• BIST 12249.04
  • Altın 6572.98
  • Dolar 49.0271
  • Euro 55.1391
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • Antalya 19 °C

Pilot kokpitte dehşet saçtı diğer pilotu bıçakladı

Pilot kokpitte dehşet saçtı diğer pilotu bıçakladı
Flydubai’nin Boeing 737 MAX 8 tipi yolcu uçağında bir pilotun uçağı kaçırma girişiminde bulunarak diğer pilotu bıçaklaması ortalığı karıştırdı.

TEAL AVİV - Flydubai’nin Dubai-Tel Aviv seferini yapan Boeing 737 MAX 8 tipi yolcu uçağında bir pilotun uçağı kaçırma girişiminde bulunarak diğer pilotu bıçaklaması ortalığı karıştırdı. Havada yaşanan dehşet dakikalarında 14 bin fit aniden alçalan uçak, yolcuların ve kabin ekibinin müdahalesiyle çakılmaktan son anda kurtarıldı; Suudi Arabistan'a acil iniş yapan saldırgan pilot tutuklandı. 174 yolculu uçakta büyük felaketin eşiğinden dönüldü!


flydubai.jpg

Kokpitte Kriz ve İrtifa Kaybı

Dubai'den kalktıktan yaklaşık iki saat sonra gerçekleşen olayda uçak, yarım dakikadan kısa bir sürede 30.875 fitten 16.750 fite düşerek şiddetli bir dikeyirtifa kaybı yaşadı.

 

Yolcular ve Ekip Müdahale Etti: Saldırgan pilotun sistemleri sabote etmeye çalışması üzerine kokpite giren bir yolcu ve kabin ekibi, bıçaklı pilotu etkisiz hale getirip bağlayarak uçağın kontrolünün sağlanmasına yardım etti.

 

Suudi Arabistan’a Acil İniş: Acil durum sinyali (7700 ve 7500) veren uçak, Suudi Arabistan’ın Tabuk kentindeki Prens Sultan Bin Abdulaziz Uluslararası Havalimanı’na güvenli bir şekilde yönlendirildi.

flydubai-002.jpg


​​​​​​​Saldırgan Tutuklandı: İsrail flydubai yetkilileri olayı doğrularken, yaralanan saldırgan pilotun Suudi makamları tarafından hastanede gözaltına alındığı ve sorgulandığı bildirildi.

 

Yolcular Tahliye Edildi: Çoğunluğu İsrail vatandaşı olan 174 yolcunun Tel Aviv’e ulaştırılması amacıyla Dubai’den Tabuk’a yedek bir uçak gönderildi.

 

Bu haber toplam 360 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.