• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Kurban bıçağı uzmanı

Kurban bıçağı uzmanı
Kurban Bayramı'nda da Türkiye'nin birçok yerinde kurbanlıklar 15 yıldır bıçakçılık yapan Osmaniyeli Metin Umuş'un (42) yaptığı bıçaklarla kesilecek.

Türkiye'nin birçok yerinde kurbanlıkları onun bıçakları kesecek

 

OSMANİYE -Kurban Bayramı'nda kurbanlıkların ehline uygun kesilmesinde en önemli unsurlardan birisi de bıçağın sağlam ve keskin olması. Osmaniyeli bıçakçının yaptığı bıçaklar ülkenin dört bir yanında keskin ve dayanıklı olması nedeniyle tercih ediliyor.

Bu Kurban Bayramı'nda da Türkiye'nin birçok yerinde kurbanlıklar 15 yıldır bıçakçılık yapan Osmaniyeli Metin Umuş'un (42) yaptığı bıçaklarla kesilecek.

 

Amcası Ali ve babası Hasan Umuş'un da bıçakçılık yaptığını belirten Metin Umuş, İstanbul başta olmak üzere Adana, Mersin ve birçok doğu iline 10 bin civarında bıçak gönderdiğini söylüyor.

 

Mesleği babasından öğrendiğini aktaran Umuş, amacının ise bir marka haline gelerek illerinin tanıtılmasına katkı sağlamak olduğunu belirtiyor. Osmaniye'nin bıçak sektöründe bir hayli ileri gittiğini aktaran Umuş, bıçakçılığı amcasının ve babasının başlattığını ifade ediyor.

 

Bir çok yakınının bıçakçılık sektörünü devam ettirdiğini belirten Umuş bu sektörün sınırları aşarak Türkiye'nin dört bir yanına genişlediğini dile getiriyor.

 

Amaçlarının "Umuş" markasıyla yurt içinde satışını yaptıkları bıçakları Dünya piyasasına taşımak olduğunu kaydeden evli 4 çocuk babası Metin Umuş, "Bıçakçılık bizlerden soruluyor. Baba mesleği bıçakçılığı daha da geliştirip bu sektörde söz sahibi olmak istiyorum. Gönderdiğimiz bıçaklar Kurban bayramı'nda birçok yerde kullanılacak. Bu sayede ilimizin tanıtılmasına da katkı sağlamış olacağım için sevinçliyim" ifadelerini kullandı.

 

Bıçakların 1 ile 10 YTL arasında değişen fiyatlarla satıldığını belirten Umuş bıçakları keskinleştirmenin (İyeleme) ise 75 Ykr olduğunu sözlerine ekliyor.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.