• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 28 °C

Hem gazeteci hem madalyalı atlet

Hem gazeteci hem madalyalı atlet
DHA'nın "hem gazeteci hem de madalyalı atlet"i olan başarılı muhabiri Yaşar Anter ve eşi Fatma Özkan Anter atletizmde Türkiye'nin gururu oldular

ZAFER BAYKAL-TÜRKİYE TURİZM
BODRUM
- Hürriyet gazetesi muhabirleri Adana ve Mersin’de gazetecilik yaparken bir çok spor dallarında önemli başarılara imza atarak sporun gururu oldular. Adana’da yüzme sporunun emektarı Hamit Deste bunlardan biriydi. Son olarak ise Bodrum’da bir Mersinli olarak sporda bir çok başarıya imza atan başarılı gazeteci Yaşar Anter’de aynı geleneği atletizm sporunda sürdüren isimler arasında yer aldı. Turkiyeturizm.com’un Ege Temsilçisi Zafer Baykal bu değerli gazeteci hakkında yaptığı haberle gazetecininde gazetecilik dışında haber olabileceğini gösterdi.

yasar-anter11.jpg

Hürriyet'in haber ajansı DHA'nın başarılı muhabiri "hem gazeteci hem de madalyalı atlet"i olan Yaşar Anter ve eşi Fatma Özkan Anter'in Türkiye'ye atletizmde kazandırdığı başarıları turkiyeturizm.com muhabiri Zafer Baykal kaleme aldı.

yasar-anter4.jpg

Zafer Baykal’ın haberi şöyle:
Bu seferki röportajımı sevgili meslektaşım ve çok sevdiğim kardeşim DHA Bodrum temsilcisi Yaşar Anter ile yapıp, sizlere bilinmiyen yönlerini tanıtmak istedim. Mesleği gereği bütün zorluklar ile karşılaşan Anter, gazetecilik mesleği dışında atletizm’de gösterdiği başarılarından dolayı Türkiye ve Bodrum’un gururu olan sessiz kahramanlardan biridir.

yasar-fatma-kocadon.jpg

MERSIN DOĞUMLUYUM AMA BODRUMLU’YUM
1960 yılında Mersinde doğan Yaşar Anter, Bodrum’da uzun senelerden beri yaşadığından dolayı artık kendini Bodrumlu olarak görüyor. Gazeteciliği dışında çok iyi bir atlet olan Anter, 1972 senesinde antrenör Rahmetli Besim Aybars ile atletizm serüvenine başladı.
1980 yılında mezun olduğu 19 Mayıs Gençlik ve Spor Akedemisi’nin ardından, Ankara ve İzmir bölgeleri atletizm antrenörlüğü ve bir zamanların tarihi kulübü Ankara Amatör Atletizm kulübü müdürlüğü ve antrenörlüğü yaptı.

yasar-fatma-anter2.jpg

EŞI ILE AKDENIZ OYUNLARı KAMPıNDA TANıŞTı
Katıldığı bir çok müsabakalarda elde ettiği başarılı sonuçlardan sonra, 1986 senesinde İzmir’de yapılan Akdeniz Oyunları sırasında, Milli Takım kampında kendisi gibi atlet olan eşi Fatma Özkan Anter ile tanıştı. Yaşar Anter, gönlünü kaptırdığı Fatma Özkan aynı yıl evlendi. Böylece atletizm serüvenine ailece devam etmeye başladılar.

yasar-anter-ailesi.jpg

Çok geçmeden onların başarılarına çocukları da katıldı Ailece sporcu olan Anter’lerin iki kızından biri olan Selin Anter atletizm dalında bir çok ödüle sahip bulunuyor. Küçük kızları Melis Anter ise Yelken ve siyah kuşak sahibi olduğu Wusu sporunda dereceler alıyor.

yasar-fatma-anter5.jpg

madalyalar.jpg

fatma-anter.jpg

1989 DA BıRAKTı 2010 YıLıNDA GERI DÖNDÜ
Eşi ile beraber 1989 yılında aldıkları karar ile atletizme ara veren Yaşar Anter gazetecilik yapmaya başladı.
2010 yılında tekrar atletizm pistlerine dönen Yaşar Anter ve Fatma Özkan Anter Bodrum İZAK kulübünde antremanlara başladılar. Böylece Anter ailesi yeniden yurt içi ve yurt dışı yarışmalara hazırlanıyorlar. Madalyalarına madalya eklemek isteyen Anter çiftinden Fatma Özen Anter 4-16 Ağustos arası Fransa’nın Lyon kentinde düzenlenen Master Dünya şampiyonasında, 100-200-400 metrelerde koşacak. Yaşar Anter 16 Ağustos’taki maraton yarışmasına katılacak.
Türk sporuna yaptıkları katkı ve bizlere bu gururu yaşatan Anter ailesine Turkiyeturizm.com ailesi olarak teşekkür ediyor, yarışmalarda başarılar diliyoruz. 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.