• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 20 °C

Venedik'te dev gemilere çevre kirliliği yasağı kararı

Venedik'te dev gemilere çevre kirliliği yasağı kararı
Dev kruvaziyer gemilerinin de ana rotalarından biri olan Venedik'te yerel yönetim çevre ve görüntü kirliliği nedeniyle radikal bir karara imza atma niyetinde.

VENEDİK, Venedik, İtalya'nın en çok turist çeken kentlerinden biri. Barok mimarisi, kanalları ve gondollarıyla Venedik, özellikle romantik çiftler için en ideal tatil rotalarından biri. Dev kruvaziyer gemilerinin de ana rotalarından biri olan Venedik'te yerel yönetim çevre ve görüntü kirliliği nedeniyle radikal bir karara imza atma niyetinde. Yakında bu konuda bir referandum ya da ara karar almayı amaçlayan Venedik Belediyesi, kruvaziyer gemilerini alternatif olarak kente yakın bir başka ada olan Lido'ya yönlendirmeyi amaçlıyor.

venedik.jpegVenedik, dünyanın en çok turist çeken kentlerinden biri. İtalya denince akla ilk gelen şehirlerden biri olan Adriyatik Denizi'nin kuzeyindeki bu lagün, tarih boyunca büyük bir öneme sahip oldu.

venedik-001.jpegOrta Çağ'da dünyanın en zengin şehir devletlerinden biri olan ve Akdeniz'de söz sahibi bir ülke konumunda olan Venedik bu sayede büyük bir zenginliğe sahip oldu.
Geçmişten aldığı bu mirası günümüze taşımayı başaran kentlerden biri olan Venedik, bu yönüyle turistlerin ilgi odağı. Hava, kara ve deniz yoluyla her yıl milyonlarca turisti kendisine çeken Venedik, bu kez farklı bir konuyla gündemde.
Geçtiğimiz yılın yaz aylarında tartışılmaya başlanan ve gün geçtikçe harareti artan konu ise kente yanaşan dev yolcu gemileri.

venedik-002.jpegKruvaziyer gemilerinin uğrak rotası olan Venedik, bu sayede her yıl milyonlarca dolar gelir elde ediyor. Ancak her yıl artan sayıda bölgeye gelen gemiler çevre ve görüntü kirliliğini de beraberinde getiriyor.

venedik-003.jpegVenedik Metropolitan Belediyesi'nin geçtiğimiz yaz aylarında başlattığı tartışma ise bu konuda büyük önem taşıyor. Venedik'e gelen dev yolcu gemilerinin limana yanaşmasını yasaklamak isteyen belediye, halk nezdinde de destek görmüş durumda.
venedik-004.jpeg
 

Bu haber toplam 1889 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.