• BIST 10505.11
  • Altın 2472.776
  • Dolar 32.2824
  • Euro 35.0451
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 25 °C

Merinos turizmi hareketlenecek

Merinos turizmi hareketlenecek
İnşaatı yüzde 70 seviyesine ulaşan Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi ile Merinos Parkı hizmete açılmadan Türkiye çapında büyük ilgi gördü.

BURSA -Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, inşaatı yüzde 70 seviyesine ulaşan Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi ile Merinos Parkı hizmete açılmadan Türkiye çapında büyük ilgi gördüğünü belirterek, "Merinos Kentsel Dönüşüm Projesi, hizmete açıldığında her Bursalı'nın gurur duyacağı bir abide olacak" dedi.




Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi ile Merinos Parkı inşaatında incelemelerde bulundu. Başkan Şahin, yaklaşık 500 işçinin çalıştığı Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi ile Merinos Parkı Projesi'nde yüzde 70 seviyesine ulaşıldığını bildirdi. Projenin daha bitmeden Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Bursa'yı 'kongre kentleri' arasına aldığını söyleyen Şahin, yurt içi ve dışından çok sayıda mimar, belediye başkanı, turizmci ve konuyla alakalı sivil toplum kuruluşlarının Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi ile Merinos Parkı'nı incelemek için Bursa'ya geldiğine dikkat çekerek, "Türkiye'de kongre turizminin doğa ile iç içe olduğu başka bir merkez yok. Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi ile Merinos Parkı'nın hizmete açıldığında her Bursalının gurur duyacağı bir abide olacak" diye konuştu.

 

Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi ile Bursa'nın, kültür ve sanat yelpazesine yeni renkler ekleneceğini ifade eden Şahin, "Komplekste 1800 kişilik kongre ve konser salonu 800 kişilik konser ve gösteri salonu ile yine 300 kişilik konferans salonunun yanı sıra 11 adet 50 ile 150 kişi arasında değişen çok amaçlı salonlar yer alıyor. Buralarda gerçekleştirilecek organizasyonlar, konser ve gösteriler ile Bursa'nın sanat yaşamı daha da hareketlenecek" dedi. Başkan Şahin, 252 bin 500 metrekare alan üzerinde projelendirilen Merinos Parkı'nın da kentin yeni oksijen deposu olacağını söyledi.

 

Şahin, Kültürpark'tan sonra Bursa'nın en büyük kent parkı olan Merinos Parkı'nda yıkılan binalar ile 41 bin 500 metrekare daha yeni yeşil alan açıldığını, Türkiye'nin ilk özgürlük kürsüsünün de bu alana yapılacağını belirtti. Şahin, kültür merkezi binasının ağustos ayında biteceğini, burada konservatuar, senfoni, tekstil müzesi ve kütüphane gibi kültürel fonksiyonların yer alacağını vurguladı. Tesis içindeki eski düğün salonunun yenilendiğini ve nikah salonu olarak hizmet vereceğini ifade eden Şahin, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nin konumu, mimari özellikleri ve teknik altyapısıyla en geniş katılımlı kültürel, bilimsel ve sosyal etkinliklerin gerçekleştirileceği bir merkez olacağını belirtti. Şahin, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nin ise 2009 yılı mart ayında faaliyete geçmesinin planlandığını bildirdi.

 

Yıllardır konuşulan projeleri bir bir hayata geçirerek, kentin makus talihini değiştirdiklerini ve Bursa'nın artık Türkiye'nin parlayan yıldızı olduğunu vurgulayan Şahin, "Bursa'yı görkemli tarihi ile geleceğe taşıyoruz. Artık dünyada ülkeler değil şehirler yaşıyor. New York, Paris, Berlin dendiğinde ülkeleri akla geliyor. Bizim hedefimiz de marka bir dünya kenti haline getirerek, Bursa denildiğinde Türkiye'nin akla gelmesidir" dedi. Merinos Parkı ile Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Projesi'nin de bu hedeften hareketle ortaya çıktığını anlatan Şahin, atıl vaziyette duran ve Türkiye ekonomisine yük olmuş Merinos Fabrikası'nın bugün yalnızca Bursa'nın değil, Türkiye'nin prestijine değer katacak bir yatırıma dönüştüğünü söyledi.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.