• BIST 9997.79
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • Antalya 27 °C

AB'den Kış Oyunlarına 10 milyon

AB'den Kış Oyunlarına 10 milyon
AB,'den Erzurum'a Uluslararası Üniversiteler Spor Federasyonu (FISU)'nun aracılığıyla Avrupa Birliği'nden 10 milyon 100 bin euro hibe sağlanacak.

ERZURUM- 2011'de düzenlenecek 25. Universiade Kış Oyunları'nın ev sahipliğini üstlenecek olan Erzurum'a Uluslararası Üniversiteler Spor Federasyonu (FISU)'nun aracılığıyla Avrupa Birliği'nden 10 milyon 100 bin euro hibe sağlanacak. 
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nca yürütülen Bölgesel Rekabet Edilebilirlik Operasyonel Programı kapsamında, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın hazırladığı Erzurum-Erzincan-Kars Kış Turizmi Koridoru Geliştirilmesi Projesi'nin 2009 ile 2013 yılları arasında uygulanacağı bildirildi.
Erzurum Palandöken, Erzincan Ergan, Kars Sarıkamış kayak merkezlerinin alt ve üst yapı çalışmaları için AB'ce aktarılacak kaynağı en iyi şekilde değerlendireceklerini belirten Erzurum Valisi Sami Bulut, 2011 Universiade Kış Oyunları'nda önce kentteki yatırım sahalarının belirleneceğini söyledi.

Turist sayısı artacak
AB Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı Üçüncü Bileşeni (IPA-3)'nce Erzurum'a ayrılan bütçenin henüz netleşmediğini ancak gelecek olan parayla Palandöken Dağı'ndaki alt yapı eksikliklerinin giderileceğini bildiren Bulut "Proje kapsamında ilk olarak Palandöken Dağı'ndaki zemin sularını tahliye etmek için, kanal çalışması yapacağız. Ayrıca bazı pist ve yol düzenlemeleri ile aydınlatma ve asfaltlama çalışmaları düşünüyoruz. Öyle ki tüm bu çalışmaları 2011 Kış Oyunları'na yetiştirmek en büyük hedefimiz," dedi. Bütçenin önemli bir kısmını da eğitim çalışmalarına harcayacaklarını kaydeden Bulut
"Kış oyunları öncesinde çeşitli seminer ve paneller düzenleyerek 7'den 70'e bigilendirme çalışması yapacağız. Ayrıca yurt dışındaki fuarlara katılıp Erzurum ve bölgenin tanıtımına önemli bir katkı sağlayacağız. Tüm bunlarla birlikte proje sayesinde bölgeye gelecek turist sayısında yüzde 30 oranında bir artış bekleniyor. Bunu sağlamamız halinde önemli bir başarıya imza atmış olacağız," şeklinde konuştu.
Bu yıl planlanan tesislerin bu yıl içinde tamamlanıp deneme amaçlı sportif faaliyetlere açılması öngörülüyor. Oyunlar için toplam 200 milyon liralık bütçe ayrılmıştı.
Üniversite (university) ve olimpiyat (olympiad) kelimelerinin birleşmesinden oluşan Universiade, bir kültür ve spor festivali olarak dünyanın en önemli spor etkinliklerinden birisi olarak görülüyor. İki yılda bir, farklı ülkelerde gerçekleştirilen Universiade yaz ve kış oyunları olarak gerçekleşştiriliyor . 2011'de, Erzurum'da düzenlenecek Universiade Kış Oyunları'nda altısı zorunlu ve Türkiye'nin seçeceği bir veya iki isteğe bağlı spor dalında müsabakalar yapılacak. Zorunlu dallar şunlar: Alp disiplini, kuzey disiplini, buz hokeyi, sürat pateni, biatlon, artistik paten.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.