• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 27 °C

Süha Uyar, TurkiyeTurizm'de

Süha Uyar, TurkiyeTurizm'de
TV8’de ‘Bay Turizm’ adıyla sunduğu ‘2010 Yılında Turizmden Türkiye'ye 60 Milyar Dolar’ programının yapımcısı Süha Uyar artık TurkiyeTurizm.com’da

Özkan Altıntaş- Türkiye Turizm


İSTANBUL- 2000 yılından bu yana görev  yaptığı TV8’in Genel Yayın Yönetmenliği’nin yapan Süha Uyar, ‘Bay Turizm’ adıyla ‘2010 Yılında Turizmden Türkiye'ye 60 Milyar Dolar’, ‘Tatil Rehberi’, ‘İstanbul'un Sesi’, ‘Yurdum Portresi’ ve ‘Tatile Çıkıyorum’ gibi programlara hem yapımcı hem de sunucu olarak imza attı. Böylece Türkiye'nin gündemine 2010 tarihini soktu.

GERÇEK BİR TURİZMCİ
1968 yılından bu yana profesyonel olarak turizm sektöründe yeralan ve yılarca İdeal Tour adlı acentesiyle faal olarak çalıştı.
Süha Uyar, başta Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) olmak üzere, SKAL ve sektörde birçok dernek, kulüp ile birliğin üst düzey yöneticiliğini üstlendi.
TÜRSAB'ta görev yaptığı dönemde acentelerin iyiliği için bir çok yeniliği hayata geçiren Süha Uyar daha sonra TV programcılığına başladı. Halen TV8'in Genel Yayın Yönetmenliği'ni yapıyor.

SÜHA UYAR'IN KİTAPLARI

Fransa Ecole Universelle, İtalya Siena Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde okuyan Süha Uyar, çok iyi derecede Fransızca, İtalyanca, İspanyolca ve İngilizce biliyor. Televizyon programları ve turizm sektöründeki çalıŞmaları nedeniyle çeşitli kurum, kuruluşlardan çok sayıda ödül kazandı.  
Süha Uyar'ın "Turizmizah" ve Orhan Teoman Özdemir'le birlikte yazdıkları "Tabernaculum", "İlk Mektup" ve "Kutsal Mezar" adlı üç kitabı bulunuyor.

Türk turizminin önemli isimlerinden Süha Uyar'a Türkiye Turizm olarak 'Holgeldiniz' diyoruz.

TürkiyeTurizm.com'da yazıların sürdürecek olan Süha Uyar "Neron mu, Moron mu?" başlıklı yazısıyla son günlerin gündemine oturan bir konuya değiniyor:

Neron mu, Moron mu?

 

Şu yeryüzünde  yazım cambazlığı arenaları arasında en fazla marifet sergilenen hangisi deyince, bizim medyamızın üstüne medya bilen bir Ademoğlu varsa beri gelsin.

Spor sayfalarından, magazine, ekonomi sayfalarından siyasete her olayı her davayı her manayı yazmamıza yarayan  harflere hecelere yer değiştirme ve birbirine montajlama elçabukluğunda öylesine ustalaşmışız ki Yüksekkaldırım üçkağıtçıları yanımızda çırak bile olamaz. Aynı ustalıkta yakıştırma ve sıfatlaştırma konusunda da  medyamız rakipsiz.

YAZININ DEVAMI İÇİN LİNKİ TIKLAYIN
https://www.turkiyeturizm.com/author_article_detail.php?id=102

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.