• BIST 10218.58
  • Altın 2444.587
  • Dolar 32.193
  • Euro 34.7877
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 12 °C
  • Antalya 21 °C

Dünyanın en stresli havalimanları Avrupa'da bulunuyor

Dünyanın en stresli havalimanları Avrupa'da bulunuyor
İstanbul Havalimanı, Gatwick'in ardından Avrupa'nın en yoğun havalimanı olarak bilinen ikinci sırada yer alıyor. Münih Havalimanı üçüncü sırayı aldı.

LONDRA - Vize danışma sitesi VisaGuide.World tarafından yürütülen yakın tarihli bir araştırma , dünyanın en stresli havalimanlarını ortaya çıkardı. Aralık ayında yayınlanan çalışma, 53 farklı milletten 1.642 hava yolcusu ile anket yaptı ve bunların tümü 2023 yılında en az iki uluslararası hava yolculuğu gerçekleştirdi. Anket, hava yolculuğunun yolcular arasında en fazla strese neden olan yönlerini belirlemeyi amaçladı.

Belirlenen temel stres etkenleri arasında yüksek yolcu hacimleri, büyük havaalanlarının geniş ve karmaşık yerleşimleri, havaalanı tesislerindeki trafik sıkışıklığı, sık uçuş gecikmeleri ve şehir merkezlerinden önemli mesafeler yer alıyor.

gatwick.pngRapor, bu kriterleri kullanarak beş faktöre dayalı bir havalimanı stres sıralaması geliştirdi: toplam yolcu sayısı, havalimanı büyüklüğü (metrekare cinsinden), metrekare başına yolcu yoğunluğu, yıllık uçuş gecikmelerinin oranı ve şehir merkezinden uzaklık (kilometre cinsinden ölçülür) .

Dünyanın en stresli havalimanı olarak listenin başında Birleşik Krallık'ın ikinci büyük havalimanı olan Londra Gatwick geliyor.

Diğer büyük havalimanlarıyla karşılaştırıldığında ortalamanın altında yolcu sayısına ev sahipliği yapmasına rağmen Gatwick, yolcu yoğunluğu açısından oldukça yüksek puanlar aldı.

Ayrıca yıllık uçuş rötarlarında da ikinci sırada yer alıyor ve 43 kilometreyle şehir merkezine en uzak mesafe rekorunu elinde tutuyor.

Araştırma ayrıca dünya çapındaki en stresli on havalimanının yarısının Avrupa'da bulunduğunu ortaya koyuyor. Türkiye'deki İstanbul Havalimanı, Gatwick'in ardından Avrupa'nın en yoğun havalimanı olarak bilinen ikinci sırada yer alıyor. Almanya'daki Münih Havalimanı ise İstanbul'a göre çok daha az yolcu ağırlamasına rağmen üçüncü sırayı aldı.

Diğer önemli girişler arasında dördüncü sırada yer alan Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Denver Uluslararası Havaalanı ve beşinci sırada yer alan Birleşik Krallık'taki Heathrow Havaalanı yer alıyor.

Heathrow, Avrupa'nın en yoğun ikinci havalimanı olmasına rağmen, Münih Havalimanı'na göre daha küçük olmasına rağmen en stresli merkezler arasındaki yerini korumayı başarıyor .

Los Angeles Uluslararası Havaalanı, Roma-Fiumicino Uluslararası Havaalanı, Dallas Fort Worth Uluslararası Havaalanı, John F. Kennedy Uluslararası Havaalanı ve O'Hare Uluslararası Havaalanı, ilk on arasında yer alıyor ve her biri stresli hava yolculuğu deneyimlerinin küresel ortamına katkıda bulunuyor.

Bu haber toplam 977 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.