• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C
  • Antalya 20 °C

Almanya 2019'da sağlık turizmi için hedef ülke oldu

Almanya 2019'da sağlık turizmi için hedef ülke oldu
THTC kurucu başkanı Emin Çakmak: 2019 yılında Berlin’de düzenlenecek olan ITB turizm Fuarı’nda Türkiye sağlık turizminin milli katılımını gerçekleştireceğiz

ÖZKAN ALTINTAŞ - TÜRKİYE TURİZM
BERLİN -
Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi –THTC kurucu başkanı Emin Çakmak “2019 yılını Türkiye’nin sağlık turizmi için hedef ülke olarak belirledik. Ekonomi Bakanlığı destekli olarak 2019 yılında Berlin’de düzenlenecek olan ITB turizm Fuarı’nda 21’inci holde Türkiye sağlık turizminin milli katılımını gerçekleştireceğiz” dedi.

thtc-itb.jpg
THTC Disiplin Kurulu Üyesi Serdar Kurt, THTC Kurucu Başkanı Emin Çakmak, Ekonomi Bakanlığı Sağlık Turizmi Dairesi Uzmanı Sedat Erdoğdu, THTC Genel Sekreteri Yunus Gürkan, THTC Koordinatörü Ünal Kırmıç


emin-numan-bakan.jpg
Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, THTC Kurucu Başkanı Emin Çakmak'a wellness turizme önem verilmesi gerektiğini belirterek "Wellness turizminin potansiyelini farkettik ve geliştirmenizi istiyoruz. Bu konuda bakanlık olarak size destek için ne gerekirse hazırız. Biz de bu konuda bazı çalışmalar başlattık. Birlikte yürütebiliriz" dedi.

2019 ALMANYA, 2020 İNGİLTERE

Emin Çakmak, Türkiye’nin sağlık turizmi için 2019 hedefinde Almanya, 2020 hedefinde İngiltere bulunduğunu belirterek “Bu çalışmalar sonucu Türkiye’nin sağlık turizminden 2023 yılında 20 milyar dolar gelir kazanmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

kktc-turizm-bakani-001.jpg
KKTC Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu ve KKTC Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Ahmet Savaşan, ITB Berlin Fuarı'nda THTC kurucu Başkanı Emin Çakmak'a Antalya Hestourex Fuarı'na geniş katılım yaparak 3 günde 20 farklı alım heyetlerine sağlık, spor ve alternatif turizmi sunumları  gerçekleştireceklerini söylediler. kadir's Tree Houses sahibi Kadir Kaya'da fuarda yer alarak farklı turizm anlayışını tanıtacağını belirtti.

bakan-cavusoglu-emin.jpgCUMHURBAŞKANLIĞI, EKONOMİ VE DIŞIŞLERİ BAKANLIĞI DESTEĞİ İLE HESTOUREX

Emin Çakmak, Almanya’nın dünya sağlık turizminde ikinci sırada olmasına rağmen Türkiye’ye hasta göndermesinin Türkiye’nin doktorlarının, sağlık kuruluşlarının aynı seviyede kaliteyi yakaladığının göstergesi olduğunu belirterek şöyle devam etti:
“Bu Türkiye sağlık turizmi için büyük bir başarıdır. Bu başarıda en büyük güç ülkemizdeki doktorlar ve Ekonomi Bakanlığı’nın yurtdışı etkinliklerde yapılan tanıtımlara verdiği destektir. Ayrıca Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu’nun Almanya ile olan türbülanslı ilişkileri normalleştirmek için yaptığı yoğun çabaların sonuç vermeye başladığının işaretidir. Çünkü Almanya’dan gelen sağlık turisti sayısı giderek artıyor. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Antalya’da düzenlenen ve bu yıl Cumhurbaşkanı tarafından himaye edilerek desteklenen Hestourex adlı sağlık, spor ve alternatif turizm fuarının fikir babasıdır. Cumhurbaşkanlığı yanında Hestourex’i en büyük destekleyen Ekonomi Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı’dır. Yapılan bu çalışmalarla Türkiye’nin dünya sağlık turizmindeki önemi birkaç adım daha ileri gitmiştir. 2018 Nisan ayında yapılacak Hestourex ile dünyanın ilgisi daha da çoğalacaktır.”

sedat-emin.jpgERDOĞDU : ITB FUARI ALMANYA DA TÜRKİYE TANITIMI İÇİN ÖNEMLİ
Berlin’de düzenlenen ITB Turizm Fuarı’nda THTC kurucu başkanı Emin Çakmak ile birlikte ön inceleme yapan Ekonomi Bakanlığı Sağlık Turizmi Dairesi Uzmanı Sedat Erdoğdu yapılacak çalışma hakkında şu bilgileri verdi: “Türkiye’ye en çok turist gönderen Almanya’nın sağlık turizmi pazarını inceledik. Geçtiğimiz döneme baktığımızda normal turizmdeki gerilemelere rağmen sağlık turizmindeki yükseliş Almanya pazarının önemini gösterdi. Bu nedenle 2019 yılında düzenlenecek ITB Fuarı’nda Türkiye’nin yer alması bu ülkedeki potansiyeli daha yukarıya taşıyacaktır.”

Bu haber toplam 38991 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.