• BIST 9645.02
  • Altın 2416.563
  • Dolar 32.5805
  • Euro 34.8213
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 22 °C

Güney Kore'nin en yüksek restoranında 1.820 fitte yemek

Güney Kore'nin en yüksek restoranında 1.820 fitte yemek
Seul'deki Lotte World Tower'daki 123F Lounge. 123F Lounge, Seul'deki Lotte World Tower'ın en üst katında, yerden 555 metre (yaklaşık 1.820 fit) yükseklikte yer alıyor

SEUL, GÜNEY KORE - Güney Kore'deki en yüksek restorana yolculuk bir balina gösterisiyle başlıyor. Havadar 123F Lounge, Seul'deki Lotte World Tower'ın en üst katında, yerden 555 metre (yaklaşık 1.820 fit) yükseklikte yer alıyor. Kule, resmi sitesine göre ülkenin en yüksek binası ve dünyanın en yüksek beşinci binası olarak görülüyor. Ancak restorana gitmek, asansöre binip inmek kadar kolay değil; kolayca bir saate kadar sürebilen tam bir deneyim yaşanıyor.

seul,-lotte-world-tower,-guney-kore.jpgYetişkinler için 27.000 Kore wonu (yaklaşık 20 $) ve çocuklar için 24.000 won (18 $) giriş bileti satın aldıktan sonra ziyaretçiler bekleme salonuna giriyorlar. Balinalar tavandaki dev ekranda yüzerken mavi ışıkta görülüyorlar.

Güney Kore, Seul'deki Lotte World Tower'da balina temalı multimedya görüntülerini sergileyen geçici bir sergiden sonra iki uzun koridor bulunuyor.
Birinde duvardaki ekranlarda balinalar yanınızda yüzerken aydınlatılmış koyu mavi, diğerinde ise duvardaki siyah-beyaz balina fotoğraflarıyla keskin bir kontrast oluşturan renkli mozaik desenler arasında dönen LED tavan panelleri yer alıyor. Görüntüye belirsiz balina sesi çağrıları, su altı ambiyansına katkıda bulunuyor. Diğer odada havada asılı duran sahte bulutlar ve uçuşun ortasında görünen duvara boyanmış balinalar var.

seul,-lotte-world-tower,-guney-kore-003.jpg

LOTTE WORLD TOWER SEUL'DE AÇıLDı VE DÜNYA REKORLARı KıRDı

Birçok balinadan sonra, nihayet Seul Gökyüzü Gözlemevi'ne gitmek için bir dakika süren ve saniyede 10 metre hızla giden asansöre ulaşırsınız. Lotte World Tower'da bulunan Sky Seoul gözlemevinden gün batımı seyrediliyor.

Ziyaretçilerin karanlık bir odada oturmaları için rehberlik ediliyor, görünüşe göre Seul ve Lotte Dünya Kulesi tarihinin sanatsal bir sunumu olan bir video oynatılıyor Ekran iki dev panele ayrılıp yavaş yavaş ortaya çıkmak için bir perde gibi kaldırılmadan önce Tavandan tabana pencerelerden nefes kesen Seul manzarası yer alıyor.

Gözlemevi, metropolün 360 derecelik kapsamlı bir görünümünü sağlayan dev pencerelere sahip ve birden fazla kata yayılıyor.
Namsan Dağı'na tünemiş ikonik N Seul Kulesi, nehir boyunca uzanan köprüler, parklar ve spor stadyumları ve hatta yakındaki Lotte World tema parkındaki oyuncaklar bile görülebiliyor.

Her kat, 119. ve 122. katlardaki küçük kafeler gibi farklı ilgi çekici yerler sunuyor. 118. katta, ayakkabılarınızla çok aşağıdaki cadde arasındaki 478 metreyi (1.568 fit) görmenizi sağlayan cam zeminli Sky Deck var. 120. katta Sky Terrace, dolambaçlı Han Nehri'nin mükemmel manzarasına sahip açık bir balkon var.
seul,-lotte-world-tower,-guney-kore-002.jpg

Seul Sky'ın 118. katındaki Sky Deck, cam zeminli.


Uygun miktarda ooh-ing ve aah-ing yaptıktan sonra nihayet 123. kattaki salona ulaşırsınız. Restoran, her masada rahat sandalyeler ve lambalar ile hem geniş hem de rahat. Pencereler bütün bir duvarı oluşturuyor ve gün batımı sırasında alanı sıcak ışıkla doldurmak için yüksek tavana kadar uzanıyor. Ücretsiz bir vizör, manzarayı yakınlaştırmanıza olanak tanıyor.
 

Menü Kore standartlarına göre pahalı. Dana güveç 28 dolar, domatesli spagetti 19 dolar ve Sezar salatası 18 dolar. Ama biz zamanımızı ayırdık, güneşin ufukta batışını izleyerek, gökyüzünü kısa bir süreliğine ateşli turuncuya çevirdik. .

Restoranda ayrıca peynir çeşitleri de dahil olmak üzere pizza, sandviç, biftek ve mezeler sunuluyor.


123F Lounge'daki pencereli koltuklar, Seul'deki Han Nehri'nin panoramik manzarasına sahip bulunuyor. Karanlıktaki manzara da bir o kadar çarpıcı, şehir önünüzde bir ışık ızgarası yayıyor.

123F Lounge, romantik bir akşam yemeği veya özel bir buluşma için mükemmel bir mekan olsa da, gittiğimizde çocuklu aileler ve genç yetişkin arkadaş grupları da oluyor. Salon, düğün resepsiyonları ve ürün lansmanları gibi özel etkinlikler için de kiralanabiliyor.

Lotte World Tower, Seul'ün güneydoğu Songpa-gu bölgesinin Jamsil semtinde yer alıyor. Saatler güne göre değişse de tüm hafta boyunca açık ve metro, otobüs veya özel araçla erişilebiliniyor.

Bu haber toplam 4134 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.