• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 27 °C

 BAE pazarı 2026'ya kadar 7 milyar doları aşacak

 BAE pazarı 2026'ya kadar 7 milyar doları aşacak
Birleşik Arap Emirlikleri, 25 Nisan 2024: Küresel araştırma şirketlerinden elde edilen son veriler, Körfez İşbirliği Konseyi konaklama endüstrisi için parlak bir geleceğe işaret ediyor;

ÖZKAN ALTINTAŞ - TÜRKİYE TURİZM
DUBAI / BAE - 
Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri, 25 Nisan 2024: Küresel araştırma şirketlerinden elde edilen son veriler, Körfez İşbirliği Konseyi konaklama endüstrisi için parlak bir geleceğe işaret ediyor; Deloitte ve STR'den elde edilen bilgiler, turizmin bölgesel hükümetler için temel bir öncelik olmaya devam etmesi nedeniyle sürdürülebilir büyümeyi ortaya koyuyor. Seyahat ve turizm alanında önde gelen bir küresel etkinlik olan Arabian Travel Market'in (ATM ) önümüzdeki baskısı , 6 - 9 Mayıs tarihleri ​​​​arasında Dubai Dünya Ticaret Merkezi'nde gerçekleştiğinde konaklama paydaşları için önemli bir toplantı görevi görecek.

Deloitte'a göre Dubai, 2024 yılı için güçlü bir görünümle bölgesel konaklama pazarlarına liderlik ediyor. Şehir artık Londra, New York City ve Bangkok gibi büyük başkentlerden daha fazla otel odası sunuyor ve bu ay itibarıyla Dubai'nin otel odası kapasitesi var. 150.000'in üzerinde.

Dubai Ekonomi ve Turizm Bakanlığı'ndan (DET) elde edilen veriler, şehrin 2023 yılında 17,15 milyon gecelik ziyaretçi ağırladığını ve ortalama kalış süresinin de arttığını gösteriyor. Deloitte'a göre doluluk oranı Şubat ayında %88 ile zirveye ulaştı.

Bölgenin diğer yerlerinde STR rakamları, Riyad'ın %134'lük bir artışla ilave 28.465 oda sunarak otel arzı büyümesi açısından lider konumda olduğunu gösteriyor. Bu arada Doha, mevcut 39.968 oda arzıyla son on yılda otel envanterini ikiye katladı.

“Körfez İşbirliği Konseyi (Körfez İşbirliği Konseyi) bölgesindeki konaklama sektörü gelişmeye devam ettikçe, veriler büyüme ve fırsatların etkileyici bir resmini çiziyor. ATM 2024, dünyanın dört bir yanından çok çeşitli konaklama markalarını ağırlayacak ve bu yıl otel markalarına ayrılan sergi alanında %21'lik bir artış olduğunu ve bunun da güçlü ilgi ve talep gösterdiğini bildirmekten memnuniyet duyuyoruz" dedi Danielle Curtis , Sergi Direktörü ME, Arabian Travel Market.

Curtis şunları ekledi: "IHG Resorts, ATM 2024'ün resmi otel ortağıdır ve bu yılki etkinlik, Four Seasons Hotels, Rosewood Hotels and Resorts ve Shangri-La dahil olmak üzere konaklama sektörünün en saygın markalarından bazılarını yeniden ağırlayacak. Grup. ATM'de sergilenen konaklama markalarının sayısının, tanınmış uluslararası ve bölgesel markaların iyi bir seçkisi ile birlikte %12 oranında arttığını belirtmekte fayda var. Lüks, üst orta ve orta ölçekli tüm kategorilerde çok sayıda birinci sınıf markanın katılımıyla ATM 2024, tüm katılımcılar için zenginleştirici bir deneyim vaat ediyor.”

Türkiye'den Ethno Belek ve Almanya'dan Buff Medical Resort'un da aralarında bulunduğu birçok yeni Avrupa otel markası ilk kez ATM'de sergilenecek. Turlar, transferler ve özel jetler konusunda uzmanlaşan European Voyages da ilk kez sahneye çıkacak. İtalya ve Türkiye'den katılımcı katılımında kayda değer bir artış yaşandı ve bu durum, bu bölgelerin kazançlı Orta Doğu turizm pazarına ulaşmaya yönelik artan ilgisini yansıtıyor.

