• BIST 10936.61
  • Altın 2507.913
  • Dolar 32.1858
  • Euro 34.9847
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • Antalya 31 °C

CHP lideri Özgür Özel, 1 Mayıs’ta Taksim’e yürüyecek

CHP lideri Özgür Özel, 1 Mayıs’ta Taksim’e yürüyecek
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda İstanbul’da olacağı ve CHP İl Örgütü ile birlikte Taksim’e yürüyeceği öğrenildi.

İSTANBUL - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda İstanbul’da olacağı ve CHP İl Örgütü ile birlikte Taksim’e yürüyeceği öğrenildi.

CHP kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Özel ile birlikte milletvekilleri ve parti yönetimi, İstanbul İl Örgütü öncülüğünde Saraçhane’de bir araya gelecek. Buradan da Taksim’e kitlesel olarak yürüyüş düzenlenecek.

PolitikYol’un ulaştığı bilgilere göre, bu konudaki çalışmaların İstanbul İl Örgütü öncülüğünde yürütüldüğü öğrenildi.

CHP İstanbul İl Başkanı Çelik’ten çağrı:1 Mayıs’ta Taksim’e

Bu gelişmeden kısa bir süre sonra CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik’ten de “1 Mayıs’ta Taksim’e” çağrısı geldi.

Çelik, X hesabından yaptığı paylaşımda Özel’in katılacağı yürüyüş için toplanma yerinin Saraçhane olduğu bilgisini paylaşarak, “1 Mayıs’ta Taksim’e! Emeği, adaleti, sömürüden arınmış düzeni savunmak için hep birlikte Taksim’e yürüyoruz. 1 Mayıs Çarşamba Toplanma alanı: Saraçhane Saat: 10.00” ifadelerini kullandı.

 

Özel, İçişleri Bakanı Yerlikaya’yı aramıştı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Taksim’de 1 Mayıs kutlamaları için bugün İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile de bir telefon görüşmesi gerçekleştirmişti.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ve CHP’nin de aralarında bulunduğu bir çok meslek örgütü ve siyasi parti tarafından 1 Mayıs’ın Taksim’de düzenlenmesini talep edilmişti.

Ancak ilk olarak İstanbul Valisi Davut Gül ve bugün de İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 1 Mayıs’ın İstanbul’da Taksim meydanında kutlanmasına izin verilmeyeceğini açıklamıştı.

Özel, bu açıklamasından sonra Yerlikaya’yı telefonla arayarak 1 Mayıs İşçi Bayramı’nın İstanbul Taksim meydanında kutlanmaması yönündeki kararın gözden geçirilmesini talep etmişti.

 
Bu haber toplam 1013 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.