• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C
  • Antalya 22 °C

Engelsiz otel, engelsiz tatil

Engelsiz otel, engelsiz tatil
Mersin Büyükşehir Belediyesi, engelli bireylerin toplumla bütünleşmesine engelliyen sorunları ortadan kaldırıyor.

MERSIN- Mersin’i engelsiz hale getirmek için var gücüyle çalışan Mersin Büyükşehir Belediyesi, “Engelsiz Oteller Projesi” ile engelli bireylerin toplumla bütünleşmesine engel olan tüm sorunları bir bir ortadan kaldırıyor.
Engelsiz Oteller Projesi ile Mersin’de oteller engelsizleşiyor, engelli bireylerin yüzü gülüyor.
Mersin genelinde faaliyet gösteren tüm sivil toplum kuruluşları, dernekler ve mecralarla birlikte hareket ederek, Mersin’de engelleri kaldırmayı hedefleyen Mersin Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği projelerle adım adım engelsiz Mersin’i inşa ediyor.
Mersin genelinde faaliyet gösteren oteller ve seyahat acenteleri Büyükşehir Belediyesi’nin duyarlı çağrısına sessiz kalmayarak, Engelsiz Oteller Projesi’ne dâhil oldu. Proje kapsamında oteller rampaları, odaları, tuvaletleri, duş kabinlerini ve asansörleri engelli bireylere uygun hale getirerek, refakatçileri olmadan da tatil yapabilmeleri için uygun ortamlar oluşturdular.

“Mersin’le ilgili her çalışmada Burhanettin Başkanımızın yanında olacağız”
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın engelliler konusundaki hassasiyetini bildiklerini ve Engelsiz Oteller Projesi için Başkan Kocamaz’ın çağrısına olumlu cevap verdiklerini belirten Mersin Turizm İşletmeciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hamit İzol, MERTİD’e üye otellerin yüzde 90’ının engelsiz otel statüsüne kavuştuğunu belirtti. Hayata geçirilen proje sayesinde Mersin’de yaşayan ve Mersin’e gelecek olan engelli bireylerin tatil yaparken sıkıntı yaşamayacaklarına değinen İzol, “Engelsiz Oteller projesi tüm Mersin’i ilgilendiren bir mesele. Hem uluslararası alanda isim yapacağız hem de şehrimize engelli dostlarımız çok rahat gelip konaklayabilecekler. Biz de bu projede bir katkımız olsun istedik. Ama burada bitti mi? Bitmedi. Biz hala Mersin’le ilgili her çalışmada Burhanettin Başkanımızın yanında olacağız” dedi.

“Herkesin aradığı engelsiz şehir; Mersin”
Projenin çok geniş kapsamlı bir proje olduğunu ve otelleri yanı sıra seyahat acentelerinin de engelli bireyler için uygun hale getirildiğini sözlerine ekleyen İzol, “Mesela yakın bir tarihte Uluslararası Engelsiz Müzik Festivali ilk defa Mersin’de düzenlenecek. Ve tüm dünyadan engelli bireyler katılacak. Mersin’in engelsiz bir şehir olduğunu gördükleri zaman ülkelerinde bunu anlatacaklar. Bu işin gönüllü reklamını yapacaklar. Engelliler buraya gelip tatil yapabileceklerini öğrenmiş olacaklar. Çünkü herkesin aradığı engelsiz bir kent burası yani bizim şehrimiz. Ve şehrimizin ekonomisine ve turizmine önemli katkıları olacak. Bu konuyla ilgili de çok umutluyuz. MERTİD üyesi olan bütün oteller engelli dostu oldu. Engelli dostu olmayan otellerinde bir an evvel bu statüye kavuşması gerekiyor, aksi takdirde cezai yaptırımları var” şeklinde konuştu.
Türkiye Sakatlar Derneği Şube Başkanı Gülcihan Ekinci ise, “Mersin Büyükşehir Belediyemizin başlattığı bu proje ile biz artık otellerde refakatçisiz kalabileceğiz. Otelde her şey bizim için düşünülmüş. Asansörler, odalar, tuvaletler, otel girişleri hepsi engellilere uygun yapılmış. Ben bu projeyi Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanlığı’nın sitesinden öğrendim. Gerçekten çok güzel bir proje. Ben daha önce de seyahat edip otellerde kaldım. Engelli kullanımına uygun olmayan oteller bizi gerçekten çok zorluyor. Ama bu proje ile Mersin’e gelen engelli dostlarımız rahatça otellerde kalabilirler. Burhanettin Başkanımız göreve geldiğinden beri Mersin’de çok şey değişti. Siyasi görüşünü bir yana bırakarak Mersin’e ve Mersin halkına ve engellilere hizmet etmek için gelen bir Başkan görüyoruz. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bünyesinde olan her yer bizim erişebileceğimiz bir hale geldi. Engelliler Daire Başkanlığı’na gittiğiniz zaman kendi eviniz gibi rahat edebiliyorsunuz. Her şey bize uygun” dedi.

“Büyükşehir Belediyesi’nin kapıları sonuna kadar açık ve çok samimiler”
Mersin’de engelli bireyler için yapılan sosyal ve fiziki etkinliklerden bahseden Gülcihan Ekinci Büyükşehir ile Mersin’de engelliler adına sayısız birçok yeniliğin yapıldığından bahsederek, “Mersin’de bizim adımıza çok şeyler yapıldı. Mesela akülü şarj istasyonları yapıldı. Bende gidip kullanıyorum. Ama halkımızın bu konuda biraz daha duyarlı olmasını rica ediyorum. Ne yazık ki zarar veriyorlar. Şunu düşünmeleri gerekiyor. Bu akülü şarj istasyonu buraya koyulduysa bir vatandaşa hizmet için koyuldu. Ve hizmete zarar verilmez. Son olarak parklara engelli tuvaletler yaptılar. Bu uygulamayı ben İsveç’e gittiğimde görmüştüm. Çok hoşuma gitmişti. Mersin’e de geldi bu uygulama” diye belirtti.

“Büyükşehir Belediyesi bize ‘sen engellisin evinde otur’ demiyor”
Türkiye’de engelliler adına en güzel etkinliklerin Mersin’de yapıldığına değinerek konuşmasını sonlandıran Gücihan Ekinci,“Tüm bunların yanı sıra Büyükşehir Belediyemizin bize istihdam alanları yaratıp kendi ekmeğini kendin kazanabilirsin diyerek destek vermesi harika bir olay. Büyükşehir Belediyesi bize sen engellisin evinde otur ya da şuraya geç kal demiyor. Bu çok güzel bir şey. Burhanettin Başkanımıza her şeyden önce yaptığı hizmetler için çok teşekkür ediyorum. Kısa sürede çok güzel işler başardı. Zaten genelde engellilerle ilgili Büyükşehir’in tüm etkinliklerini takip ediyorum. Çok güzel etkinlikler, çok başarılı projeler yapıyorlar. Bir sıkıntınız olup gittiğiniz zaman Büyükşehir Belediyesi’nin kapıları sonuna kadar açık ve çok samimiler” şeklinde konuştu.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.