ATM 2024'e katılanlar, hafta boyunca düzenlenecek bir dizi zirve ve panelde konaklama sektörünün liderlerinden en son trendleri öğrenecek. Bunlar arasında merakla beklenen ATM Piyasası İçgörü Zirvesi'nin başlangıcını işaret edecek olan ' Turizm Yatırımı Çerçeveleri' oturumu da yer alıyor .

Sunumu Hilton Orta Doğu ve Afrika Başkanı Guy Hutchinson yaptı; Basmah Al-Mayman, UNWTO Orta Doğu Bölge Direktörü; ve Roland Berger'in BAE Dubai Ortağı Jan Gerrit Koechling'in katılımıyla bu oturum, etkinliğin ana sahnesi olan Global Stage'de gerçekleşecek. Katılımcılar, yeni pazarlara nasıl hitap edecekleri, pazar payını nasıl koruyacakları ve yeni iş fırsatlarını nasıl belirleyecekleri konusunda paha biçilmez bilgiler edinmeyi bekleyebilirler.

B'Orta Doğu'da Konukseverliğin Geleceğini Şekillendiren Trendler' oturumu, ATM'nin eski adıyla Travel Tech Sahnesi olan yeni 'Gelecek Aşaması'nın resmi olarak açılışını yapacak. Konaklama endüstrisi, yaklaşan trendler ve sektörün karşı karşıya olduğu mevcut zorluklar hakkında önemli güncellemelerin sunulacağı oturumda, IHG Hotels & Resorts, Marriot International, Four Seasons Hotels & Resorts, Rotana Hotel Management Corporation PJSC ve Banyan Tree Dubai'den üst düzey bölgesel temsilciler yer alacak. Mastercard ve Silkhaus'tan konaklama uzmanları yer alıyor.

“Orta Doğu, küresel turizm ortamında etkileyici ilerlemelerini sürdürürken, IHG Hotels & Resorts, bölgedeki birçok hükümetin, turizm yatırımcısının, sektör paydaşının ve müşterilerimizin stratejik ortağı olmaktan onur ve gurur duyuyor. Arabian Travel Market 2024'ün resmi Otel Ortağı olarak sektör liderleri, meslektaşlarımız ve meslektaşlarımızla etkileşimde bulunmayı sabırsızlıkla bekliyoruz. ATM, bölgesel endüstrinin eski seyahat ticareti etkinliği olarak diyalog, tartışma, ağ oluşturma ve bilgi paylaşımı için rakipsiz bir platform olmaya devam ediyor," dedi IHG Hindistan, Orta Doğu ve Afrika Genel Müdürü Haitham Mattar.

Arabian Travel Market'in (ATM) 31'cisi  Yeniliği Güçlendirmek: Seyahati Girişimcilik Yoluyla Dönüştürmek temasına odaklanıyor.. Bu yılki etkinlikte havacılık, konaklama, konaklama, turistik yerler, teknoloji ve daha pek çok alandan geniş bir katılımcı portföyü yer alacak; ATM 2024, seyahat ve turizm alanındaki yenilikçilerin, daha fazla fon sağlamak için daha yüksek düzeyde finansman çekmek için nasıl çalıştıklarını keşfedecek. sektörün küresel GSYİH'ya genel katkısı konuşuluyor.

Dubai Dünya Ticaret Merkezi ile birlikte düzenlenen ATM 2024'ün stratejik ortakları arasında Destinasyon Ortağı Dubai Ekonomi ve Turizm Departmanı (DET); Emirates, Resmi Havayolu Ortağı; IHG Hotels & Resorts, Resmi Otel Ortağı, Al Rais Travel, Resmi DMC Ortağı. STA, ATM 2024'ün Küresel Seyahat Ortağıdır.

Bu haber toplam 2949 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.