• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • Antalya 21 °C

Alyamaç: Çalışkan çocuklar kulübü ve saz arkadaşları

Alyamaç: Çalışkan çocuklar kulübü ve saz arkadaşları
Türsab’i eleştiren Cemal Alyamaç “Kendisini bu göreve gönderen güce bile ihanet edercesine inkar eden bu arkadaş, her devrin adamı olduğunu da herkese kanıtlamış oldu”

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKIYE TURIZM
İSTANBUL -
Türsab yönetimi hakkında “Çalışkan Arkadaşlar Kulübü” şeklinde yazısıyla TÜRSAB yönetimi hedef alarak “Danışmanlar Savaşı”nı ortaya çıkaran Alyamaç Turizm’in sahibi Cemal Alyamaç, bu kez facebook hesabında “Çalışkan Çocuklar Kulübü ve saz arkadaşları” adlı yazısında “Yazdıklarımdan dolayı rol çalmak isteyenlere şunu söylemeden edemeyeceğim; siz değil sahipleriniz yazsın” dedi. Alyamaç Türsab yönetiminin acentelere hizmeti unuttuğunu belirterek “Kendisini bu göreve gönderen güce bile ihanet edercesine inkar eden bu arkadaş, her devrin adamı olduğunu da herkese kanıtlamış oldu”

cemal-alyamac.jpg

ZAMANINI TÜRSAB’TA KURNAZLIKLARA AYIRANLAR

Cemal Alyamaç, önceki yazısında TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya’yı hedef alıp, ateş püskürerek, facebook’ta “Çalışkan Çocuklar Kulübü” diyerek zehir zemberek bir yazısıyla eleştirmişti. Bu kez yazısınde “Çok değerli(!) seçilmişlerimizden biri YTK seçimlerine sirayet etmeye çalışıyor. Üstelik arkasındaki güçleri hiçe sayarak ve ben buraların abisiyim edası ile bunu yapıyor.

DELEGEYE HİZMET ETMEYİ UNUTTULAR
Zamanının çoğunu sadece TÜRSAB’da kurnazlıklara ayıran arkadaşlar insanların yüzüne gülüp arkalarından her türlü numaraları çevirerek sözüm ona herkese mavi boncuk dağıtıyorlar” diyerek “temsil ettiği delegeye hizmet etmeyi unutanların, Türsab yönetiminde olduğunu belirtti.

ACENTELERE İHANET EDEN HER DEVRİN ADAMI
Türsab’ta bu kişilerin “kifayetsiz ve kabiliyetsiz insanlarla birlik içinde dedikodu, kumpas, adam kayırma gibi en iyi yaptıkları şeylerle cirit atttıklarını” belirten Alyamaç, “Kendisini bu göreve gönderen güce bile ihanet edercesine inkar eden bu arkadaş, her devrin adamı olduğunu da herkese kanıtlamış oldu” dedi.
Alyamaç yazısında yüksek maaşla işe alınanların kendilerini acentelerin üstünde görerek birliğin asil sahibi olan acentelere karşı saygısız tutumlar sergilediklerini belirtti.

Alyamaç Turizm’in sahibi Cemal Alyamaç’ın yazısı şöyle:

ÇALIŞKAN ÇOCUKLAR KLÜBÜ VE SAZ ARKADAŞLARI

Çok değerli(!) seçilmişlerimizden biri YTK seçimlerine sirayet etmeye çalışıyor. Üstelik arkasındaki güçleri hiçe sayarak ve ben buraların abisiyim edası ile bunu yapıyor.

Zamanının çoğunu sadece TÜRSAB’da kurnazlıklara ayıran arkadaşlar insanların yüzüne gülüp arkalarından her türlü numaraları çevirerek sözüm ona herkese mavi boncuk dağıtıyorlar.

Kendilerine o kadar güveniyorlar ki bu alemde herkesin onlara muhtaç olduğunu düşünüp duruyorlar. Eminim her sabah evinden çıkmadan aynaya bakıp “ben neymişim be yahu!” diyerek TÜRSAB’ın yolunu tutuyorlar.

Bu arada TÜRSAB ile evi arasındaki 40 km’lik yolu sabah-akşam şöförlü TÜRSAB araçları ile yapmayı ihmal etmiyorlar.

Asli görevi olan temsil ettiği delegeye hizmet etmeyi unutup, her yere konuşlanmaya çalışıp birlik içindeki dengeyi altüst ediyorlar.

Yanlarına aldıkları kifayetsiz ve kabiliyetsiz insanlarla birlik içinde dedikodu, kumpas, adam kayırma gibi en iyi yaptıkları şeylerle cirit atıyorlar.

Kendilerini o birliğe seçip gönderenlere ihanet ederken aslında her tarafa büyük zararlar verdiklerinin de farkında değiller.

Bu arada kendinden habersiz genel merkezde kuş uçmamasını isteyen arkadaşımız aslında her birimde istenmeyen adam olduğunu çok iyi biliyor olmalı. Kendisini bu göreve gönderen güce bile ihanet edercesine inkar eden bu arkadaş, her devrin adamı olduğunu da herkese kanıtlamış oldu.

Normal şartlarda YK üyesi olanların üyelere ve birliğe karşı sorumlulukları gereği örnek olmaları gerekiyor. Hatta bu kişiler birliğin kural ve kaidelerine harfiyen uyması gerekiyor.

Ama bazı YK üyelerimiz özellikle kaçak acente faaliyetlerinin üzerine gitmeleri gerekirken bölgelerindeki otellerde yapılan KAÇAK faaliyetleri denetim mekanizmasını çalıştırmamak için inisiyatif kullanmaktan geri durmuyor. Kaçak faaliyetlere göz yumulması için YTK Yönetimine baskı yaparakkendilerini bu göreve getiren bölge acentelerine ve sektöre ihanet ediyor.

Bir diğer arkadaşımız ise liyakat’a bakılmaksızın, tüm kritik yerlere yüksek maaşlarla kendine yakın olan kişileri yerleştiriyor.

İşe alınan profesyonel idareciler, birliğin asil sahibi olan acentelere karşı saygısız tutumlar sergilemekte bir beis görmüyorlar.

Profesyoneller demişken değinmeden geçemeyeceğim;

Acentelerimizden tahsil edilen aidatlardan maaşlarını alan bazı profesyoneller kendilerini asıl patronu olan acentelerin üstünde görüyorlar.

Birlik merkezinde her türlü konfora, imkân ve koşula sahip bir şekilde bulundukları makamları kendi hırsları ve egoları içinde kullanmaya çalışıyorlar.

Profesyoneller; kimi kafalarım kim bana sorun çıkarır ya da YK’dan birilerine ne yaparım da sirayet ederim edasıyla adeta saklambaç oynarcasına hal ve tavır içinde davranışlarınız gerçekten çok komik kaçıyor.

Ha hakkaniyetleri ile çalışan, birlik ve sektör için proje geliştiren yokmu? Elbette var ama onlarada çok ÇALIŞKAN ÇOCUKLAR’ımızmaalesef fazla imkân tanımıyor.

Bu arada yazdıklarımdan dolayı ROL ÇALMAK isteyenlere şunu söylemeden edemeyeceğim; siz değil SAHİPLERİNİZ YAZSIN.

İnşallah devam edeceğiz.

Saygılarımla

Cemal ALYAMAÇ

Bu haber toplam 3166 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.