallık, Bulgaristan, Filipinler, Güney Afrika, Hindistan, İran, İtalya, Kore, Küba,Maldivler, Mısır, Panama,Saraybosna, Tayland, Vietnam ve Yunanistan’ın aralarında bulunduğu ülkelerin yanı sıra ülkemizin 81 ilinin 200’ün üzerindeki turizm destinasyonunuyakından inceleyebilecekler. Tatil tüketicileri keşfetmek istedikleri destinasyonlar hakkında bilgi alırken, “erken rezervasyon” kampanyaları sayesinde de daha uygun fiyatlarla tatillerini planlayabilecekler” dedi.
Her yıl dünyanın ve Türkiye’nin farklı bölgelerinden, turizm profesyonellerini, turizm belde ve kuruluşlarını, ziyaretçilerle buluşturan EMITT, 20’nci yılında turizm sektörünün ve sağlık turizminin tartışılacağı panellere ev sahipliği yapıyor. Fuar süresince gerçekleştirilecek panel ve oturumlarda Türk turizminin geleceği uzman katılımcılarla değerlendiriliyor. “Turizmde Markalaşma”, “Sağlık Turizmi” ve “Turizmde Yeni Arayışlar” başlıkları altında gerçekleştirilen panellerde sektör temsilcileri sunumlar ve konuşmalarıyla yer alıyor.
Fuar; farklı ülke pavilyonları ve bölge stantlarının çeşitli etkinlik ve şovlarına da sahne oluyor. Yöresel Halk danslarından farklı ülkelerin dans gösterilerine, şarkı ve türkülerden ata sporlarına kadar birbirinden renkli etkinliklerle fuarda festival havası yaşanıyor. Ülkemizin dört bir yanından yöresel lezzetlerin sunumunun da yapılacağı fuarda, Tayland’ın temsil edildiği stantta Kağıt Şemsiye Boyama Performansı, Baş ve Boyun Masajı yapılırken, Erzurum Palandöken’i temsil edilen stantta Kar Küresi Fotoğraf Çekimi gerçekleştirilecek. EMITT Turizm Fuarı daha birçok eğlenceli etkinliğe de ev sahipliği yapacak.

emitt-sanliurfa.jpg

ADRO Başkanı İsa Akdağ Şanlıurfa Standını ziyaret etti

TURIZM DILI KULLANıLSA DÜNYADA TERÖR VE SAVAŞ OLMAZ
Adana Rehber Odası – ADRO Başkanı İsa Akdağ turizmin kültürler arası iletişim ve bariş dili olduğunu belirterek “Bütün insanlar turizm dilini kullanabilse dünyada terör ve savaş olmazdı” dedi.
Dünyanını sayılı fuarlar arasında yer alan EMITT Turizm Fuarı’nın hem bölgeye, hem de dünyanın barışına katkı sunduğunu belirten İsa Akdağ, turizmin tüm paydaşlarının fuarı fırsata çevirmek için birlik olması gerektiğini söyledi,
Türkiye’nin dört mevsim turizme el verişli ender ülkelerden biri olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Deniz, tarih, kültür, doğa, sağlık ve gurme çeşitliliği ile dünyanın göz bebeğidir. Jeopolitik konumu ile iştah kabartan bir ülke konumundadır. Bu kadar özelliğe sahip olan bir ülke'nin dostu olduğu kadar, düşmanının da olması kaçınılmazdır. Önemli olan, sahip olunan bu kadar değerler ışığında, meydana gelen olumsuzlukları bertaraf edebilmektir.
Türkiye, bir yandan mülteci sorunu ile uğraşırken, diğer bir yandan da terör belası ile uğraşmaktadır. Terörü bir ülkeye mal etmek yalnıştır. Çünkü terör artık global dünyanın küresel sorunu haline gelmiştir. Terör, insanlık değerlerinin ve dünya barışının asıl düşmanıdır. Turizm ise bütün bu olumsuzlukların engelleyicisi ve üstlendiği barış gücü ile çözümleyicisidir.”
 

 

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.