27 Temmuz 2024
  • İstanbul23°C
  • Ankara19°C
  • Antalya30°C

TURİZMİN GENÇ AŞÇILARINDAN İKİ SAATTE 17 ÇEŞİT LEZZET

“Şefler Zirvesi”nde başarı göstererek madalyalar kazanan Sultangazi Selahaddin Eyyubi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Şef Salih Güney ve öğretmenleri eşliğinde iki saatte 17 çeşit tatlı ve tuzlu yaparak yeni bir başarı daha gösterdiler.

Turizmin genç aşçılarından iki saatte 17 çeşit lezzet

18 Ocak 2023 Çarşamba 10:00

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL
- Türk turizminin en büyük ihtiyacı olan nitelikli personel yetiştirmek üzere eğitim veren ve her yıl sektöre yüzlerce başarılı öğrenci kazandıran İstanbul Sultangazi Selahaddin Eyyubi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek-İçecek Bölümü son sınıf öğrencileri iki saat içinde yaptıkları birbirinden lezzetli tatlılarla hünerlerini gösterdiler. Gaçtiğimiz günlerde Gastronomi ve Aşçılar Federasyonu, Sultangazi Selahaddin Eyyubi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Sultangazi Belediyesi işbirliğinde düzenlenen “Şefler Zirvesi”nde başarı göstererek madalyalar kazanan öğrenciler bu kez okullarında Şef Salih Güney ve öğretmenleri eşliğinde iki saatte 17 çeşit tatlı ve tuzlu yaparak yeni bir başarı daha gösterdiler.

selahaddin-eyyubi.jpg

SALIH GÜNEY: GENÇ AŞÇILARA, EL VERİYORUZ

Eğitimli birer aşçı olmak için çalışan öğrencilerin başarılarına ortak olduklarını belirten Gastronomi ve Aşçılar Federasyonu Başkanı Salih Güney , turizmde yiyecek içecek sektörünün giderek cazibesinin arttığını ve “gastoronomi turları” yapıldığını hatırlatarak “Türk mutfağını dünyaya tanıtabilmek için eğitimli, donamımlı genç aşçılarla birlikte hazır olmalıyız. Bizler tecrübeli aşçılar olarak ahilik geleneğimize uygun olarak genç aşçılara ‘el veriyoruz’. Onların başarıyla Türk mutfağını temsil etmeleri için yanlarında olmaya çalışıyoruz. Genç aşçıların Türk mutfağının geleceği olduğunu görerek yaytığımız etkinliklerle gelişmelerine, aşçılık mesleğini sevdirmeye ve ilerlemelerine yardımcı oluyoruz” dedi.

selahaddin-eyyubi-001.jpg

“ŞEFLER ZİRVESİ 2023’E HAZIRLANIYORUZ

Salih Güney şöyle konuştu: “Türk turizminde mutfak en önemli unsurdur. Türk mutfağı kültürünü yaşatacak, ülkemize gelen yabancı turistlere sevdirecek olan geleneksel mutfağımıza sahip çıkacak eğitimli gençlerdir. Onlar Türk mutfağının lezzetini ve geleneklerini korurken, dünya mutfağının tüm sırlarını öğrenerek yetişiyorlar. Eğitimli genç aşçılar Türkiye’nin turizmde geleceği için önemlidir. Gastronomi ve Aşçılar Federasyonu olarak “Şefler Zirvesi 2022”yi yaklaşık 700 katılımla yaptık.
Sultangazi gibi İstanbul’un giderek gelişen bölgesinde yetişen genç aşçıların da katıldığı ve İstanbul’un her yöresinden gelen aşçıların katıldığı etkinliğimiz büyük ilgi gördü. Turizmin beklentisi olan hem ‘ara eleman’ hem de geleceğin ayşçılarının günyüzüne çıkmasını sağladık. Yaptığımız yarışmalarda madalyalar alan genç aşçıların, eğitim döneminde gösterdikleri başarılar ile madalyaları hakettiklerini görüyoruz. Turizm sektörünün tüm kuruluşları bu genç aşçıları bünyesine almak istiyor. Mezun olacak aşçılar geleceğin yetenekli aşçıları olarak görev alacaklar. Biz genç aşçılara destek amacıyla önümüzdeki aylarda ““Şefler Zirvesi 2023” ü daha büyük katılımla yaparak, İstanbul’un her köşesinden Türk turizmine başarılı eleman yetiştirildiğini gösteriyoruz. Şefler Zirvesi adeta bir yetenek avcılığı etkinliğine dönüştü. 2023 etkinliğimize tüm turizm tesislerinin sahipleri, yöneticileri, tecrübeli ve genç aşçılarını bekliyoruz. Gelirlerse Gastronomi ve Aşçılar Federasyonu geleceğin büyük yeteneklerini görme fırsatı bulurlar.”


