• BIST 9881.6
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • Antalya 27 °C

Eroğlu: Afyon’a hızlı tren gelecek

Eroğlu: Afyon’a hızlı tren gelecek
Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar'a hızlı tren geldiğinde İstanbul veya Ankara'dan gelip kaymaklı ekmek kadayıfını yiyip, gerekirse döneceksiniz"

İSTANBUL - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Afyonkarahisar Tanıtım ve Turizm Günleri'ne katıldı. Program kapsamında konuşan Bakan Eroğlu, "Afyonkarahisar'a şu ana 16 milyar liralık yatırım yaptık. Afyonkarahisar bütün yolların kavşak noktasıdır" dedi.

Bakan Eroğlu “Ankara-Afyonkarahisar-Uşak - İzmir hızlı treni şu anda ilerliyor, Allah nasip ederse, önümüzde 2019 yılında artık Afyonkarahisar'a hızlı tren de gelecek. İstanbul veya Ankara'dan bineceksiniz, orada meşhur kaymaklı ekmek kadayıfını yiyip, gerekirse geri döneceksiniz" şeklinde konuştu,

Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, Maltepe Sahilindeki Orhangazi Parkında düzenlenen Afyonkarahisar Tanıtım ve Turizm günlerini gezdi. Bakan Eroğlu'nun yanı sıra Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Hatice Özkal, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ile çok sayıda Afyonkarahisarlı vatandaş katıldı. Stantları gezen Bakan Eroğlu, yetkililerden etkinlik hakkında bilgiler aldı.

BAKAN HAŞHAŞıN FAYDALARıNı ANLATTı
Haşhaş standını gezdikten sonra açıklamalarda bulunan Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Kolesterol problemi olanlar haşhaş yağı ve haşhaş ezmesinden kullansın. Bu bildiğiniz haşhaş ile alakası yok, Afyon ile alakası yok. Bunu bilen bilir. Haşhaşı balla karıştırarak sabahları bir tatlı kaşığı yiyebilirsiniz. Börek, çöreklerde kullanabilirsiniz" dedi.

AFYONKARAHISAR'ı İSTANBUL'DA EN IYI ŞEKILDE TANıTıYORUZ
Afyonkarahisar'ın İstanbul'da en iyi şekilde tanıtıldığını söyleyen Bakan Veysel Eroğlu, "Burayı görüyorsunuz muhteşem Afyonkarahisar'ın her şeyi var. Lezzetin merkezi, sucuğu muhteşem, özellikle termal otelleri var. Buradan vatandaşlar çok memnun Afyonkarahisar'ı İstanbul'da en iyi şekilde tanıtıyoruz. Ben bütün İstanbul'daki herkese Afyonlu olsun olmasın. Bu stantlarını gezmelerini özellikle rica ediyorum. Hakikaten muhteşem otellerimizin stantlarını görecekler" şeklinde konuştu.

"AFYONKARAHISAR'A 16 MILYAR LIRALıK YATıRıM YAPTıK"
Bakan Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Tanıtım ve Turizm Günleri programında yaptığı konuşmada ise şunları söyledi, "Afyonkarahisar'a şu ana 16 milyar liralık yatırım yaptık. Afyonkarahisar bütün yolların kavşak noktası. Hatta eskiden bir söz vardı; 'Bütün yollar Roma'ya çıkar' diye. Onun üstünü çizdik, 'Bütün yollar Afyonkarahisar'a çıkar’ diyoruz.”
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.