• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • Antalya 27 °C

Apaydın: Kültür turizmin can damarı

Apaydın: Kültür turizmin can damarı
İstanbul Kültür ve Turizm İl Müdürü Nedret Apaydın, “İnsan kalitesini kültürle besleyerek yükseltirsek, turizmde de kalite yükselir.
ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL
-İstanbul Kültür ve Turizm İl Müdürü Nedret Apaydın, “İnsan kalitesini kültürle besleyerek yükseltirsek, turizmde de kalite yükselir. Öncelikli olarak kültür kenti İstanbul bundan çok kazanır. Kültür turizmin can damarıdır”dedi.

cum-nedret-apaydin.jpg

Sakal Marmara Kulübü’nün ziyaretinde yapılan çalışmaları özetleyen Nedret Apaydın, Türkiye’nin dünya çapında otelleri, tarihi ve doğal güzellikleri bulunduğunu belirterek“İstanbul çok hızlı büyüyor. Çok göç alıyor ve bu hızla şehirleşme geri kalıyor. Bütün bunların içinde herşeye rağmen turizm şaşırtıcı boyutlarda kendi başına ilerliyor. Ancak İstanbul’u yeterince markalaştıramıyoruz. İstanbul’un değerlerini ortaya koyan çalışmalar başlattık. İstanbul’u İstanbulularla birlikte çalışarak markalaştıracağız” şeklinde konuştu.
 
skal-marmara.20160515113306.jpg

Skal Marmara Yönetimi Başkan Murat Yumak ile birikte İstanbul Kültür ve Turizm İl Müdürü Nedret Apaydın'a ziyarette bulundu. Özkan Altıntaş, Murat Yumak, Nedret Apaydın, Mert Okan, Melih Buluç
 
DÜNYA ÇAPINDA TÜRK MUTFAĞINI NEDEN SATAMIYORUZ?
Türkiye’ye yönelik rezervasyon iptallerinin sürebileceğini ve tedbirini alan turizmcilerin bu sınavdan başarıyla çıkacaklarını söyleyen Nedret Apaydın Arap ve iranlı turistin sıkıntılı dönemde İstanbul’a büyük katkısı bulunduğunu belirttti. “Arap turistin içinde de her kategoride olanı var. Hepsine uygun hizmet geliştirmek zorundayız” diyen Apaydın “Ancak herşeye rağmen turizmin dinamiğiniN sürdüğünü söyledi.. Sağlık turizmi iyi gidiyor. Bir aydanberi gastronomi turizmi üzerine çalışıyoruz. Dünyanın en önemlisi olan Türk mutfağını neden satamadığımızı araştırıyor ve çözüm çareleri arıyoruz” dedi.

1.20160515114438.jpg
 
BELEDİYELER KÜLTÜRE ÖZEN GÖSTERMİYOR
İstanbul’un alt kültürünün istenilen seviyede olmadığını belirten Nedret Apaydın, devlet külture el atmazsa gelişmesinin mümkün olmadığını belirterek “Belediyeler kültür konusunda yeterli çalışma yapmıyor ve kesinlikle sınıfta kaldılar. Kültürümüzü yaygınlaştırmak ve daha kaliteli insanlar yetiştirmek icin bizler çalışıyoruz. Bir toplumun kültür kalitesi ne kadar yüksek olursa tüm sektörler ve ülkemiz bundan büyük kazanç sağlar. Kültürle birlikte sektörlerde çalışanların kalitesi artar. Özellikle turizm sektöründe yaşanan etğitimli personel sayısında büyük ilerleme görülür’ dedi.

3.20160515114459.jpg
 
KRUVAZİYERDE DARALMA VAR
İstanbul’a gelen kruvaziyer sayısındaki düşüşün müzeleri, ören yerlerini ve buralarda bulunan tesisleri etkiledini belirten Nedret Apaydın şöyle devam etti: “Müzeleri ve alışveriş merkezlerini kruvaziyer turistleri besliyor. Geçtiğimiz günlerde gelen 3500 kişilik gemiden şehire 600 yolcunun indiğini görerek şaşırdık. Topkapı Sarayı Müzesi’nde gemi turlarına hizmet veren Konyalı lokantası müşteri sayısında geçtiğimiz yıllara göre yüzde 70 daralma olduğu bildirildi. Kdaralmaya rağmen kaliteyi düşürmemek için sıkı denetimler yapıyoruzruvaziyer turisti zengindir. Dünyanın parasını vererek İstanbul’a geliyor ve iyi hizmet ile ilgi bekliyor. Müzeler, renhberler, oteller, taksiler konusunda sürekli çalışmalar yapıyoruz. Yapılan tüm şikayetlere çözüm üretiyoruz.İ stanbul’da 17 bin 680 adet taksi var ve büyük çoğunluğu problemli. Bunlara Ulaştırma Koordinasyon Merkezi- UKOME ile işbirliği içinde çözüm üretiyoruz
 
CUMHURİYET, TURİZM TURİZM SAYFASINI OKUYUN
Özkan Altıntaş’ın hazırladığı Cumhuriyet Gazetesi’nin Turizm Sayfası farklı haberlerle yayınlandı. Gazetenin 2’inci sayfası Türk ekonomisinin önemli değerlerinden turizme ayrıldı. Cumhuriyet’in turizmcilerin yanında olmayı turizmden farklı haberlerle sürdürüyor. Marmara Skal ile İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Nedret Apaydın'a yapılan ziyaret manşette yer aldı

cum15-may-16-pazar.20160515113402.jpg
 
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.