selahaddin-eyyubi-002.jpg-001.jpgselahaddin-eyyubi-002.jpg-002.jpgselahaddin-eyyubi-002.jpg-003.jpg
selahaddin-eyyubi-002.jpg-014.jpg

SON DÖNEMİN POPÜLER TATLI VE TUZLULARINI YAPTILAR
İstanbul Sultangazi Selahaddin Eyyubi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek-İçecek Bölümü son sınıf öğrencileri ile okulun mutfağında yapılan buluşmaya son sınıf öğrencileri ile öğretmenler katıldı.
Gastronomi ve Aşçılar Federasyonu Başkanı Salih Güney denetiminde, Okul Müdürü İskender Turan, Müdür Yardımcısı Sevim Karabekmez, Yiyecek İçecek Bölümü öğretmenleri Habibe Odabaşı Zeynep Efetürk ve Gamze Avcı yönetiminde 34 öğrenci 9 gruba ayrıldı.

selahaddin-eyyubi-002.jpg-004.jpg
selahaddin-eyyubi-002.jpg-013.jpg

Verilen iki saatlik süre içinde son dönemin popüler tatlıları ve tuzluları olan San Sebastian, kömbe, patatesli börek, tiramisu, limonle cheese cake, Amerikan kurabiyesi, profiterol, su böreği, ekler, makaron, trileçe, dilimli portakallı kurabiye, ıslak kek, revani, un kurabiye, tuzlu kurabiye yapımı gruplara paylaştırıldı.

selahaddin-eyyubi-002.jpg

OKUL MÜDÜRÜ İSKENDER TURAN: HEPİNİZ BİRER DEĞERSİNİZ

Okul Müdürü İskender Turan öğrencilerin çalışması öncesi yaptığı konuşmada “Sizler geleceğin lezzet ustalarısınız. Türk turizminin sizlere ihtiyacı var. bizle üzerinime düşen görevi yerine getirerek hepinizi iyi bir şef olmanız için gayret gösteriyorsunuz. Bizlerde aynı gayreti göstererek başarıya odaklanın. Burada öğrendiklerinizle ömür boyu Türk turizmine olduğu kadar ülkemize hizmet edeceksiniz. Yaptığınız her işi doğru yaparsanız başarısız olmanız için ortada bir sebep kalmaz. Hepiniz ayrı ayrı birer değersiniz. Ülkemiz için kıymetinizi bilerek doğru yolda ilerleyin. Başarılar diliyorum” dedi.

selahaddin-eyyubi-002.jpg-008.jpg
selahaddin-eyyubi-002.jpg-005.jpgselahaddin-eyyubi-002.jpg-006.jpgselahaddin-eyyubi-002.jpg-007.jpg

REÇETELER ÜZERİNE KONUŞULDU

Konuşmadan sonra gruplara ayrılan öğrenciler Şef Salih Güney ile reçeteler ve malzemeler, pişirme yöntemleri üzerinde görüşme yaptılar. Daha sonra öğrencileri heyecan içinde reçelere uygun olarak yiyecekleri yapmaya başladılar. Zaman geçtikçe heyecanyanları artan öğrenciler, yiyecekler istedikleri kıvamda pişince mutlu oldular. Daha sonra tabak süslemelerini öğretmenleri ve Salih Güney şefin yardımıyla yaptılar.

selahaddin-eyyubi-002.jpg-009.jpgselahaddin-eyyubi-002.jpg-010.jpgselahaddin-eyyubi-002.jpg-011.jpg
selahaddin-eyyubi-002.jpg-012.jpg

YİYECEKLER BEĞENİLDİ
Tabağını tamamlayan masayla getirip öğretmenleri ve şef Salih Güney’in önüne koydular. Günümüzde her pastanenin menüsünden eksilmeyen San Sebastian ile chees cake beğenildi. Zor bir tatlı olan makaronun hem kıvamı hem de sunumu takdir edildi. Öğretmenler su böreğinin çok güzel olduğunu söylediler. Kömbe, patatesli börek te beğenildi. Sadece tamı için masaya konulan yiyecekler bir anda bitirilince tüm tatlıların ve tuzluların beğeni kazandığı ortaya çıktı. Masanın çevresine toplanan öğrenciler ise öğretmenlerinin yaptıkları yiyecekleri beğenmesi üzerine mutlu oldular. Öğretmenler ve şef Salih Güney, Okul Müdürü İskender Turan ile Müdür Yardımcısı Sevim Karabekmez öğrencileri kutlayarak birlikte hatıra fotoğrafı çektiler

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA