• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 19 °C

Baklava kralı ile ünlü kahve zinciri konkordato istedi 

Baklava kralı ile ünlü kahve zinciri konkordato istedi 
Türkiye’nin tanınmış markalarından 39 şubeli Hacı Sayid Baklavaları ve 70 şubeli kahve zinciri Gloria Jean’s konkordato ilan etti.

İSTANBUL- Yarım asrı deviren Hacı Sayid baklavaları ile ve ünlü kahve zinciri Gloria Jean’s için konkordato talep edildi. Yapılan başvuruyu değerlendiren mahkeme, aynı aileye ait üç şirkete ile sahipleri için tedbir kararı verdi.
Türkiye genelinde 39 şubesi olan Hacı Sayid Gıda Pazarlama San. Tic. AŞ, 70 şubeli Gloria Jean’s’in bağlı olduğu Grup Dnc Gıda San. ve Tic. AŞ ve Rumeli Tatlıcılık Süt Ürünleri ile bu şirketlerin sahipleri Burhan Dinçerler, Mehmet Dinçerler ve Muhammet Dinçerler adına konkordato davası Bakırköy Ticaret Mahkemesi’nde açıldı.

sayid.jpg

gloria-jean’s-.png

YENİDEN TOPARLANIR

1 Mart günü açılan davada, anılan şirketlerin mali darboğaza girdiği, konkordato kararı verilmesi halinde yeniden etkin bir biçimde faaliyetlerin sürdürülebileceği kaydedildi.

gloria-jean’s--001.jpg

3 AYLIK KORUMA

Yapılan başvuruyu değerlendiren mahkeme, davacı şirket ve kişilere yönelik 3 aylık geçici mühlet verdi. Mahkeme, Prof. Dr. Oğuz Atalay, Yeminli Mali Müşavir Bülent Sezgin ile Mali Müşavir Fatih B. Çapar'ı ise geçici konkordato komiseri olarak görevlendirdi. Mahkemenin verdiği 6 Mart tarihli tedbir kararı ile birlikte davacılara yönelik herhangi bir icra takibi yapılamayacak. 

İLK DÜKKÂNI 20 METREKAREYDİ

Hacı Sayid baklavalarının temeli 1968 yılına dayanıyor. Uzun yıllar baklava sektöründe işçi olarak çalışan Burhan ve Mehmet Dinçerler kardeşler, 1983 yılında ilk dükkânlarını açtı. Şirinevler’de açılan 20 metrekarelik ilk dükkânda işlerini büyüten aile, sektörün önemli markalarından biri konumuna geldi.

mehmet-dincerler.jpg

Grup DNC Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dinçerler’in açıklaması şöyle:

Değerli basın mensupları

Gloria Jean’s  Coffees  zincirlerinin Türkiye’deki isim haklarını elinde bulunduran Grup DNC Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş  olarak, yeni bir sürecin içerisine girmiş bulunuyoruz. Şeffaflık prensibimizden hareketle,  sizleri girdiğimiz bu süreçle ilgili bilgilendirmek isteriz. 

Üst şirketimizin almış olduğu karara istinaden, Grup DNC olarak bizler ise Gloria Jean’s Coffees  zincirlerinin Türkiye’deki operasyonel  faaliyetlerine değer katacak,  projelere imza atmaya devam ediyoruz. Yakın bir zamanda Gloria Jean’s Coffees  zincirine 12 yeni halka daha eklemeye hazırlanıyoruz.  İlk kez gireceğimiz Trabzon, Mersin ve Denizli’nin illerinin yanı sıra İstanbul, Ankara ve İzmir’de açılacak yeni mağazalarımızla büyüme ivmemizi sürdüreceğiz.  Ayrıca,  İstanbul Havaalanı’nda açılacak olan 4 yeni şubemizle,  markamızı daha da güçlendireceğiz. 

Ekonomide yaşanan olumsuz durum karşısında,  Grup DNC olarak önlem amaçlı konkordato kararı almak zorunda kaldık. Yaşanan bu süreçte iş ortaklarımızı mağdur etmeden, şirketimiz yine her zaman olduğu gibi çalışacak, üretecek, aynı hizmeti en iyi şekilde vermeye devam edecek. 
Konu hakkında göstereceğiniz hassasiyet için şimdiden teşekkür ederiz.
Saygılarımızla,                                                                                          

Mehmet Dinçerler
Grup DNC Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı

MEHMET DİNÇERLER KİMDİR?
Ortadoğu Gazetesinde Mehmet Dinçerler hakkında şu haber yer alıyor.
Mehmet Dinçerler Hande Erçel ile yaşadığı aşk ile gündeme gelmişti. Ancak kendisi genç yaşına rağmen  oldukça başarılı bir işadamı. Mardinde askerlik yapan ve daha sonra babasının vasıtasıyla işlerin başına geçen Dinçerler, Gloria Jeans markasını o günden bugüne büyütmeyi başardı. Özellikle sosyal medya da aktif olarak bulunmasından sonra hayran kitlesi yakalayan ve konuşulmaya başlanan Mehmet Dinçerler hakkında yaşı, boyu ve kilosu gibi konular merak edilenler içinde. Peki Mehmet Dinçerler boyu, yaşı ve kilosu kaç işte cevabı.

MEHMET DİNÇERLER İNSTAGRAM
Geçtiğimiz dönemlerde adı Asena Atalay‘la da anılan yakışıklı iş adamı yakın arkadaşı Ekin Mert Daymaz’ın eski sevgilisi Hande Erçel ile yaşadığı aşk ile gündeme gelerek ismini geniş kitlelere duyurmuştu. Genç yaşında iş hayatında öncü olarak gösterilen iş adamı Hacı Sayid’in veliahtı ve şu an şirketin yöneticisi konumunda. Aynı zamanda Türkiye’de mağazalar zincirine sahip bir kahve markasının da Türkiye’deki CEO’su konumunda. Magazin dünyasında yaşadığı aşklar ile son dönemde yer alan başarılı iş adamı henüz 29 yaşında, 1988 doğumlu ve henüz bekar.

MEHMET DİNÇERLER SEVGİLİLERİ 
Mehmet Dinçerler son günlerde magazin dünyasına bomba gibi bir giriş yaptı. Peki tescilli çapkın Mehmet Dinçerler sevgilileri kimler?
Mehmet Dinçerler Hande Erçel
Mehmet Dinçerler Ece Seçkin
Mehmet Dinçerler Yasemin Şefkatli

GLORİA JEANS KONKORDATO İSTEDİ
70'den fazla şubesi bulunan ünlü kahve zinciri Gloria Jeans konkordato istedi. TÜRKİYE genelinde 39 şubesi olan Hacı Sayid Gıda Pazarlama San. Tic. AŞ, 70 şubeli Gloria Jean’s’in bağlı olduğu Grup Dnc Gıda San. ve Tic. AŞ ve Rumeli Tatlıcılık Süt Ürünleri ile bu şirketlerin sahipleri Burhan Dinçerler, Mehmet Dinçerler ve Muhammet Dinçerler adına konkordato davası Bakırköy Ticaret Mahkemesi’nde açıldı. 1 Mart günü açılan davada, anılan şirketlerin mali darboğaza girdiği, konkordato kararı verilmesi halinde yeniden etkin bir biçimde faaliyetlerin sürdürülebileceği kaydedildi. Hacı Sayid baklavaları ile Gloria Jean’s konkordato istedi

Bu haber toplam 15844 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.