28 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara17°C
  • Antalya23°C

İGA, AİR CHİNA İLE 100’ÜNCÜ YILDA 100’LER KULÜBÜNDE

‘100’ler Kulübü’ne giren İGA İstanbul Havalimanı, Air China ile dünyanın en fazla sayıda hava yolu şirketine hizmet veren üç havalimanından biri oldu.

İGA, Air China ile 100’üncü yılda 100’ler kulübünde

30 Aralık 2023 Cumartesi 09:00

İSTANBUL  -İGA İstanbul Havalimanı, ‘Cumhuriyet’in 100. yılında 100 hava yolu’ hedefine Air China ile ulaştı ve 100’ler kulübüne girdi. Pekin ile İGA İstanbul Havalimanı arasındaki seferler haftada üç gün düzenlenecek.
100’üncü yılda 100’ler kulübünde
İGA İstanbul Havalimanı’nın hizmet verdiği hava yolu sayısını Air China ile 100’e ulaştı. Böylece ‘100’ler Kulübü’ne giren İGA İstanbul Havalimanı, dünyanın en fazla sayıda hava yolu şirketine hizmet veren üç havalimanından biri oldu.

-iga-istanbul-havalimani,-air-china-.jpgAir China’nın, Çin Halk Cumhuriyeti’nin başkenti Pekin’den İGA İstanbul Havalimanı’na ilk uçuşu sonrasında düzenlenen törende konuşan İGA İstanbul Havalimanı CEO Vekili Selahattin Bilgen, Air China ile İGA İstanbul Havalimanı’nda hizmet verilen Çin menşeli hava yolu sayısının 4’e ulaştığını belirtti.

Air China ile yapılan iş birliğinin, İGA İstanbul Havalimanı’nın sadece Türkiye’deki değil, aynı zamanda hem bölgesel ve küresel hava taşımacılığındaki hem de uluslararası bağlantı anlamındaki önemini ortaya koyan bir gösterge olduğunu belirten Bilgen, İstanbul - Pekin karşılıklı uçuşlarının Türkiye ve Çin’in arasındaki ilişkileri daha da güçlendireceğine inandığını ifade etti.

‘Cumhuriyet’in 100. yılında 100 hava yolu’ hedefine ulaşmanın İGA İstanbul Havalimanı için büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirten Bilgen, şöyle devam etti: “Dünyada en çok hava yolunu ağırlayan ‘mega hub’lar arasında yerimizi aldık. İGA İstanbul Havalimanı olarak bölgenin önde gelen küresel aktarma merkezlerinden biri olmamız vesilesiyle 61 hava yolu şirketinden 100 hava yoluna ev sahipliği yapan bir konuma ulaşmış bulunuyoruz.”

5 yeni hava yolu

2023 yıl sonu itibarıyla 76 milyon yolcuyu ağırlayarak Kovid-19 pandemisi sonrasında havacılık sektöründe öngörülen tam toparlanma sürecinin yüzde 12 ötesine geçeceklerini dile getiren Bilgen, “2024 hedefimiz 85 milyon yolcuyu daha havalimanımızda ağırlamak, bu doğrultuda hedef coğrafyalar özelinde görüşmelerimize ve çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. 2024 yılının ilk 6 ayında ise 5 yeni hava yoluna daha ev sahipliği yaparak, dünyada en çok hava yolunun operasyon düzenlediği havalimanı olarak zirveye ulaşacağımıza olan inancımız tam” ifadelerini kullandı.

Köprü oluşturacak

Air China Türkiye Genel Müdürü Neil Zhang, “Pekin-İstanbul arasındaki başlayan uçuşlarla birlikte iki ülke arasında yeni bir hava köprüsü meydana geliyor. İstanbul dünyanın en dinamik ve cazip şehirlerinden biri” diye konuştu.

Haftada üç gün

Yapılan açıklamaya göre, Sichuan Airlines, China Southern Airlines ve China Eastern Airlines ardından İGA İstanbul Havalimanı’ndan uçuşlarına başlayan Star Alliance üyesi Air China, Çin’in bayrak taşıyıcısı olarak nitelendiriliyor. Çin’in başkenti Pekin’deki Beijing Capial Uluslararası Havalimanı ile İGA İstanbul Havalimanı arasındaki seferler haftada üç gün (çarşamba, cuma ve pazar), 30’u ‘business class’ olmak üzere toplam 237 koltuk kapasiteli A330-200 tipi uçaklarla düzenlenecek.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA