• BIST 9891.08
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • Antalya 28 °C

Laponya’da hediklerle yürüyüş

Laponya’da hediklerle yürüyüş
Finlandiya"nın Laponya bölgesinde bulunan Türk seyahat acenteleri hediklerle karda gece yürüyüşü yaptılar. Daha sonra barda yorgunluk attılar.
ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM

ROVANIEMI/FINLANDIYA- Finlandiya"nın Lapland bölgesinde bulunan Türk seyahat acenteleri gezinin son gününde gece yürüyüşü yaptılar. Özel bir yemekten sonra turkiyeturizm.com"da çıkan haberleri incelediler ve otelin barında toplanarak turizmi konuştular.
Kar motosikletiyle 6 saat süren gezi, köpeklerin çektiği kızaklara binmek, madende taş arama gibi yorucu bir gün geçiren Türk turizmciler otele dönerek bir süre istirahat ettiler. Yaklaşık iki saatlik moladan sonra karanlıkta karda yürüyüş için hazırlıklar yapıldı.
Saat 17.00"de herkes termal kıyafetlerini giymiş olarak otelin önünde toplandı. Bu arada yürüyüşten kaytarıp odasında uykuya dalanlar oldu.

HEDİKLERLE KARDA YÜRÜYÜŞ
Görevliler hepimiz için karda yürümeyi sağlayan, palete benzeyen ızgara şeklinde hedikler getirmişti. Ayrıca yolumuzu görebilmemiz için başımıza takmamız için lambalarda vardı.
Hediklerimizi botlarımıza bağladık ve ayaklarına kocaman birer palet takmış penguenler gibi yürümeye başladık.
Rehberimiz bizi ormana sokarken yürüyüşün iki saat olacağını bildirdi. Önce bu süreyi hafife aldık. Ancak yürüdükçe işin zorluğu ortaya çıktı. Hedikleri kullanmak ustalık istiyordu. Nitekim başta ben olmak üzere bir çok kişi düştü ve 1.5 metre derinliğindeki kara gömüldü. Her seferinde yardım ederek ayağa kaldırabildik. Bir süre sonra hediklere alıştık ve nerede ne zaman düşüleceğini belirleyince düşmez oldu.
Rehberimiz bize önce ağaçlara bakarak kuzey güneyin nasıl bulunacağını öğretti. Daha sonra üzeri karla kaplı tepe şeklindeki karınca yuvalarını gösterdi. Bir ağacın çevresinden dolanırken dilekte bulunmamızı öğütledi.Herkes sesli bir şekilde “Para ve bol kazanç” diledi.

DONMUŞ GÖLÜN ÜZERİNDE YÜRÜDÜK
Hediklerle yürümek insanı yoruyordu. Bir saat olun8ca herkesin dili dışarı çıktı. Bunu fark eden rehber süreyi bir saate indirerek otele dönüşe başladı.
Dönüş yolunda bizi bir sürpriz bekliyordu. Üzeri karla kaplı ve 30 santim kalınlığında buz tabakası olan, donmuş gölün üzerinde heyecanla yürüdük. Otele geldiğimizde herkes ter içinde kalmıştı. Hedikleri ve lambayı çıkararak soluğu odalarımızda aldık.



YEMEKTE GEYİK ETİ VE SOMON ÇEŞİTLERİ VARDI

Hazırlandıktan sonra çıkarak otelin karşısındaki restoranı gittik.Yemekte yine geyik ve somon çeşitleri vardı. Kırmızı şarap eşliğinde karnımızı doyurduk.



Your Agency"in sahibi Anti Haataja ve birlikte çalıştığı ekip Türk turizmcilere teşekkür ederek grup lidere Emin Çakmak"a polar bir mont armağan etti.



Montu giyen Emin Çakmak"ta misafirperverliklerine teşekkür için birer kutu lokum armağan etti.



TURKİYETURİZM.COM HABERLERİ İNCELENDİ
Yemekten sonra otele geçen Türk turizmciler lobideki bilgisayarın başına geçerek turkiyeturizm.com"da gezi hakkında yazılanları okudular.



Haberleri görüp Türkiye"den kendilerini arayanlara cevap verdiklerini anlattılar.



Daha sonra bara geçen turizmciler orada turizm hakkında konuşmalarına devam ettiler. Your Agency"in sahibi Anti Haataja"nın ikram ettiği geleneksel içkiyi ise bazıları bir dikişte içerken bazıları “tentürdiyot gibi” diyerek içmekte zorlandı. Türk turizmcilerin bir bölümü yatarken bir bölümü de bar kapanana kadar eğlendiler.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.