• BIST 8718.11
  • Altın 2245.967
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1866
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C
  • Antalya 10 °C

Hindistan, dünyanın en büyük heykelini yapıyor

Hindistan, dünyanın en büyük heykelini yapıyor
Hindistan, Sardar Patel Birlik Heykeli ve Shivaji Anıtı, büyüklükleri ile ABD’deki özgürlük heykelini geride bırakacak.

İSTANBUL- Hindistan, dünyanın en büyük iki heykeli ile rekor kıracak. Sardar Patel Birlik Heykeli ve Shivaji Anıtı, büyüklükleri ile ABD’deki özgürlük heykelini geride bırakacak.Hindistan’da yapılan 182 metre boyundaki Sardar Patel Birlik Heykeli ile ondan sonra yapılacak olan Shivaji Anıtı 212 metre boyunda olacak.

sardar-patel-birlik-heykeli-ve-shivaji-aniti,-.jpg Hindistan’da yapılan bağımsızlık lideri Sardar Patel’in heykeli, resmi olarak önümüzdeki ay açıklanacak. Ancak, 182 metre yüksekliğindeki bu heykelin rekorunu, Mumbai kıyısındaki bir Hindu kralının ondan daha büyük tam 212 metre bıyundaki heykeli üzerinde çalışılmaya başlanacak. Her iki heykelinde Hindu milliyetçiliği için güçlü bir anlamı var ve inşa edilmesi yaklaşık olarak 700 milyon sterline mal olacak.

sardar-patel-birlik-heykeli-ve-shivaji-aniti,--002.jpg

İki dev heykel

Ahmedabad kentinin güneydoğusunda yer alan Sardar Patel heykelinin Hindistan genelinde toplanan demir, su ve toprak ile inşa edildiğini söyleyen Gujarat Eyalet Bakanı Vijay Rupani, Sardar Patel Birlik Heykeli’nin ABD’deki Özgürlük Heykeli’nin iki katı büyüklüğünde olacağını açıkladı. Sömürgecilik döneminde Hindistan’daki birliğe katılmak için ülkedeki 550’den fazla ilkel devleti ikna eden ve büyük saygı duyulan Sardar Patel heykelinin yapımı, 2013 yılında Gujarat’ın lideri başbakan Narendra Modi tarafından görevlendirildi.

sardar-patel-birlik-heykeli-ve-shivaji-aniti,--003.jpg17’inci yüzyıldaki Marathi hükümdarı Chhatrapati Shivaji'yi tasvir eden heykelin planlanan yüksekliği artırılarak 212 metreye çıkarıldı. 2021 yılında tamamlanması beklenen Kılıcı ile bir atın üzerinde tasvir edilen Shivaji heykelinin maliyeti ise, 380 milyon avro olacağı tahmin ediliyor. Sunulan teklife göre heykel, deniz motorları tarafından gezilebilecek, 14 metrelik sur duvarı olacak ve denizden 2 bin metre kadar yükseklikte bir ada üzerinde duracak. Yapıya bağlı bir komplekste ise, müze, yemek bölümü, sanat galerisi, görüntüleme güvertesi, amfi tiyatro ve helikopter pisti inşa edilecek.

sardar-patel-birlik-heykeli-ve-shivaji-aniti,--004.jpgHalktan heykele itiraz

Sunulan öneri, heykelin inşası için kullanılacak arazinin balıkçılığa zarar verebileceği endişesine neden oldu. Çevreye vereceği zararlardan dolayı pek çok balıkçı üzüntüsünü dile getirdi. Öte yandan halkın bir kısmı, yoksulluk ve yetersiz finanse edilen hastane ve okullar için bu kadar çok paranın neden harcanmadığını sorgulamaya başladı. Bu paranın eğitim, altyapı ve gıda gibi şeylere harcanmasını istediklerini dile getiren pek çok kişi, heykele itiraz etti.
sardar-patel-birlik-heykeli-ve-shivaji-aniti,--005.jpg
sardar-patel-birlik-heykeli-ve-shivaji-aniti,--006.jpg
sardar-patel-birlik-heykeli-ve-shivaji-aniti,--007.jpg

Kaynak: Buğurcan Baştuğ / Beşiktaş Gazetesi
Bu haber toplam 12302 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.