• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • Antalya 26 °C

İcradan satılık oteller: 6 milyondan başlıyor

İcradan satılık oteller: 6 milyondan başlıyor
Ekonomik kriz her geçen gün derinleşiyor. Geçtiğimiz hafta dokuz AVM'nin konkordato ilan etmesinin yankıları henüz devam ederken. Benzer bir süreç turizm sektörünü de vurdu.

İSTANBUL - Ekonomik kriz her geçen gün derinleşiyor. Geçtiğimiz hafta dokuz AVM'nin konkordato ilan etmesinin yankıları henüz devam ederken. Benzer bir süreç turizm sektörünü de vurdu. Türkiye’nin değişik bölgelerinde farklı büyüklük ve statüdeki 14 otel icralık oldu. 
Türkiye’de turizm ziyaretçi sayısı ve gelir açısından iyi gittiği halde tesisler mali sıkıntı yaşıyor. Bankalar ve şirketlere olan borçlarını ödeyemeyen oteller icralık oluyor.

GEÇEN SENE 24 OTEL İFLAS ETMİŞTİ

İcralık olan konaklama tesisi sayısı bir önceki yıla göre yarıya düşmekle beraber her ay iki tesis icralık oldu. 2023 yılında toplam 24 konaklama tesisi icralık oldu.

Bu sayı 2022’de 42 olarak gerçekleşmişti. İcralık olan otel sayısı 2020 yılında 98 ile zirveye ulaşmıştı. Konkordatotakip.com’un Basın İlan Kurumu istatistiklerinden derlediği bilgilere göre 2023 yılında konkordatoya giden konaklama işletmesi de 13 oldu.

İCRADAN SATILIK OTELLER

Bunlardan İstanbul Fatih’teki Ceren Otel 18 Nisan’da düzenlenecek ihale ile icradan satılacak. Otele 31 milyon TL değer biçildi. Van İpekyolu’ndaki Real Suit Otel için de 30 Nisan’da icradan açık artırma ile yapılacak satış ihalesi düzenlenecek.

Otel için 16 milyon TL değer biçildi. Muğla Marmaris İçmeler’deki dört katlı otel icradan satılacak. 86 milyon 980 bin TL değer biçilen otelin icradan satış ihalesi 30 Nisan’da yapılacak.

Bu arada Çanakkale Ayvacık’ta dört katlı 24 adet odası bulunan otel 15 milyon TL'ye icradan satışa çıkarıldı.

Bodrum 21 odalı otel 21 milyon TL'ye yine Bodrum'da Tilkicik'teki tesis 26 milyon TL'ye, Manisa Akhisar'da bir otel 15 milyon TL'ye icra tarafından satılığa çıkarıldı.

Rize Yeniköy’deki icradan satılacak. 6 milyon TL değer biçilen otelin icradan satış ihalesi 30 Nisan’da yapılacak.

Bu haber toplam 1290 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.