• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Kanarya Adaları'nda aşırı turizme karşı protesto başladı

Kanarya Adaları'nda aşırı turizme karşı protesto başladı
Kanarya Adaları’nda kampanyacılar turist patlamasını protesto etmek için açlık grevine başladı

TENERİFE - İspanya’nın Popüler tatil noktası Kanarya Adaları'nda turizmin yol açtığı zararla ilgili endişelerin olduğu dönem başladı. Kanarya Adaları'ndaki kampanyacılar, bölgede turizmin gelişmesini protesto etmek amacıyla açlık grevine başladı .
Son rakamlar, 2023 yılında Kanarya Adaları'nı yaklaşık 13,9 milyon turistin ziyaret ettiğini gösteriyor; bu rakam, bir önceki yıla göre yüzde 13 artışla, İngiltere ve Almanya'nın yanı sıra anakaradan gelen tatilciler için popüler turistik noktalar olan adalarda yaşayan 2,2 milyon turistle karşılaştırılıyor.

kanarya-adalari-protesto.jpg

kanarya-adalari-protesto-001.jpgkanarya-adalari-protesto-002.jpgYeni oteller için hazırlanan inşaat alanlarında gösteriler düzenleyen ve yüzlerce insan el ele tutuşarak insan zinciri yaparak Canarias Se Agota adlı büyük haraeketi başlattı. Tüm turizm gelişmelerine ilişkin moratoryum çağrılarının yapıldığı Tenerife'deki açlık grevine kaç protestocunun katıldığı bilinmiyor .

Kampanyanın bir sözcüsü yerel medyaya şunları söyledi: "Ya yerel yetkililer bizi dinler ya da bu insanlar hayatlarını riske atacaklar."

Canarias Se Agota hareketi, çok fazla turistin adaları yerel halk için daha az yaşanabilir hale getirdiğine, çevreyi etkilediğine ve konut maliyetlerini yükselttiğine inanıyor.

kanarya-adalari-protesto-003.jpgkanarya-adalari-protesto-004.jpgSon zamanlarda Kanarya Adaları'nın bazı bölgelerindeki duvarlara turist karşıtı grafitiler çizildi ve bu durum ülke genelinde artan öfkeyi yansıtıyor.

Katalonya'daki kampanyacılar ziyaretçi sayısının kontrol altına alınması çağrısında bulunurken, İbiza'da evsizlik krizi yaşandığına dair raporlar var ; pek çok yerel sakin, turistik apartmanlara olan talep nedeniyle konut piyasasında fiyatlandırılıyor.

screenshot-2024-04-15-at-08.28.57-copy-002.jpgkanarya-adalari-protesto-005.jpgİspanya, kitle turizminin etkilerini kınayan Avrupalı ​​tek turist noktası değil. İtalya'nın Venedik şehri, popülaritesinin olumsuz etkilerini hafifletme girişimlerinin bedelini ödemeye yardımcı olmak amacıyla günübirlik geziciler için beş Euro'luk bir turizm vergisi getirdi.

Bu haber toplam 1316 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.