• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 20 °C

Otel yöneticileri TÜROYD"da

Otel yöneticileri TÜROYD"da
TÜROYD Kurucu Başkanı Ali Can Aksu: TÜROYD çatısı altında yapacağımız çalışmalarda Türk otel yöneticilerinin değerini daha da artırmayı amaçlıyoruz.

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL-
Geçtiğimiz yıllarda Türk turizminde gösterdikleri başarılarla dünyaya “Türk tipi” otel yöneticiliğini ispat eden, Türkiye’nin otel yöneticileri Türkiye Otel Yöneticileri Derneği-TÜROYD çatısı altında buluşuyorlar. Swissotel Bosphorus İstanbul’da düzenlenen basın toplantısında hareketin kurucu başkanı Ali Can Aksu TÜROYD’a bir hafta içinde Türkiye’nin 41 ilinden 500’e yakın otel yöneticisinin katıldığını söyledi. 

turoyd55.jpg

80 MİLYAR DOLARLIK TURİZMİ YÖNETİYORLAR

Ali Can Aksu “Hedefimiz Türkiyede 80 milyarlık değere ulaşan turizm yatırımlarını yönetenleri TÜROYD çatısı altında toplayarak, son dönemlerde turizmde yaşanan sıkıntılara karşı birlikte projeler üretmeyi, Türk turizmine değer katmayı hedefliyoruz.

otel-yoneticileri2a.jpg

Artık otel yöneticilerini yalnızlıktan kurtararak Türkiye’nin turizm politikalarının oluşturulmasında söz sahibi olmalarını istiyoruz. Bizler otel yöneticilerine daha iyi imkanlar sunulmasıyla Türk turizminin daha çok kaliteye ulaşacağına inanıyoruz. Türk otel yöneticileri dünyaya turizm dersi verir hale geldiler. TÜROYD çatısı altında yapacağımız çalışmalarda Türk otel yöneticilerinin değerini daha da artırmayı amaçlıyoruz.” dedi.

otel-yoneticileri7.jpg

turoyd2.jpg

ÖNEMLİ KATILIM OLDU

Swissotel Bosphorus İstanbul’da düzenlenen toplantıya Turizoom Başkanı Ali Can Aksu ile Laleli Otelciler Platformu Başkanı Tarkan Akyüz, Başkan Yardımcısı Ayhan Hacıbektaşoğlu, Altınbaş Holding’e bağlı Seal Management Turizm Direktörü Tijen Günyol, Ametyist Oteli Genel Müdürü İhsan Turkus, Mercure İstanbul Bomonti Genel Koordinatörü Mustafa Dinç, The Parma Hotel Genel Müdürü Mustafa Kılıç, Suadiye Oteli Genel Müdürü Murat Yumak, Dedeman Bostancı Oteli Genel Müdürü Nadir Kadakal, Lionel Hotel Satış ve Pazarlama Müdürü Burçak Atak  katıldı.

turoydd-2.jpg

YAKLAŞIK 400 BİN TURİZM ÇALIŞANI SEKTÖRDEN UZAKLAŞTI

Türkiye turizminde yaklaşıl 1.5 milyon kişinin çalıştığını ve sektörün 50’ye yakın yan sektöre katkıda bulunduğunu belirten Ali Can Aksu şunları söyledi: “Öncelikli olarak turizmin yarattığı istihdam inkar edilemez. Ancak yaşanan krizde işsiz kalan 400 bine yakın profesyonel turizm çalışanı başka mesleklere kaydı. Turizmde istihdam eriyor.

otel-yoneticileri2.jpg

Turizmden kayanları bir daha geri alamayız, yerine yenilerini yetiştirmek ise yıllar sürer. Bu durum Türk turizmi adına ciddi bir sorundur. Kriz bittiğinde bu yöneticilere ihtiyaç olacağını kimse unutmasın. Yaşanan bu durum sektörümüz açısından büyük bir risk taşımaktadır" dedi.

turoydd-3.jpg

HER KURUM VE KURULUŞA YAKIN OLACAĞIZ
Ali Can Aksu, kurucu başkanlığını üslendiği TÜROYD”un turizme hizmet eden her kurum ve kuruluşla işbirliği yapacağını belirterek “Hareketimizin hiçbir siyasi yanı yoktur. Sadece Türk turizmine hizmet ve yıllardanberi canla başla Türk turizmine hizmet için önemli görevlerde bulunan otel yöneticileri bir araya getirerek birlikten doğan güç haline gelerek ortak sorunlarını gündeme taşıyacağız. Aslında sadece otel değil turizmde otel yöneticileri çeşitli branşlarda yöneticilikler yapıyorlar. Son dönemde sağlık turizmi için hastanelerin yanında yer alan otellerde veya hastane yönetimlerinde, kafe ve restoran yönetimlerinde otel deneyimi olan müdürler görev alıyor. Marinalar, golf sahaları ve turizmin her dalında otel yöneticilerini ihtiyaç duyuluyor” dedi.

turoydd-4.jpg

TÜRK OTEL YÖNETİCİLERİ DÜNYANIN GÖZDESİ OLDU

Ali Can Aksu Türk otel yöneticilerini oluşturduğu “Türk Tipi” otel yönetiminin dünyanın bir çok ülkesinde kabul gördüğünü sözlerine ekleyerek şunları söyledi: “Dünyanın 5 kıtasında Türk otel yöneticileri görev yapıyor. Hepsi Türkiyenin otel yöneticileridir ve TÜROYD çatısı altına girmek için başvuruda bulundular. Ortadoğu ve Körfez ülkelerinde Dubai, Abu Dhabi, katar, Kuveyt, Lübnan, Ürdün, Suudi Arabistan gibi ülkelerde Türk otel yöneticileri tercih ediliyor. Azerbaycan, Gürcistan başta olmak üzere BDT ülkeleri ve Rusya’da Türk otel yöneticileri bulunuyor. Kapılarını 35 yıl sonra dünyaya açan İran Türk yöneticiler transfer etmeye başladı. Avrupa, Amerika, Uzakdoğu'da Türk yöneticiler çok başarılı işler yapıyorlar.”

otel-yoneticileri8.jpg

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.