• BIST 10247.65
  • Altın 2393.897
  • Dolar 32.2094
  • Euro 34.6269
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 25 °C
  • Antalya 23 °C

Rus turistler Mısır'ı terk ediyor

Rus turistler Mısır'ı terk ediyor
Rus rublesi/ABD doları döviz kurunun sürekli yüksek olması nedeniyle Mısır'daki tatiller Rus turistler için de çok daha pahalı hale geldi.

ŞARM EL-ŞEYH - Mısır'ın popüler turistik destinasyonları Kahire ve Şarm El-Şeyh'e yönelik Rusya tur rezervasyonlarında Ocak ayında bir önceki yıla göre yüzde 14'lük bir düşüş yaşandığı görülüyor. Rus rublesi/ABD doları döviz kurunun sürekli yüksek olması nedeniyle Mısır'daki tatiller Rus turistler için de çok daha pahalı hale geldi.

Daha önce soğuk ve dondurucu soğuklardan kaçmak isteyen Rusların yoğun olarak tercih ettiği Kuzey Afrika ülkesinde tatil yapma isteğinin azalmasının temel nedeni çevredeki jeopolitik koşullar. Son altı ayda, uzun süredir devam eden İsrail-Filistin çatışmasının yoğunlaşmasından ve Husi isyancıların Kızıldeniz'deki ticari gemilere yönelik saldırılarından olumsuz etkilendi.

rus-turistler-misir.jpg

Rus tur operatörlerine göre Mısır'daki tatiller, güvenlik kaygılarının yanı sıra Rus rublesi/ABD doları döviz kurunun sürekli yüksek olması nedeniyle çok daha pahalı hale geldi.

Yurtdışında grup turları düzenleyen Rus seyahat uzmanları, mevcut dolar başına 90 ruble kurunun Mısır için elverişsiz olduğunu söylüyor. Uzmanlar, Batılıların Rusya'ya uyguladığı acil yaptırımlar nedeniyle Mısır ve diğer çeşitli ülkelere uçuş süresinin altı saate kadar uzadığını, bunun da uçak bilet fiyatlarının çok daha yüksek olmasına neden olduğunu vurguluyor.

Dahası, şu anda ne Mısır ne de Rus hava taşıyıcılarının dolduramayacağı doğrudan uçuşlarda ciddi bir kıtlık var. Sonuç olarak havayolları çok daha yüksek uçak bileti fiyatları talep etmek zorunda kalıyor.

Bu farklı yönlerin birleşimi, Mısır'da paket tatilin 'uygun' kategoriden 'orta' fiyat aralığına yükselmesine neden oldu. Sonuç olarak, ülkenin tatil yerlerinden birinde iki kişi için bir haftalık seyahatin maliyeti ABD doları cinsinden 2.000 $ veya daha fazla arttı.

Bölgedeki istikrarsız jeopolitik duruma ve Mısır'ın Rusya'dan gelen tatilcilerin gözünden düşmesine rağmen, Rus tur operatörleri alternatif Orta Doğu destinasyonlarının giderek daha fazla tercih edildiğini, Birleşik Arap Emirlikleri'nin açıkça ön planda olduğunu ve son zamanlarda talepte gözle görülür bir artış olduğunu bildiriyor. Katar, Umman ve Bahreyn'e turlar.

Rusya seyahat ve turizm sektörü verilerine göre, önümüzdeki yaz sezonu için uluslararası rezervasyonlarda 2023 yazına ilişkin rezervasyon sayısına kıyasla %77 oranında artış yaşandı.

Türkiye, Rusların tercih ettiği destinasyonlar arasında ilk tercih olmaya devam ediyor. Türkiye'de iki kişilik turun ortalama maliyeti de yüzde 20 artarak 2 bin 300 dolara çıktı. Mısır'la benzer bir tatilin maliyeti hemen hemen aynı olsa da her şey göz önüne alındığında Rus tatilciler Kuzey Afrika ülkesi yerine Türkiye'yi tercih ediyor.

BU YAZIDAN ÇIKARILMASI GEREKEN SONUÇ ŞÖYLE?

Bölgedeki istikrarsız jeopolitik duruma ve Mısır'ın Rusya'dan gelen tatilcilerin gözünden düşmesine rağmen, Rus tur operatörleri alternatif Orta Doğu destinasyonlarının giderek daha fazla tercih edildiğini, Birleşik Arap Emirlikleri'nin açıkça ön planda olduğunu ve son zamanlarda talepte gözle görülür bir artış olduğunu bildiriyor. Katar, Umman ve Bahreyn'e turlar.

Sonuç olarak, ülkenin tatil yerlerinden birinde iki kişi için bir haftalık seyahatin maliyeti ABD doları cinsinden 2.000 $ veya daha fazla arttı.

Daha önce soğuk ve dondurucu soğuklardan kaçmak isteyen Rusların yoğun olarak tercih ettiği Kuzey Afrika ülkesinde tatil yapma isteğinin azalmasının temel nedeni çevredeki jeopolitik koşullar.

Bu haber toplam 831 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.