• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Tekel'e 4 teklif geldi

Tekel'e 4 teklif geldi
Tekel ve Sigara Sanayii İşletmeleri ve Ticareti A.Ş'ye ait sigara üretim işiyle ilgili varlıkların özelleştirme ihalesine 4 teklif geldi.

İSTANBUL -Hükümet'in, yılın ilk büyük özelleştirmesi gözüyle baktığı Tekel için ilk teklifler alındı. İhaleye, 3'ü yerli ile yabancı ortaklığı olmak üzere toplam 4 teklif geldi. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı dün ihalede teklifleri topladı.
Ankara'da alınan tekliflerden sonra yazılı bir açıklama yapan Özelleştirme İdaresi, Limak Grubu'nun Morgan Stanley'in Türkiye'de kurduğu fon PI adlı fonla; Avrupa'nın önde gelen yatırım fonlarından Cinven'in sigara şirketlerinde profesyonel olarak görev yapan 3 yönetici ile birlikte kurduğu Strand Investment ile; Citi Venture Capital Investment'ın (CVCI) da Doğan Grubu ve Tekel ve Gıda Ürünleri Toptan Satıcılar Birliği Sanayi ve Ticaret A.Ş (TÜTSAB) ile teklif verdiğini açıkladı. İhaleye teklif veren dördüncü grup ise daha önce açılan ihaleye de teklif veren İngiliz British American Tobacco (BAT) oldu.
Tekel'in Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde bulunan 6 fabrikası varlık satışı yoluyla özelleştiriliyor. İhalede dün alınan tekliflerin ardından firmalarla bire bir pazarlık görüşmeleri başlayacak. Açık artırmanın 10 gün sürmesi tahmin ediliyor.

Buna göre teklif veren firmaların ünvanları ve bilgileri şöyle:

Tekel ve Sigara Sanayii İşletmeleri ve Ticareti A.Ş'ye ait sigara üretim işiyle ilgili varlıkların özelleştirme ihalesine, Limak İnşaat Sanayii ve Ticaret A.Ş-PI Turkey LLC OGG, Strand Investment S.AR.L, British American Tobacco Tütün Mamulleri Sanayi ve Ticaret A.Ş, CVCI-Doğan-TÜTSAB OGG teklif verdi

 

STRAND INVESTMENT S.AR.L, İNGİLİZ MERKEZLİ AVRUPALI YATIRIM FONU CINVEN İLE BİR GRUP PROFESYONEL TÜRK GİRİŞİMCİNİN KURDUĞU ORTAKLIK

Tekel ve Sigara Sanayii İşletmeleri ve Ticareti A.Ş'ye ait sigara üretim işiyle ilgili varlıkların özelleştirme ihalesine teklif veren dört firmadan biri olan Strand Investment S.AR.L'nin, İngiliz merkezli Avrupalı yatırım fonu CINVEN ile bir grup profesyonel Türk girişimcinin kurduğu ortaklık olduğu öğrenildi.

Profesyonel Türk girişim grubunda, Kürşat Koçdağ, Cahit Düzel ve Murat Bakırcı yer alıyor. Ekip lideri olan Kürşat Koçdağ'ın, Philip Morris'in eski genel müdürü olduğu, beraberindeki Cahit Düzel'in Philip Morris'te üst düzey yönetici olarak görev yaptığı, Murat Bakırcı'nın da JTI'nin İran genel müdürl üğü görevinde bulunduğu öğrenildi.

Koçdağ, Düzel ve Bakırcı'nın yeni projelerde çalış mak üzere geçen yıl görevlerinden ayrıldıkları ve ortak olarak İngiliz merkezli Avrupalı yatırım fonu CINVEN ile anlaştıkları belirtildi.

30 yıllık yatırım fonu olan CINVEN'in Avrupa'da 60 milyar Avro'luk şirket satın alımı gerçekleştirdiği, şu anda 6,5 milyar avro şirket fonunun bulunduğu kaydedildi.

 

LİMAK HOLDİNG, ÖZELLEŞTİRME İHALESİNE, MORGAN STANLEY PRIVATE INVESTMENTS FUND ORTAK GİRİŞİM GRUBU İLE TEKLİF VERDİ

Limak Holding, Tekel ve Sigara Sanayii İşletmeleri ve Ticareti A.Ş'ye ait sigara üretim işiyle ilgili varlıkların özelleştirme ihalesine, Morgan Stanley Private Investments Fund Ortak Girişim Grubu ile teklif verdiğini açıkladı.

Limak Holding'ten yapılan yazılı açıklamada, Tekel ve Sigara Sanayii İşletmeler ve Ticaret A.Ş'ye ait sigara üretimi ile ilgili varlıkların özelleştirilmesine ilişkin açılan ihaleye Limak İnşaat ve Morgan Stanley Prıvate Investments Fund Ortak Girişim Grubu olarak teklif verildiğini bildirdi.

 

DOĞAN GRUBU DA TEKLİF VERDİ

Doğan Holdingin TEKEL ihalesine ortak girişim grubu olarak bugün teklif verdiği bildirildi.

Doğan Holdingden Borsaya gönderilen yazıda, şöyle denildi:

"TEKEL'in sigara üretim işiyle ilgili varlıklarının özelleştirilmesi amacıyla gerçekleştirilecek olan ihaleye, ilgili şartname hükümleri çerçevesinde CVCI Luxembourg Holding S.A.R.L ve TUTSAB TEKEL ve Gıda Ürünleri Toptan Satıcılar Birliği Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile oluşturduğumuz ortak girişim grubu olarak bugün teklif verilmiştir." 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.