• BIST 10269.92
  • Altın 2432.017
  • Dolar 32.2517
  • Euro 34.844
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • Antalya 24 °C

Heyecan arayanlar, perili otellere buyrun!

Heyecan arayanlar, perili otellere buyrun!
Kuzey Arizona'ya yapacağınız ziyaretinizde benzersiz bir deneyim arıyorsanız, bazılarının yıllar boyunca perili olduğunu iddia ettiği bu otellerden birine uğramayı düşünün.

ARİZONA - Hayalet avcıları uzun süredir kuzey Arizona'nın, özellikle bölgenin en eski otellerinden bazılarında, paranormal olaylarla ilgili benzersiz bir geçmişe sahip olduğunu iddia ediyor.

Eski personelin, ünlü konukların, evcil hayvanların ve daha fazlasının ruhlarının hâlâ salonlarda dolaştığı ve konuklarla etkileşime girdiği bildiriliyor. Ancak bugünün ziyaretçileri için şans eseri, ruhların çoğunun dost canlısı olduğu bildiriliyor.

Kuzey Arizona'ya yapacağınız ziyaretinizde benzersiz bir deneyim arıyorsanız, bazılarının yıllar boyunca perili olduğunu iddia ettiği bu otellerden birine uğramayı düşünün.

-perili-otellere-.jpgHASSAYAMPA HANI, PRESCOTT

Hassayampa Inn'de bildirilen paranormal olayların çoğu Faith adında bir hayaletle ilgili.

Efsaneye göre Faith ve yeni kocası, balayını kutlamak için otele yerleşmişler. Kocası bir paket sigara almak için gittiğinde ve bir daha geri dönmediğinde, Faith üç gün boyunca onu bekledi ve sonunda intihar etti. Ancak birçok kişi Faith'in otelden asla tam anlamıyla ayrılmadığını söylüyor.

Misafirler ve çalışanlar, otel genelinde ağlama sesleri duyduklarını ve yıllar içinde rastgele nesnelerin ortadan kaybolduğunu fark ettiklerini bildirdi. Diğerleri ise balayı süitinde soğuk noktalar hissettiğini, çiçek kokusunun genellikle boş odadan yayıldığını bildirdi. Hatta bazı insanlar Faith'in ruhunu pembe bir elbise giymiş, nadir durumlarda elinde bir buket çiçek tutan yarı saydam bir gölge şeklinde gördüklerini bile bildirdiler. Özellikle Faith, karşılaşmaları sırasında asla tehdit etmiyor.

Faith hiç ayrılmamış olsa da Hassayampa Inn, 1927'deki ilk açılışından bu yana modern olanaklarla iyileştirildi. Bugünün konukları çeşitli oda seçeneklerinin yanı sıra tesis bünyesindeki Peacock Yemek Odası, cam bar ve fitness merkezinin keyfini çıkarabilirler. Ağırlığı 45 pound'a kadar olan köpekler de ücretsiz konaklayabilir. Otel ayrıca Stoneridge Golf Sahası ve Angry Ape Off-Road Maceraları da dahil olmak üzere çeşitli özel paketler sunmaktadır.

-perili-otellere--001.jpg
OTEL MONTE VISTA, FLAGSTAFF
Flagstaff şehir merkezinde, Tarihi Route 66'nın hemen dışında yer alan Hotel Monte Vista , her biri kendine özgü bir geçmişe sahip olan bir dizi karakterin unutulmaz olduğu söylentileriyle uzun zamandır biliniyor.

220 numaralı odadaki Et Adam, avizeye çiğ et asma alışkanlığıyla tanınan, uzun süredir pansiyonda kalan bir kişiydi. Odada öldüğü ve cesedinin üç gün sonra bulunduğu bildirildi. Kısa bir süre sonra, bir bakım görevlisi odaya döndüğünde televizyonun tam seste açık olduğunu ve yatağın üzerindeki çarşafların yırtılıp odanın her tarafına dağıldığını gördüğünü bildirdi. Günümüzde televizyonun kendi başına hareket etmesi yaygındır ve bazı misafirler uykularında soğuk ellerin kendilerine dokunduğunu hissettiklerini bildirmektedir.

Üçüncü kattaki 305 numaralı oda otelin en hareketli odası olarak biliniyor. Çok sayıda kişi pencerenin yanındaki sallanan sandalyede bir kadın gördüğünü bildirdi. Efsaneye göre yaşlı bir kadın ve uzun süredir kiracı olan bir kadın saatlerce pencere kenarında otururdu.

Gecenin Kadınlarının görünüşleri, 1940'ların başında iki fahişenin öldürüldüğü ve üçüncü kattan aşağıdaki sokağa atıldığı 306 numaralı odayla bağlantılı. O günden bu yana çok sayıda misafir, gece yarısı uyandıklarını ve yoğun bir izlenme hissine kapılmaları nedeniyle bir daha uyuyamadıklarını bildirdi. Bazı erkek misafirler, uyanmadan önce ellerinin ağızlarına ve boğazlarına kapatıldığını, nefes alamadıklarını da bildirmektedir.

