• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 20 °C

Cruise gemileri ‘dalga mevsiminde” tasarruflu geziler sunuyor

Cruise gemileri ‘dalga mevsiminde” tasarruflu geziler sunuyor
The Newyork Times “Cruise dünyasında, ‘dalga mevsimi’ denilen dönemde yaz mevsimi için erken rezervasyon ile kış aylarında gemi turizminin ideal olduğunu yazdı.

NEWYORK - The Newyork Times tutumlu gezginler için “Cruise dünyasında, ‘dalga mevsimi’ denilen dönemde yaz mevsimi icin erken rezervasyon ile kış aylarında gemi turizminin ideal olduğunu yazdı. Gazete gemi turizmini tercih edenlerin yılın bu tercih görmeyen döneminde tassaruflu yolculuklar yapabileceğini bildirdi. Ayrıca kışın yapılacak erken rezervasyonlar ile yaz aylarında dünyanın her yerinde uygun tatil imkanları bulunduğunu belirtti.

cruise-londra.jpgSilverseas Cruises şirketinin Silver Wind adlı gemisini, Londra'da Tower Bridge'in altından geçerken şehrin müthiş manzarasını yeyretme imkanı verdiğini örnek gesterek gazete, aynı şirketin “dalga sezonunda” en uygun fiyatlarla gezi yapanlardan biri olduğunu belirtti

DALGA AÇIK DENİZ DEĞİL, UYGUN DÖNEMİ İŞARET EDİYOR
The Newyork Times gazetesinde “dalga mevsimi” şöyle anlatılıyor.
Kuzey Yarımküredeki çoğu insan, Ocak ve Mart arasındaki üç aylık dönemi “kış” olarak adlandırıyor. Amerikan Seyahat Danışmanları Derneği sözcüsü Erika Richter, “Dalga mevsimi Kara Cuma ya da Siber Pazartesi aslında gemilerin seyir rezervasyonlarını artırıyor” dedi.
“Dalga mevsimi” adının adını açık denizlerde yol almakla hiçbir ilgisi olmadığını belirten Richter "'Dalga' terimi, bir gemi seyahatçisinin bu süre zarfında rezervasyon yaparken yakalayabileceği tasarruf dalgasından gelir. Yani en uygun seyahatlerin yapılabileeği dönemi işaret eder” dedi.

cruise-londra-001.jpg

2020’DE 32 MİLYON YOLCU DENİZLERDE SEYAHAT EDECEK
En büyük kruvaziyer hatlarının bir çoğunu temsil eden Cruise Lines Uluslararası Birliği'ne göre, 2020 yılında 32 milyon yolcunun küresel olarak yelken açması bekleniyor. Bu yıl on dokuz yeni okyanus gemisinin talebi karşılaması bekleniyor.
Kuzey Amerikalılar, gemi gezilerinde en büyük payı 2018'de 14.2 milyon kişi ile gerçekleştirdi. Kış aylarında gemi turizmi satışları ise deniz, güneş ve kum görüntülerine karşı alternative yarattığı için uygun fiyatla gezmek isteyenleri çekiyor.
Online inceleme sitesi olan Cruise Critic'in genel yayın yönetmeni Colleen McDaniel, “Turizm endüstrisi her mevsim seyahat düşünen gezginleri yakalamaya çalışıyor. Seyahat sevenler birkaç aylık kötü hava koşullarında gemi turizmine çekiliyor. Noel tatillerinden çıkıp ' Ailem için nasıl bir yaz tatili yapabilirim?’ diye düşünülüyor' diye düşünüyorlar.”

DALGA SEZONUNDA ERKEN REZERVASYONU DÜŞÜNMEK
Erken rezervasyonun faydaları
Finansal teşviklere ek olarak, kruvaziyer uzmanları, erken rezervasyonun daha uygun fiyatlar sunduğunu ve avantajları bulunduğunu belirtiyorlar. Bu dönemde istediğiniz kabin stilini elde etmek de dahil olmak üzere, süitler ve ana kabinler satılıyor. Deniz tutkusuna yatkın olanlar, en sakin olan yerel gemileri tercih ediyor.
Princess Cruises gibi büyük kruvaziyer hatları, birçok sefere kapsamlı satışlar sunuyon. New England, Kanada ve Great Lakes bölgesindeki yolculuklarda uzmanlaşmış Pearl Seas Cruises gibi küçük hatlar, satışları belirli gemilerle sınırlı tutuyorlar.

