• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C
  • Antalya 20 °C

TÜRİDER turizm yazarlarına Konya’yı tanıtıyor

TÜRİDER turizm yazarlarına Konya’yı tanıtıyor
Konya Turizm ve İş Dünyasını Geliştirme Derneği – TURİDER’in konuğu olan turizm yazarlarına Konya tanıtılıyor.

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
KONYA-
Konya Turizm ve İş Dünyasını Geliştirme Derneği – TURİDER’in konuğu olan turizm yazarlarına Konya tanıtılıyor. Turizm yazarları Türk-İslam mutasavvıfı ve şairi Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin 811. doğum yıl dönümü ve Muharrem ayının 10’u nedeniyle düzenlenen 15. Konya Uluslararası Mistik Müzik Festivali’ni izledi.

konya-konser--006.jpg

konya-konser--001.jpg
konya-konser--002.jpg
konya-konser--003.jpg
konya-konser--004.jpgMÜZİK EŞLİĞİNDE KERBELA OLAYI ANLATILDI

Selçuklu Kongre Merkezi'nde düzenlenen Uluslararası Mistik Müzik Festivali’nin ilk gününde TRT sanatçılarının katıldığı ve TRT tarafından naklen yayınlanan Kerbela’da şehit edilen Hz. Hüseyin’in hayatının konu edildiği olaylar dizisi müzik eşliğinde “Ehl-i Beyt Aşkına” adlı programı izlendi. TRT sanatçıların seçkin mistik müzikleri muhteşem bir şekilde sundukları konser sonrası konuklara aşure ikram edildi.

konya-konser--005.jpg

turider-turizm-yazarlarina-konya.jpgTURİZM YAZARLARI KONYA’DA
Konya Turizm ve İş Dünyasını Geliştirme Derneği – TURİDER’in konuğu olarak Konya’nın turizm potansiyelinin tanıtılması için İstanbul ve Antalya’dan gelen turizm yazarları Uluslararası Mistik Müzik Festivali’ni izledi. Konuk gazetecilere gün boyu TURİDER Başkanı Seda Kuşvuran, üye Bekir Karakuş, Konya Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Daire Başkanlığı Turizm Şube Müdürlüğü’nden kokartlı rehber Yavuz Aylak’ın eşliğinde Konya’nın tarihi ve turistik yerleri gezdirildi.

konya-gezi--002.JPG
konya-gezi-.jpg
konya-gezi--001.jpgTURİZM YAZARLARINA KONYA TANITILDI

Gazeteciler ilk gün Havzan restoran’da etli ekmek başta olmak üzere Konya mutfağının lezzetlerini tattılar. Daha sonra İrfan Kültür Merkezi’nde Türkiye’deki Mevlevihanelerin minyatür modellerini izlediler ve özel hazırlanan 3 boyutlu kuleden Konya’nın tarihi geçmişini yaşatan özel bölümü gezdiler. Daha sonra Hz.Mevlana Türbesi ziyaret edildi.

turider-turizm-yazarlarina-konya-002.jpgKONGRE MERKEZİ GEZİLDİ
Mevlana Konya Mutfağı’nda yenilen yemekten sonra Selçuklu Kongre Merkezi’nde Mistik Müzik Festivali’ni izlediler. Selçuklu Kongre Merkezi Satış ve Pazarlama Derektörü Fatih Kocagüzel turizm yazarlarına Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından yapılan kongre merkezini gezdirerek bilgi verdi.

GEZİ PROGRAMI SÜRÜYOR
Gazeteciler Konya’da bulundukları ikinci gün Tarihi Sille Köyü, Kelebekler Vadisi, Ecdad Bahçesi Parkı, Konya Bilim Merkezi, Çatalhöyük, Meram Tavus Baba ve Mesire alanlarını gezecekler. Akşam ise Mevlana Külkür Merkezi’nde Mistik Müzik Festivali’nde İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu’nu izleyecekler. Son gün ise İnce Minareli Medrese, Alaaddin Tepesi ziyaretinden sonra alışveriş için serbest zamanı kullanacaklar

47 ÜLKEDEN 133 GRUP ILE YÜZLERCE SANATÇI KATILIYOR
Konya Valiliği ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce organize edilen ve 10 gün sürecek "15. Konya Uluslararası Mistik Müzik Festivali"nin, Selçuklu Kongre Merkezi'nde düzenlenen açılışında İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, festival 47 ülkeden 133 grup ile yüzlerce sanatçının katıldığını söyledi.
Yarar şunları anlattı: "Bu yıl Özbekistan, Azerbaycan, Afganistan, İran, Irak-Kerkük, Fas, Lübnan, İspanya ve Türkiye'den iştirak edecek sanatçı ve müzik topluluklarıyla gönül coğrafyamızın batısından doğusuna, kuzeyinden güneyine, müziğin gönülleri buluşturan sırrıyla bir arada olacağız. 20-30 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivalimiz bugün TRT'nin büyük özveriyle hazırladığı 'Ehl-i Beyt Aşkına' ile başlayarak, yarından itibaren Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu'nda devam edecektir. Dünya tarihinin şahit olduğu en büyük hak ve adalet mücadelesinin verildiği gün olan '10 Muharrem' ilk defa Mistik Müzik Festivali'nde özel bir programla yad ediliyor. .

Etkinlik süresince dünyanın farklı kesimlerinden sanatçılar Konya'da konser verecek.

Etkinlik takvimi şöyle:

konya-konser-.jpg

Bu haber toplam 3268 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.