• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • Antalya 27 °C

Trabzon uçuşunda yolcu şikayeti

Trabzon uçuşunda yolcu şikayeti
Yolcu Metin Güre eşi ve bebeği ile Trabzon'a THY bileti aldı, sun express'le uçkak zorunda kaldı. İkrama para ödedi. Dönüşte ise yaşadıkları komedi filmi olur

İSTANBUL- ISAD başkanı Selma Yılmaz havayolları sektöründe son aylarda yaşanan sorunları dile getiren açıklamalara Milliyet gazetesinde Melih Aşık"ın köşesinde yer alan bir Sun Express şikayeti ile katkıda bulundu. Selma Yılmaz, açıklamasında; “Değerli Meslekdaslarım, THY"dan kağıt bilet düzenlediğimiz yolcumuzun şikayetini yorumsuz olarak veriyorum.Yolcuya Anadolu yakasında oturduğu ıçin Sabiha Gokçen cikisli bilet verilmişti” dedi.

Yolcu Metin Güre"nin şikayet mektubu şöyle

İyi Günler,

18.07.2008 Tarihinde, İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı"ndan Trabzon"a eşim ve 3 aylık bebeğimiz ile uçmak için acentem kanalı ile bilet talep ettim.
Bilet manuel olarak kesilerek adresime yollandı. Biletlerimiz Türk Hava Yolları"nın biletiydi.

THY BİLETİ İLE SUN EXPRESS"E BİNDİM
Hava alanına çek-in bankosuna geldiğimizde büyük bir süpriz ile karşılaştım.Uçuş kartları THY 'larına ait değildi. Sun Express diye adını ilkkez duyduğum bir havayolu idi.
Uçağa 40 dakika rötar ile bindik. Binmemiz ile sorunlar başladı.
Uçakta bütün yolcular huzursuzdu. Sürekli yolcular hosteslerle tartışıp duruyordu. Uçak yeni seferden gelmiş ve hiç temizlenmeden yolcu almıştı. Koltuk araları çok dar ve sıkıntılıydı. THY uçakları ile hiçbir benzerliği yoktu.

THY BİLETİM VARDI İKRAMZ ÜCRETSİZDİ, SUN EXPRESS"E İKRAM PARASI ÖDEDİM
İkinci süprizimiz,uçak kalktı servis başladı. Hostes gayet kibar bir şekilde “Ne arzu edersiniz beyefendi?” diye sordu.
"Bir soğuk sandviç ve soda rica ediyorum"dedim. Sandviçimi aldım hemen yemeye başladım. Hostes tekrar kibar bir şekilde "15 ytl rica edebilir miyim "dedi. “Niçin?” diye sordum".
“Yediklerinizin parası beyefendi" diye kibar bir cevap verdi.
Bende , söylensemde Türk insanında olan kaderine razı olma içgüdüsü ile 15 ytl yi ödedim. Öğrendik ki herşey paralı imiş.
Şimdi nasıl oluyor da,THY ları bileti ile başka bir uçak ile gecikmeli çok kötü temizlenmemiş bir uçak ile yolculuk yapıyoruz. THY Fiyatına,THY ile uçmadan ikram için para nasıl alınır?
Bunlar Trabzona gidişte yaşadığımız sıkıntılar.

EKRANDA BEBEĞİN ADINI YANLIŞ YAZAN KENDİLERİN SIKINTIYI YAŞAYAN YOLCU
Dönüşte ise sıkıntılarımız daha yer izmetlerinde başladı.Dönüş için yine tek bankonun çalıştığı uçuş kartımızı almak için sıraya girdik. Nihayet 36 dakika sonra sıra geldi.
Bankodaki görevli bayan biletimizi aldı uzun uzun inceledi. Sonra biletinizde bir sorun var diyerek bir yerlere gitti. Bu ara arkamızdaki kuyruk herhalde 120 kişiye çıkmıştı. 10 dakika sonra geldi. “Beyefendi, bebeğin biletindeki isimle benim ekranımdaki isim farklı lütfen THY larına başvurun” dedi. “Nedir hata?” dedim.
“Benim ekranımda bebeğin ismi Burak Efe, BR arasındaki U harfi gözükmüyor” dedi.
“Bunun için mi saatlerdir bekliyoruz burada, biletin üzarinde isim doğru ekranınınzda görünen benim hatam mı?” dedim ve diye biraz tartıştık.
Nihayetinde yine kendim THY ları bürosuna Gittim. Orada da 20 dakika bekledikten sonra THY görevlisi bileti kontrol etti ve “bir hata yok beyefend” diyerek bileti iade etti.

SİZ UÇABİLİRSİNİZ, BEBEĞİNİZ UÇAMAZ DEDİLER
Tekrar Sunexpress bankosuna gittim. Memur gayet pişkin “Beyefendi buyrun sizin ve eşinizin uçuş kartları ama bebek uçamaz” demez mi.
Bir an kabus mu görüyorum diye kendimi çimdikledim. Ama gerçekti.Şimdi siz benim yerimde olsanız ne yaparsınız? Ben hala sinirlerime hakim olmaya çalışıyorum. Ama bir noktaya kadar.
Bir taraftan uçak bizi bekliyor. Diğer yandan bebek iki saattir aç ve anne kucağında ağlıyor.
Mecburen açtım ağzımı yumdum gözümü bağırmaya başladım.
THY görevlisi de geldi.
THY görevlisi sonuçta bebek için yer tahsis edilmediğini kucakta gideceği için sorun olmadığını söyledi. Kendi aralarında da bir 10 dakika tartıştılar.
Daha sonra “Tamam bu seferlik bebek uçabilir” demezler mi!
“Merak etmeyin bir daha zaten olmıyacak” diyerek koşarak uçağa gittik.
Tabii dönüşte tekrar uçakta yaşananları artık yazma ihtiyacı bile duymuyorum.
Şimdi aklımıza bu yoculuktan birkaç soru gelmektedir.
1-THY kendi bileti ile bizi bu kadar kötü uçakla nasıl aynı fiyata uçuruyor?
2-THY bileti ile uçarak ikrama para nasıl alınır?
3-Sonradan öğrendiğimize göre Sabiha Gökçen"den Trabzon'a uçuşları sadece bu Sunexpress nasıl tekeline alarak uçar.
4-En önemlisi ülkemizde kabotaj kanunu vardır. İç hatlarda yolcu taşıma hakkı sadece Türk şirketlerine aittir. Alman firması oldugu anlaşılan Sunexpress nasıl tekelleşebilir ve iç hatlarımızda yolcu taşıyabilir.
5-Ben Anadolu yakasında oturan bir vatandaş olarak Sabiha Gökçen den Trabzon'a THY uçmuyor diye Kenya da bile olmayan bir düzensizlikte bu hava yolu ile uçmak zorundamıyım?

Saygılarımla,
Metin Güre

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 4
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.