• BIST 10643.58
  • Altın 2499.929
  • Dolar 32.215
  • Euro 34.8806
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 18 °C

Körfez turizmini ‘Birleşik Turist Vizesi’ artıracak

Körfez turizmini ‘Birleşik Turist Vizesi’ artıracak
Körfez İşbirliği Konseyi ülkeleri için ‘Birleşik Turist Vizesi’ geliyor ve Schengen vize başvurusu tamamen dijital oluyor

ÖZKAN ALTINTAŞ – TÜRKİYE TURİZM
DUBAI / BAE -
Arabian Travel Market'in (ATM) 31’si Dubai Ekonomi ve Turizm Departmanı'nın (DET) Emirlik'in 2024'ün ilk çeyreğinde geçen yıla göre yüzde 11 artışla 5,18 milyon uluslararası gecelik ziyaretçi artışı gördüğünü açıklamasıyla açıldı. Bu başarıyı öven Dubai Veliaht Prensi ve Dubai İcra Konseyi Başkanı Shaikh Hamdan Bin Mohammad Bin Rashid Al Maktoum "Arap Seyahat Pazarı 2024'ün başlamasıyla, Dubai'nin turizm sektörünün bu yıla başladığını paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. ümit verici” dedi.

atm-2024-041.jpg
BIRLEŞIK KÖRFEZ TURIST VIZESI
BAE Ekonomi Bakanı Abdulla Bin Touq Al Marri, Körfez İşbirliği Konseyi'nin (GCC) 'GCC Büyük Turları' olarak adlandırılacak Birleşik Körfez Turist Vizesi hakkında bilgi vererek, gezginlerin altı ülkeyi ziyaret etmesinin şartlarını açıkladı. Gezginler bu uygulama ile GCC eyaletleri ve bölgede 30 günden fazla zaman geçirecekler.Schengen tarzı Körfez İşbirliği Konseyi turist vizesi: 'GCC Grand Tours' vizesi yakında ziyaretçilerin BAE, Suudi Arabistan, Kuveyt, Umman, Bahreyn ve Katar'da 30 günden fazla seyahat etmesine olanak tanıyacak. BAE Ekonomi Bakanı, birleşik vizenin turistler için seyahati daha uygun fiyatlı hale getireceğini söyledi

atm-001.jpg

OTELLER YÜZDE 83 DOLDU
Şeyh Hamdan, Dubai otellerinin yüzde 83 doluluk oranıyla büyüme ivmesini sürdürmesinin memnuniyet verici olduğunu belirterek "Dubai, Dubai Ekonomik Gündemi D33'ün Dubai'yi turizm açısından dünyanın en iyi üç şehrinden biri olarak konumlandırma hedefiyle uyumlu, olağanüstü bir turizm deneyimi sunmaya kararlı olmaya devam ediyor" şeklinde konuştu.
atm-2024-042.jpg
atm-2024-030.jpg
Emirates Havayolu ve Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve İcra Kurulu Başkanı Şeyh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, Dubai Dünya Ticaret Merkezi'nde (DWTC) Arap Seyahat Pazarı 2024'ün açılış turu yaptı. Şeyh Ahmed'e Ekonomi Bakanı Abdullah bin Touq Al Marri; Dubai Ekonomi ve Turizm Departmanı Genel Müdürü Hilal Saeed Al Marri; Orta Doğu'daki Arap Seyahat Pazarı Direktörü Danielle Curtis ve seyahat ve turizm endüstrisini bölgesel. küresel düzeyde temsil eden çok sayıda üst düzey yetkili eşlik etti.

atm-2024-032.jpg
Arabian Travel Market 2024'ün açılış gününde ziyaretçi akını oldu. ATM'ye, 165'ten fazla ülkeden 2.300'den fazla katılımcı ve temsilciyi ağırlıyor.  "İnovasyonu Güçlendirmek: Girişimcilik Yoluyla Seyahati Dönüştürmek" teması altında 41.000 katılımcı bekleniyor. 

atm-2024-033.jpg
ATM 2024, startup'lardan yerleşik markalara kadar yenilikçilerin müşteri deneyimlerini nasıl iyileştirdiğini, verimliliği nasıl artırdığını ve sektör için net sıfır geleceğe doğru ilerlemeyi nasıl hızlandırdığını gösteriyor. Yukarıda, Arabian Travel Market 2024'ün açılış gününde Emiates'in business sınıfı koltuklarını deneyen bir ziyaretçi görülüyor

atm-2024-034.jpgEtihad Havayolları Standı. BAE'nin havayolu şirketi, seçkin konuklar, seyahat ticareti müşterileri, medya mensupları ve turizm ortakları da dahil olmak üzere binlerce ziyaretçiyi standında ağırlamayı bekliyor.

atm-2024-035.jpgOrganizatörler, ATM 2024'e katılan otel markalarının sayısının bir önceki yıla göre yüzde 21 arttığını, sergilenen yeni seyahat teknolojisi ürünlerinde ise yüzde 58'lik bir artış olduğunu söyledi.

TURIZMI TEŞVIK VIZESI
Körfez İşbirliği Konseyi, Bakanın Birleşik Körfez Turist Vizesi açıklamasını "seyahat lojistiğini basitleştirmeyi ve turizmi teşvik etmeyi amaçlayan önemli bir hamle" olarak nitelendirdi.
Bakan, bunun turistler için bölgeye seyahati daha uygun hale getireceğini ve bölgedeki istihdamı artıracağını da sözlerine ekledi.
atm-2024-036.jpg

atm-2024-037.jpg

SCHENGEN DIJITAL OLACAK
Ayrıca Avrupa Seyahat Komisyonu Operasyon Direktörü ve Halkla İlişkiler Başkanı Teodora Marinska, Schengen vize başvurusunu tamamen dijital hale getirecek yeni yasa tasarısının, sık seyahat edenlerin vize başvurusunu tamamen dijital hale getirmesi açısından sürecin hızlandırılması açısından olumlu bir gelişme olduğunu söyledi.
atm-2024-039.jpgatm-2024-040.jpgatm-24.jpg

Bu haber toplam 1247 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.