• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Pamukkale'ye açık hava müzesi

Pamukkale'ye açık hava müzesi
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Pamukkale'de müze olarak kullanılan hamam yapısının çevresinin, bir açıkhava müzesine dönüştürüleceğini söyledi.

DENİZLİ -Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Pamukkale'de müze olarak kullanılan hamam yapısının çevresinin, daha geniş bir açıkhava müzesine dönüştürüleceğini söyledi.

Bakan Günay, Denizli Valisi Hasan Canpolat, Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz ve beraberindeki heyetle Pamukkale ören yerinde incelemelerde bulundu. Antik bölgedeki ziyaretlerinin ardından Pamukkale travertenleri önünde gazetecilerin sorularını cevaplayan Günay, Pamukkale ve travertenlerin bulunduğu bölgede doğanın korunması açısından geçmiş yıllara nazaran önemli gelişmeler olduğunu söyledi.

 



Travertenlerin yakınındaki yapıların kaldırılmasının doğanın korunması açısından önemli olduğuna dikkat çeken Günay, antik şehrin giriş ve çıkışlarına yapılacak elektronik sistemle kaçak girişlerin önleneceğini vurguladı. Bölgede yapılabilecek çalışmalarla ilgili incelemelerde bulunduklarını belirten Kültür ve Turizm Bakanı, ''Hamam yapısının çevresinin daha geniş bir açıkhava müzesi haline getirilmesi gündemde. Bu kadar ören yeri ve tarihî zenginliği olan Denizli'nin gerçek büyük bir müze sahibi olmaması önemli bir eksiklik. Şehir merkezinde böyle bir müze oluşturulması yönünde en kısa sürede çalışmaya başlayacağız." dedi.

 

2008 Ocak ayında Pamukkale'nin tamamının aydınlatılması konusunda ihale yapılacağını kaydeden Bakan Ertuğrul Günay, "Gelecek yazdan önce Pamukkale ve Hierapolis'in gece gezilmesi sağlanmaya çalışılacak. Araçların ören yerine girmemesi doğru bir uygulama. Turistik amaçlı gelenlerin de mezarlıktan başlayarak bütün bu araziyi keyifle gezeceğini umut ediyorum. Yürümek istemeyenler için de üstü açık, çevreyi anlatan rehberlerin bulunduğu bir araç düzenlemesi gelecek yıldan itibaren sağlanabilir.'' şeklinde konuştu.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.