ERKEN İLE GEÇ ARASINDA DENGELEME GEREKİYOR.
Cruise Lines Uluslararası Birliği'ne göre, “dalga sezonu” satışları her yıl tüm Karayipler seyir rezervasyonlarının yüzde 60'ından fazlasını oluşturuyor. Cruise hatları erken rezervasyon yapan kişilerin yer konusunda iyi bir pazarlık etmelerini istiyor. Geç rezervasyon yaparak pahalı fiyat ödeyen yolcuların, iki hafta önce daha ucuza rezervasyon yapan insanlarla aynı yemek masasına oturmalarında ne hissettiklerini bilmek gerekiyor. Bu nedenle gemide bu gibi yolcuların yerleşimine özen göstermek gerektiğini belirtiliyor

GEMİYE BİNEN TASURRUFU HATIRLAMIYOR
Bazı dalga sezonu satışlarıde, "200 $’lık indirim" bile oluyor. Bu gibi rezervasyonlarda ayrıca alkollü içecekler, bahşişler, kabin yükseltmeleri, Wi-Fi ve kıyı gezileri gibi olanaklar bulunuyor.
Coral Springs, Fla'da kurulu bir ajans olan Cruise Planners'ın kurucusu ve genel müdürü Michelle Fee, “İnsanlar gemi seyahati deneyiminde '100 $ veya 200 $ tasarruf ettiğini değil, hatırlamıyor bile' dedi.

TASARRUFLU YOLCULUKLAR
Genellikle satışlar hem avantajları hem de indirimleri içeriyor. 5 Şubat'a kadar satışları sürdüren Celebrity Cruises , 3 Mayıs 2022'ye kadar devam eden dört gece ve daha uzun seyahatlerde kişi başına 100 ila 500 dolar arası kabinlerde tasarruf sağlıyor. Süit olmayan bir devlet odasındaki ilk iki konuk bir perk seçebilir her biri ücretsiz içecekler, sınırsız Wi-Fi, yerleşik kredi ve ön ödemeli bahşişler arasında 150 $. Gibi tasarruf yapılabiliyor. Kalkış noktası ne kadar uzaksa ve gemi ne kadar küçükse, uçak bileti dahil olma olasılığı o kadar fazladır.

avalon-waterways.jpgNEHİR GEMİLERİ
"Lüks nehir gemi hatlarının çıkış noktalarına çoğu zaman uçakla uaşılıyor. 8 Mart'a kadar satış yapan Avalon Waterways , 2020 yılı programında yer alan Avrupa nehir yolculuklarında ücretsiz uçak bileti sunuyor. Bazılarında Budapeşte veya Prag'da ücretsiz gemiye biniş öncesi veya sonrası gece konaklamalar sunuyor.

ŞIMDI PARA YATıRıN, DAHA SONRA TEKRAR TARTıŞıN
Gemi yolculuğu konusunda uzmanlaşmış birçok seyahat danışmanı, satış sezonunda rezervasyonun risk altında olduğunu belirtiyorlar. Çoğu kruvaziyer hattı, 30 gün ile altı ay arasında, geziye çıkışktan önce değişen son ödeme zamanına kadar bir rezervasyonda değişiklik yapılmasına izin veriyor
Bu, daha iyi bir anlaşma gelirse, gezginlerin bundan faydalanabileceği ve kabin seçimi ve güzergahı açısından tercih ettikleri yeri koruyabileceği anlamına geliyor.
Daha düşük bir ücret almak için rebooking durumunda olan, gezginler dalga mevsimi boyunca ücretsiz içecekler ve bahşişler gibi güvenli bazı avantajları kaybetmek zorunda kalabilirler. Ancak bazen tasarruflar değerlerinden daha

SEYAHAT ACENTESI KULLANMAYı DÜŞÜNÜN
Seyahat endüstrisi araştırma şirketi Phocuswright , tüm kruvaziyer satışlarının yaklaşık yüzde 70'inin seyahat acenteleri tarafından yapıldığını söylüyor. Acentelerden tur satın alan yolcuların cruise hattı web sitelerinde veya çevrimiçi seyahat acentelerinde bulamayacakları indirimler ile avantajları satın alabilecetklerini belirtiyorlar,

ONLİNE İLE ACENTE REKABETİNİ SONLANDIRDI
İddialarını doğrulamak için, Cruise Planners 60 ila 300 $ arasında değişen yerleşik krediler de dahil olmak üzere acenteye sunduğu özel tekliflerle birlikte, cruise hattı web sitelerinde yaygın olarak bulunan fırsatların bir listesini de sağladı. Böylece online system ile acentüeler arasındaki haksız rekabeti ortadankaldırarak tercih hakkını yolcuya sıraktı.
Woodmere, NY merkezli Protravel International'a seyahat danışmanı Shari Levy, "Müşteriler benimle rezervasyon yaptığında ben onların savunucusuyum. Şikayet ettiklerinde karılarında bir muhatap acente bulmak onları memnun ediyor ve müşteri memnuniyetini getiriyor. Böylece kruvaziyer şirketleri ilişkilerinde tercihi müşterilerine bırakarak doğur bir iş yapıyorlar. Acentelere ödenen ödenen komisyonlar genellikle müşteriden değil, kruvaziyer şirketinden gelir. Satış fiyatları ise aynı olmalıdır. Bazen acenteler için 50 $ 'dan başlayan bir satış planlama ücreti gerektirir” dedi.

Kaynak: The Newyork Times / Elaine Glusac
Bu haber toplam 1468 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.