05 Mayıs 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara16°C
  • Antalya21°C

ANA, JAPONYA'YA UÇAN TAKSİLER GETİRMEK İÇİN EVTOL İLE ORTAK OLDU

California merkezli Joby, maksimum 150 mil menzile ve saatte 200 mil azami hıza sahip tamamen elektrikli, beş koltuklu bir uçak geliştiriyor.

ANA, Japonya'ya uçan taksiler getirmek için eVTOL ile ortak oldu

15 Şubat 2022 Salı 12:00

TOKYO-All Nippon Airways'in ana şirketi olan ANA Holdings, Japonya'ya bir hava yolculuğu paylaşım hizmeti getirmek için eVTOL start-up Joby ile ortaklık kurdu.

California merkezli Joby, maksimum 150 mil menzile ve saatte 200 mil azami hıza sahip tamamen elektrikli, beş koltuklu bir uçak geliştiriyor. Pilotlu uçak, "uygun, emisyonsuz hava yolculuğunu günlük bir gerçeklik haline getirmeyi" hedefliyor ve yerleşim alanlarına erişmesine izin verecek düşük gürültü profiline sahip.

evtol-ucan-taksi.jpgJoby'ye göre, uçak, Kansai Uluslararası havaalanından Osaka istasyonuna bir saatlik araba yolculuğunu 15 dakikadan daha azına indirme yeteneğine sahip olacak.

Japonya'nın Osaka'daki 2025 Dünya Fuarı'na ev sahipliği yapmasıyla birlikte, ülkede elektrikli hava taksileri konsepti ivme kazanıyor.

İki şirket, altyapının geliştirilmesi, pilot eğitimi, uçuş operasyonları, halkın kabulü ve uçağı işletmek için düzenleyici gereklilikler üzerinde işbirliği yapmayı planlıyor. Hizmet için henüz bir lansman tarihi veya müşterilerin ona nasıl erişeceğiyle ilgili ayrıntılar vermediler.

Toyota, üretim süreci geliştirme ve yüksek hacimli üretim konusunda destek sağlayarak ortaklığa da katıldı ve müşteriler için kesintisiz bir uçtan uca yolculuk yaratmak için kara taşımacılığı ile entegrasyon gibi fırsatları keşfetmeyi amaçlıyor.

Joby'nin kurucusu ve CEO'su JoeBen Bevirt şunları söyledi:

“Joby, insanların karbon ayak izlerini azaltırken zamandan tasarruf etmelerine yardımcı olmak için var. Nüfusun %92'sinin kentsel alanlarda yaşaması ve Tokyo'nun dünyanın en kalabalık 20 şehrinden biri olarak kayıt yaptırmasıyla Japonya bize tam da bunu yapmak için muhteşem bir fırsat sunuyor.”

Dokuz yıl üst üste SKYTRAX'ın 5 Yıldızlı derecesini hak eden bir havayolu olan ANA ile çalışmaktan onur duyuyoruz. Japonya'da çalışmak için daha iyi bir ortak düşünemezdik.”

Joby, 1000'den fazla test uçuşunu tamamladı ve uçağı ticari uçuşlar için sertifikalandırma yolunu belirleyen Federal Havacılık İdaresi (FAA) ile uçağı için G-1 (4. aşama) Sertifikasyon Temelini imzalayan ilk eVTOL şirketi oldu.

ANA HD'nin temsilci direktörü ve başkan yardımcısı Koji Shibata şunları ekledi:

“ANA, dünya çapındaki müşterilere güvenli ve güvenilir uçuşlar sağlama konusunda 70 yıllık bir deneyime sahiptir. Bu ortaklığın bir parçası olarak bu operasyonel deneyimi masaya yatırmaktan ve Japonya'ya bu devrim niteliğindeki ulaşım biçimini tanıtmanın ön saflarında yer almaktan gurur duyuyoruz.

"Müşterilerimiz verimliliğe çok değer veriyor, bu nedenle onlara uluslararası bir havaalanından şehir merkezine hızlı ve sürdürülebilir bir şekilde seyahat etme seçeneği sunabilmek çok çekici."

Şirketler, Ekonomi, Ticaret ve Yatırım Bakanlığı (METI) ve Kara, Altyapı, Ulaştırma ve Turizm Bakanlığı (MLIT) tarafından benimsenmeyi hızlandırmak için kurulan Geleceğin Hava Hareketliliği Devrimi için Kamu-Özel Konferansı'nın mevcut üyeleridir. Japonya'da hava yolculuğu.

Bu arada geçen yıl Japan Airlines , 2025'te elektrikli dikey kalkış ve iniş (eVTOL) uçaklarını kullanarak ticari uçuşlar başlatmayı planladığını duyurdu .

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA