• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • Antalya 25 °C

Çeşmeli Bağcı Döner Ataşehir’de

Çeşmeli Bağcı Döner Ataşehir’de
Çeşme’nin unutulmayan 22 yıllık lezzeti Bağcı Döner 9 yıllık aradan sonra Ataşehir’de İstanbullularla buluştu

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL-
Çeşme’nin unutulmayan 22 yıllık lezzeti Bağcı Döner 9 yıllık aradan sonra Bağcı Ailesi’nin damadı Tolga Atalay’ın danışmanlığı ve yeğen Haydar Gölünç ile Ataşehir’de İstanbullularla buluştu.
Ataşehir Watergarden’da yeni açılan Nostalji Sokağı’nda Türk damak tadı avcılarının unutulmayan lezzetleri arasında yerini alan Bağcı Döner’in sahibi Haydar Gölünç, Yunanistan’ın Sakız Adası’nın bir numaralı restoranı Roussiko Taverna’nın sahibi olarak yıllardır başarılara imza atıyor.

bagci-doner-15.jpg

bagci-doner-16.jpg

Haydar Gölünç “Hedefimiz Çeşme’de doğan ailemizin markası olan Bağcı Döner’i unutturmamak ve İstanbul’da büyüterek dünyaya açılmak” dedi. Hedefinde Bağcı Döner’i Atina’da açacağı restoranlarla yaygınlaştırmak olan Haydar Gölünç, “Çeşme meydanında el arabasında Ali Bağcı ile başlayan 22 yıllık lezzeti yeniden hayata geçiriyoruz” şeklinde konuştu.

bagci-doner-1.jpg

BAĞCI DÖNER’İN HİKAYESİ

Çeşme’nin köklü ailelerinden turizmci Bağcı Ailesinin gençlerinden Ali Bağcı, ailesinin kamping ve diğer turizm faaliyetleri ile ilgilenmek yerine dönerciliği seçer. Ali Bağcı, Çeşme çarşısında 1986 yılında meydanda bir döner arabasi ile işe başlar.
Özel Ege etleri. sütleri ile terbiyelendirdiği döner hazırlar. Hazırladığı 20 veya 80 kiloluk dönerleri öğlen 12.00 sıralarında satışa açar ve çok beğenilerek saat 15.00 civarında biter. Ertesi gün 12.00’de yenidöner takılır. Çeşme’ye lezzet kazandıran Ali Bağcı’nın sokak arabasıyla sunduğu bu lezzet 22 yıl boyunca devam eder. Ali Bağcı, 2008 yılında kapılarını kapatır ve emekliye ayrılır.

bagci-doner-12.jpg

BAĞCI DÖNER İSTANBUL’DA YENİDEN HAYATA GEÇTİ

Aradan geçen 9 yıl sonra Bağcı Döner İstanbul Ataşehir’de yeni kurulan Watergarden’da Ali Bağcı’nın yeğeni Haydar Gölünç tarafından yeniden kapılarını açtı. Ali Bağcı’nın damadı, danışman şef Tolga Atalay’ın desteği ile Nostalji Sokağı’nda hizmete giren Bağcı Döner’de kuru meşe odunu kömüründe pişen Çeşme’nin unutulmayan lezzeti döner Bu kez İstanbul’da lezzet arayanlarla buluştu.
Döner’in lezzetine lezzet katan domates Ovacık’tan, salatalık Çengelköy’den, pul biber Maraş’tan, nar ekşisi İskenderun’dan, bilye kekik ve zeytinyağı Çeşme’den, patates Afyon’dan özenle seçilerek getirildi. Bağcı Döner, sadece etinde değil diğer tüm malzemelerinde özen göstererek sunduğu lezzetteki özelliği koruyarak İstanbullularla buluştu.

bagci-doner-13.jpg

NOSTALJİ SOKAĞI’NI KURAN DANIŞMAN ŞEF, TOLGA ATALAY

Ataşehir Waterganden’da seçkin konukların katılımıyla hizmete açılan Bağcı Döner’in danışmanlığını Ali Bağcı’nın damadı, şef Tolga Atalay yapıyor. Türk turizminde bir zamanlar Maslak Movenpick Hotel’i açarak bayan patronlar kategorisinde önemli yere sahip bulunan Sıdıka Atalay’ın oğlu olan Tolga Atalay, Nostalji Sokağı’nın projesini gerçekleştirdi.

bagci-doner-watergarden1.20170914091221.jpg

bagci-doner-3.jpg

Türkiye’nin damak tadı tarihine imzalar atan hafızaladaki markaların sergilendiği Nostalji Sokağı’nda İmren Lokum’dan Hurdacı Tavuk’a, Tahtakale Sokak Pilavcısı’na kadar unutulmayan sokak lezzetleri yer alıyor. Tolga Atalay’da bunlar arasında kendine 1939 yılında Kırklareli’nde doğan Kücük Mustafa Köftecisi adlı restoranı açtı.

roussiko-sakiz.jpg

SAKIZ ADASININ BİR NUMARASI: ROUSSIKO TAVERNA

İzmir Çeşme’de 1960’lı yıllarda ünlü “Gül Pansiyon”, “Gül Restoranı” ile Türk turizm tarihinde önemli yere sahip olan turizmci Bağcı Ailesi’nin yeğeni olan Haydar Gölünç’ün hikayesi bu kadarla bitmiyor.
Çeşme Sheraton Oteli’nin kuruluşunda Ön Büro görevlisi olarak çalışan Haydar Gölünç, 2010 yılında Sakız Adası’na taşınır. Sakız Adası’ndan Maria ile evlliliğinden halen 13 yaşında olan Tuna adlı bir çocuğu olur. Haydar Gölünç, ailesinin turizmci geçmişinden cesaret alarak Sakız Adası’nın bir numaralı tavernası haline gelen Roussiko Taverna’yı kurar. Bağcı Ailesi’nin genlerinin etkisiyle malzemeden fedakarlık etmeyerek son derece lezzetli ürünlerle vazgeçilmez hale gelir. Ancak Haydar Gölünç’e bu yeterli olmaz. Şimdi Tolga Atalay’ın danışmanlığı ile “Bağcı Döner”i önce Türkiye’de sonra Yunanistan’da bir numara yapmayı hedefliyorlar.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.