• BIST 11116.99
  • Altın 6593.04
  • Dolar 49.6092
  • Euro 55.5788
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 7 °C
  • Antalya 15 °C

Münih Havalimanı’nda yapay zekâ ve robotik merkezi açıldı

Münih Havalimanı’nda yapay zekâ ve robotik merkezi açıldı
TUM Convergence Center ve NEURA destekli TUM RoboGym, bilimsel araştırmaları sanayi ve girişimcilikle buluşturarak yapay zekâ ve robotik çalışmalarının uygulamaya dönüşmesini hızlandırmayı hedefliyor.

MÜNİH- Münih Havalimanı’nın LabCampus yerleşkesinde açılan TUM Convergence Center ve NEURA destekli TUM RoboGym, bilimsel araştırmaları sanayi ve girişimcilikle buluşturarak yapay zekâ ve robotik çalışmalarının uygulamaya dönüşmesini hızlandırmayı hedefliyor.

Münih Havalimanı, araştırma ve teknoloji dünyasını bir araya getiren yeni bir yapılanmaya ev sahipliği yapıyor. Havalimanının LabCampus yerleşkesinde, TUM Convergence Center ile NEURA destekli TUM RoboGym’in açılışı gerçekleştirildi.

Araştırma, inovasyon, yapay zekâ ve robotik alanlarını buluşturan merkezler, ileri bilimsel çalışmaların gerçek yaşamda kullanılabilecek çözümlere dönüşmesini destekleyecek.

munih-havalimani,.jpgİNSANSI ROBOTLAR İÇİN YENİ ÇALIŞMA ORTAMI

TUM RoboGym, fiziksel dünyayı algılayıp onunla etkileşim kurabilen yapay zekâ sistemleri ve insansı robotik çalışmalarına odaklanıyor. Akademisyenleri, sanayi temsilcilerini ve girişimcileri aynı çatı altında buluşturan merkez, bu alanlarda araştırma ve uygulama arasındaki bağı güçlendirmeyi amaçlıyor.

BİLİMDEN UYGULAMAYA GEÇİŞ HIZLANACAK

Yeni yapılanmayla bilimsel bilgi birikiminin sanayinin ihtiyaçları ve girişimcilerin geliştirdiği çözümlerle buluşturulması hedefleniyor. LabCampus bünyesinde oluşturulan bu ekosistem, yapay zekâ ve robotik teknolojilerinin geliştirilmesi ve uygulamaya aktarılması için ortak bir çalışma ortamı sunuyor.

Bu haber toplam 448 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.