Konuklar ayrıca kapının beklenmedik bir şekilde çalındığını ve The Phantom Bellboy'un nezaketiyle "oda servisi"ni bildiren boğuk bir ses duyabilirler. Ancak misafirler kapıyı açtığında kimse yoktur. Bazı kişiler, otelde kaldıkları birkaç süre boyunca aralarında efsanevi aktör John Wayne'in de bulunduğu, 210 numaralı odanın dışında duran bir komi figürünü gördüklerini bildirdi. Wayne hayaletin arkadaş canlısı göründüğünü bildirdi.

Günümüzün konukları, kendi paranormal deneyimlerini yaşarken, çeşitli farklı oda seçeneklerinde modern olanakların keyfini çıkarabilirler. Ziyaretçiler ayrıca, dans pistinde dans eden bir çiftin hayaletlerinin sık sık rapor edildiği, Flagstaff'ın ilk sohbet mekanı olan Monte Vista Cocktail Lounge'ın keyfini çıkarabilirler

-perili-otellere--002.jpgJEROME GRAND OTEL
Jerome Grand Hotel, hayalet avcılarının ve hayaletlerin varlığına dair kanıt arayan diğer meraklıların sık sık ziyaret ettiği iddia edilen paranormal karşılaşmalar için iyi bilinen bir sıcak noktadır. Burası, 1950 yılında hastanenin kapanmasından önce yaklaşık 9.000 kişinin öldüğü bildirilen United Verde Hastanesi'nin eski eviydi. 40 yılı aşkın bir süre kullanılmadan kaldıktan sonra otel, 1996 yılında işletmeye açıldı.

Ziyaretçiler sık ​​sık elinde pano taşıyan bir doktorun, bir kadın hemşirenin ve önlüklü bir kadın hastanın koridorlarda birlikte dolaşan hayaletlerini gördüklerini bildirdiler.

Özellikle oteldeki ruhların hepsinin insan olmadığı, iddialara göre binada bir kedinin hayaletinin de yaşadığı belirtiliyor. Misafirler, kedinin bacaklarına sürtündüğünü, miyavladığını ve kapıları tırmaladığını hissettiğini bildirdi. 2008 yılında bir misafir, masada oturan kedinin net bir fotoğrafını çekmeyi başardı ve bu fotoğraf, diğer hayalet fotoğraflarıyla birlikte resepsiyonda saklanıyor.

Belki de insanların Jerome Grand Hotel'de gördüklerini bildirdikleri en tanınmış ruh, 1935'te cesedi asansörün altına sıkışmış halde bulunduğunda gizemli koşullar altında ölen hastane bakım görevlisi Claude Harvey'in hayaletidir. Harvey'in öldürüldüğüne inanılıyordu. Duvarın önünde bir gölge gibi görünüyor ama hiç kimse tam bir hayalet gördüğünü bildirmedi.

Mevcut otelin büyük bir kısmı, bina genelinde buhar ısısı sağlamak için orijinal 1926 Otis asansörü ve 1926 Kewanee Kazanı tarafından halen hizmet verilmesi de dahil olmak üzere, geçmişini anımsatıyor.

Hayalet karşılaşmaları arasında konuklar çeşitli modern odalarda konaklamanın keyfini çıkarabilir ve ziyaretleri sırasında tesis bünyesindeki ödüllü Asylum Restaurant'ta öğle ve akşam yemeklerinin tadını çıkarabilirler.

-perili-otellere--003.jpgOATMAN OTEL
Bölgede dolaşan ünlü eşeklerin yanı sıra Oatman Hotel , Route 66 üzerindeki küçük kasabanın en tanınmış binalarından biridir. Otel ilk olarak 1902 yılında inşa edilmiş ve kasabayı neredeyse yok eden üç büyük yangından sadece birkaç yıl içinde kurtulmuştur. Birkaç yıl. Bugün Oatman Hotel, paranormal meraklıları için iyi bilinen bir destinasyondur ve çok uzaklardan meraklı ziyaretçileri ağırlamaktadır. Tarihi Oatman Hotel, Clark Gable ve Carole Lombard'ın uğrak noktasıydı.

Oatie olarak bilinen İrlandalı hayaletin, yataklardan çarşafları çekip eski odasının penceresini açtığı biliniyor. Efsaneye göre otelde yaşayan madenci Oatie, bir gece çok fazla içti ve daha sonra ölü bulunduğu otelin arkasında yere yığıldı. Ziyaretçiler, Oatie'nin binanın çevresinde sıklıkla gayda çalarken duyulduğunu bildiriyor.

Bu haber toplam 763 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.