20 Mayıs 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara20°C
  • Antalya26°C

MANAVGAT BİSİKLET SPORUNDA İKİNCİ MAYORKA OLABİLİR

Prof. Dr. Horst Böhmert Ottmann, Antalya'nın Manavgat ve Alanya ilçelerinin yol bisikleti, İbradı, Gündoğmuş ve Akseki ilçelerinde dağ bisikleti sporu ve turizminde önemli mesafe kat ettiğini söyledi.

Manavgat bisiklet sporunda ikinci Mayorka olabilir

21 Eylül 2020 Pazartesi 18:00

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
SIDE-MANAVGAT/ANTALYA - Antalya'nın Manavgat ilçesi Side Mahallesi'nde 15 yıldır yerleşik yaşayan eko ve spor turizmi uzmanı Alman emekli akademisyen Prof. Dr. Horst Böhmert Ottmann, Antalya'nın Manavgat ve Alanya ilçelerinin yol bisikleti, İbradı, Gündoğmuş ve Akseki ilçeleri nde dağ bisikleti sporu ve turizminde önemli mesafe kat ettiğini söyledi.
manavgat-bisiklet-sporu.jpgManavgat'ın Titreyengöl-Sorgun bisiklet yolu parkurundan Oymapınar Dan İbradı'nın ürünlü ve Ormana Mahallelerine ulaşmada Avrupa ve İskandinav ülkelerinde olmayan yol ve dağ bisikleti parkurunun olduğunu söyledi.
manavgat-bisiklet-sporu-001.jpgDünyada bisiklet sporu turizminde lider ülkenin İspanya ile Portekiz olduğunu belirten Prof. Dr. Horst Böhmert Ottmann, ''Side Antik Kent'ten pedal çevirerek 18 kilometre ötesinde Seleukeia Antik Kent Roma dönemi eserleri içinde pedal çevirerek Oymapınar varma. Oradanda İbradı'nın Ürünlü Mahallesi'nde bulunan dünyaca ünlü Altınbeşik Mağarası Na ulaşma Alman, Hollanda, Belçika ve İskandinavyalı bisiklet tutkunlarını mest ediyor. Dünyanın hiç bir ülkesinde tarihi ören yeri içinde doğa harikası güzellikleri seyrederek 4 bin 500 metre uzunluğundaki su içi mağarasını pedal çevirerek görme parkuru yok. Özellikle Alman sağlıklı yaşam için karbon kullanımını azaltmak için bisiklet kullanalım diyen doktor, mühendis, diş hekimi, eczacı, avukat ve sağlık çalışanları Manavgat-İbradı arasındaki parkura hayran kalıyor. Pedal çevirerek Manavgat'ın Bucakşıhlar(Bucakşeyhler) köyünde bulunan Seleukeia Antik Kent'ten Oymapınar Barajı, oradanda Sırtköy, Tilkiler ve Avasun köylerinde defneler arasında pedal çevirerek Altınbeşik Mağarası ve Ormana'nın hatıllı(harç kullanmadan yapılan duvar) ile İbradı'nın düğmeli evleri, Eynif Ovası'nda yaşayan yılkı atlar ile 500 yıllık, 100 ve 2 bin yıllık kestane ağaçlarını görmek mutluluk veriyor. '' dedi.

manavgat-bisiklet-sporu-002.jpgAlanya ve Manavgat'ta bisiklet sporunun yaygınlaşmasında, yerel yönetimler yanı sıra eski Türkiye Bisiklet Federasyonu(TBF) Başkanı Emin Müftüoğlu, Almanya Bisiklet Federasyonu As Başkanı Toni Kirch'in büyük katkısı olduğunu belirten Ottman, bir ülkede bisiklet sporu destinasyonu oluşumunun uzun vadeli çalışma ile olacağını bunun içn tanıtım ve bisiklet sporu etkinliklerinin ''canlı '' tutmaktan geçtiğini kaydetti.

manavgat-bisiklet-sporu-004.jpgBisiklet sporu turizminde İspanya Mallorca(Mayorka) Adası'nın kış döneminde Almanya ve Avrupa ülkelerinden 300 bin bisiklet sporucunu ağırladığını dikkat çeken Ottmann, '' Manavgat bisiklet turizmi sporunda bir İspanya Mayorka, İtalya Toskana, Güney Fransa ve Portekiz olmaması içten değil. Özellikle Titreyengöl-Sorgun Bölgesi'nde bisiklet turizmine hizmet verecek oteller, otellerini tipki Mayorka, Toscana ve Güney Kıbıs'ta olduğu gibi sadece bisiklet turizmi konseptine göre hizmet vermeli. 7 yıl önce Almanya Bisiklet Federasyonu As Başkanı Toni KİRSCH Manavgat'ın bisiklet parkur alanını görünce mest olmuş; Almanya Bisiklet Milli Takımı'nı o yıl Mayorka'da değilde, Manavgat olmasını istemiş, milli takım çalışmasını Manavgat ve Alanya'da yapmıştı.''

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA