• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Türkçe kursunda İngilizler

Türkçe kursunda İngilizler
Fethiye ilçesi Kemer beldesi Kadıköy'de açılan İngilizce kursunun ardından şimdi de Ölüdeniz'de yaşayan İngilizler için Türkçe kurs açıldı.

MUĞLA-Muğla'nın Fethiye ilçesi Kemer beldesi Kadıköy'de açılan İngilizce kursunun ardından şimdi de Ölüdeniz'de yaşayan İngilizler için Türkçe kurs açıldı.

İlçede yaşayan 5 bin civarındaki yerleşik İngilizlerin yaşamlarını daha rahat sürdürebilmeleri ve ilçe halkıyla kaynaşmalarını sağlamak amacıyla açılan kursa ilgi büyük oldu. Kursun ilk gününde İngilizlerin öğrendikleri kelimelerin başında, 'Allah'a emanet ol', 'Kaç para' ve İndirim var mı' cümleleri geliyor.

 



Ölüdeniz Belediyesi tarafından Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa açılan kurslar bu yılda düzenlenen törenle başlatıldı. Ölüdeniz Sanat Evi'nde açılan dikiş-nakış, İngilizce, halk oyunları ve Türkçe kurslarına ilgi yoğun oldu. En fazla ilgiyi ise İngilizlere yönelik açılan Türkçe kursu görüyor. Yaklaşık 30 İngiliz, açılan kurslarda Türkçe öğreniyor. Yerleşik yaşayan İngilizlerin ilçe halkıyla kaynaşmasını sağlamak amacıyla açılan kursların bitiminde kursiyerlere sertifika verilecek. Halk Eğitim Merkezi öğretmenleri tarafından verilen kursun ilk gününde renkli görüntüler ortaya çıktı.

 



Kursa gelen İngilizlerin öğrendikleri Türkçe kelimeleri söylemeleri, onları görenlerin yüzlerinde sıcak bir tebessüm oluşturuyor. İngilizlerin öğrendikleri ilk Türkçe kelimeler ise, ne kadar Türklere benzemeye başladıklarını ortaya koydu. 'Kaç para' ve 'İndirim var mı' cümleleri kursa katılan hemen bütün İngilizler tarafından öğrenilen ilk kelimeler oldu. Bu kelimelerden sonra ise 'Allaha emanet ol' cümlesi geliyor.

 

Kursların ilk gününe katılan Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, kursların Türk kültürünün aktarılmasına büyük olanak sağlayacağını söyledi. Türkçe kursuna gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti de dile getiren Yılmaz, "30'un üzerinde İngiliz burada Türkçe kurslarına atkılıyor. Bu iki ayrı milletten olan insanların kaynaşması için büyük bir olanak. Bitiminde sertifika verilecek kurslarla hem Türk kültürün de onlara anlatılması kolaylaştırılmış olacak." dedi.

 

İngilizlere Türkçe öğreten öğretmen Fisun Karabulut ise, öğrencilerinin azminden çok umutlu. Ders sırasında pek zorlanmadıklarını söyleyerek kursların 8 ay boyunca devam edeceğini belirten Karabulut, "Kendileri burada yaşadıkları için bazı Türkçe kelimelere zaten aşinalar. Onun için pek zorlandıklarını söyleyemem. Birkaç tekrarda Türkçe kelimeleri kavrayabiliyorlar." açıklamasında bulundu

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.