• BIST 10045.74
  • Altın 2383.337
  • Dolar 32.4134
  • Euro 34.5567
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 26 °C

ODEON Tours, ‘devler liginde’

ODEON Tours, ‘devler liginde’
Fortune dergisinin araştırmasında, İstanbul merkezli ODEON Turizm İşletmeciliği A.Ş. Türkiye’deki en büyük 500 şirket arasında 104. sırada yer aldı.

İSTANBUL- Fortune dergisinin yaptığı araştırma sonucunda, İstanbul merkezli ODEON Turizm İşletmeciliği A.Ş. Türkiye’deki en büyük 500 şirket arasında 104. sırada yer aldı. 2011 yılına ait net satışlar, özkaynak ve karlılık verilerinin açıklandığı araştırmada, ODEON Turizm İşletmeciliği A.Ş., seyahat ve taşımacılık hizmetleri sektöründe ise Türk Hava Yolları A.O, T.C. Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü ve Pegasus Hava Taşımacılığı A.Ş’nin ardından 4’üncü sırada yer aldı.
İstanbul merkezli ODEON Turizm İşletmeciliği A.Ş., 2011 yılı bilançoları baz alınarak hazırlanan Fortune 500 Türkiye listesinde seyahat ve taşımacılık hizmetleri sektöründe 4’üncü sırada yer aldı.
Araştırmada tüm sektörlerde 104. sırada yer alan ODEON Turizm İşletmeciliği, İstanbul ili sıralamasında 64’üncü oldu. ODEON Turizm İşletmeciliği A.Ş., seyahat ve taşımacılık hizmetleri sektöründe Türk Hava Yolları A.O, T.C. Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü ve Pegasus Hava Taşımacılığı A.Ş’nin ardından 4’üncü sırada yer aldı.
Tur operatörlüğü, yer hizmetleri, seyahat acenteliği, konaklama, güvenlik ve havacılık ana alanlarında faaliyet gösteren OTI Holding, Türkiye’de aralarında Odeon Turizm İşletmeciliği’nin de yer aldığı aynı ortaklık yapısına sahip 6 şirket ve Rusya, Beyaz Rusya, Ukrayna, Polonya, Mısır ve Tayland’da faaliyet gösteren 9 iştiraki ile turizm sektöründe global bir lider şirketler grubu olma yolunda ilerliyor. Bu kapsamda İspanya ve Çin’de de şirket olarak yapılanma çalışmaları devam ediyor.
Türkiye’de Yer Hizmetleri ve İç Pazar Tur Operatörlüğü faaliyetlerinde bulunan Odeon Turizm İşletmeciliği A.Ş. 2011 yılında Türkiye’de 850 bin turiste yer hizmeti, ayrıca 44 bin yerli turiste tur operatörü olarak hizmet verdi.
OTI iştiraki Coral Travel da Rusya’da ilk sırada
Mart ayında gerçekleşen Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) ve Kommersant Gazetesi’nin araştırması sonucunda, bünyesinde Coral Travel’in de olduğu OTI Holding, Rusya’daki en büyük turizm grubu seçilmişti. Haberde OTI, 2011’de 29,4 milyar ruble ciro yaparak, 939 bin turisti Rusya’dan yurtdışına tatile yolladığını, 2010’a kıyasla cirosunun yüzde 6 arttığını vurgulandı. OTI Holding bünyesinde 3 bine yakın profesyonel çalışan, 26 ülkede, 5 kıtada turizme hizmet veriyor.

OTI Holding Hakkında:

OTI Holding; çatısı altında yer hizmetleri, tur operatörlüğü, seyahat acenteliği, otelcilik, havacılık ve güvenlik ana alanlarında faaliyet gösteren 15 iştiraki ve 3 bine yakın profesyonel çalışanıyla 24 ülkede, 5 kıtada turizme hizmet vermektedir. OTI Holding, özellikle Antalya bölgesindeki yatırımları ile Rusya yanı sıra Polonya ve diğer BDT ülkeleri başta olmak üzere Türkiye’ye ve diğer destinasyonlara getirdiği turistleri OTI kalitesi ve güveniyle ağırlamaktadır.
İştirakleri arasında yer alan Coral Travel’ın Capital Dergisi tarafından gerçekleştirilen ‘Yurt dışındaki en büyük 50 Türk şirketi’ araştırmasında 5’inci, Coral Travel Ukrayna’nın 40’ıncı sırada yer aldığı OTI Holding, sektöre adım attığı 1992 yılından bu yana yenilikçi vizyonu ve kalite anlayışı ile turizme yatırım yapmaktadır. Avrupa Birliği tarafından belirlenen turizm sektörü standartlarına uyumlu turizm ürünleri oluşturmayı ve bu ürünleri daha da geliştirmeyi amaçlayan OTI Holding, bu sene 20’inci yılını kutluyor.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.