• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • Antalya 18 °C

Geyik kızaklarıyla yarış

Geyik kızaklarıyla yarış
Laponya'da geyiklerin çektiği kızaklarla yarıştılar. Buzdan kulübelerde sıcak şarap içtiler, Finlandiya’nın kar evlerinde kuzine karşısında yemek yediler.

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM


ROVANIEMI/FINLANDIYA- Finlandiya"nın Laponya bölgesine giden Türk seyahat acenteleri geyiklerin çektiği kızaklara binerek yarış yaptılar. Buzdan kulübelerde sıcak şarap içtiler, Finlandiya"nın kar evlerinde kuzine karşısında yemek yediler.


Buzdan kulübede sıcak şarap keyfi

Türk Avrupa Turizm Konseyi, Türk Hava Yılları ve Finlandiya Turizm  Bakanlığı"nın düzenlediği geziye katılan Türkiye"nin önemli seyahat acenteleri Laponya bölgesindeki incelemelerini sürdürüyorlar. Sabah saat 10.30 civarında çıkması beklenen güneşin, 14.30 civarında batması beklenirken hiç ortaya çıkmayan güneşin ışığına hasret yarı karanlık bir ortamda gezi sürüyor.



TERMAL KIYAFETLER VERİLDİ

Rovaniemi"de Noel Baba"nın evini ziyaret eden Türk seyahat acentelerine konaklayacakları otelden önce uğradıkları merkezde termal korumalı kıyafetler verildi. Otelde kıyafetlerini giyen seyahat acenteleri daha sonra buzdan yapılmış kulübelerin olduğu yere gittiler.


Finlandiya usulü Honigin Königin denilerik içkiler içildi


Ceylan Duru, Yeşim Özaltay, İsa Tuncer, Alper Keskin, Özkan Altıntaş

BUZDAN KULUBELERDE SICAK ŞARAP KEYFİ
Buzdan kulübelerde ikram edilen sıcak şarabı içen seyahat acenteleri ateş başında keyif yaptılar. Bu arada kardan yapılan kulübeye girmek için birbirleriyle yarıştılar.


Emin Çakmak, Birol Tüfekçi


Ceylan ve Gonca Duru


Ali Onaran, Alper Keskin


GEYİKLERİN ÇEKTİĞİ KIZAKLARA BİNDİLER

Daha sonra geyiklerin kızak çektiği bölgeye gittiler. Önce otantik kıyfetli görevlilerin verdiği bilgileri dinlediler. Daha sonra geyiklerin çektiği kızaklara binerek yarış yaparak renkli saatler geçirdiler.


Emin Çakmak geyikle geyik muhabbeti yaptı


GERÇEK GEYİK MUHABBETİ YAPILDI


Yol boyunca “Lapland"a ne için gidiyorsunuz? “ şeklindeki sorulara Cem Polatoğlu"nun “Geyik muhabbeti yapmaya gidiyoruz” demesi artık gerçek oldu. Geyikleri yakalayan birlikte fotoğraf çektirdi ve kulağına eğilerek esprinin doğrulanması için bir şeyler söyledi.



Geyiklerin çektiği kızaklara doyasıya binen seyahat acenteleri daha sonra Finlandiya"nın ahşaptan yapılan orman evine konuk oldular. Burada yine geyik etinden oluşan yemek yiyerek kırmızı şarap içtiler.





Bu arada sesi güzel olan Finlandiyalı kadın Hello Turizm"in sahibi Emin Çakmak"ın eşliğinde otantik bir şarkı söyledi. Seyahat acenteleri sonra kalacakları otele döndüler.


Ali Onaran elinde sıcak şarapla kardan kulubeye girdi


Cem Polatoğlu kulubeden çıkarken kartopu yağmuruna tutuldu


Ali Onaran, Birol Tüfekçi, Nebil Özyiğit, Öler Durna. Cem Polatoğlu, Alper Keskin, Ceylan ve Gonca Duru


Cem Polatoğlu, Büşra Bozok, Ali Onaran, Emin Çakmak


Lapland'da kaldıığımız otelin önünde kardanadam vardı


LAPONYA  GEZİSİNE KATILAN SEYAHAT ACENTELERİ

Finlandiya"nın son yıllarda yükselen turizm bölgesi olan ve geçtiğimiz Laponya"ya giden seyahat acenteleri şöyle:
Hello Turizm Genel Müdürü Emin Çakmak, Pronto Tur sahibi Ali Onaran, Baracuda Tur sahibi Cem Polatoğlu, Duru Turizm sahipleri Ceylan ve Gonca Duru, Nat Turizm sahibi İsa Tuncer, Metro Turizm Genel Müdürü Birol Tüfekçi ile Nebil Özyiğit, Cafe Tur"dan Tülay Özkan, Travel Club"tan Alper Keskin, Setur"dan Yeşim Özaltay, Aktuel Turizm den Ömer Durna, Hürriyet"ten Ersin Kalkan, Büşra Bozok ve turkiyeturizm.com"dan Özkan Altıntaş katıldı
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.